SHARES

Merită Acer Switch 7 Black Edition suma de 8000 lei?

Mădălina Gănescu
- 20 nov. 2018 în Laptopuri

Acer Switch 7 Black Edition ar putea semăna cu un laptop clasic, dar dacă analizezi cu o mai mare atenție, îți dai seama cât de special este de fapt. Este primul notebook 2 în 1 fără sistem de ventilație, cu o placă grafică dedicată.

Acer a reușit să obțină această performanță datorită tehnologiei Dual LiquidLoop Fanless Cooling, care se reflectă într-un sistem de răcire inovativ, care se integrează perfect în construcția laptopului.

Deși nu pare, în acest aparat sunt o mulțime de componente puternice hardware. Vorbim de a 8-a generație de procesor Intel Core i7 și o placă video NVIDIA GeForce MX 150, totul într-un corp care cântărește puțin peste 1,5 kg.

Switch 7 are 16 GB de RAM și 512 GB SSD, o cameră web HD 720 pixeli, tehnologie audio Acer TrueHarmony, nu are unitate optică, iar Bluetooth-ul este v4.0.

Spre deosebire de alte notebook-uri, Acer Switch 7 are un port USB 3.0, un port USB 3.1 Type-C generația a 2-a, Thunderbolt, mufă jack de 3.5 mm, cititor de carduri și display port prin USB.

Bateria are o capacitate de 4870 mAh și oferă o autonomie de până la 8 ore în regim de utilizare normală. Dacă e mult sau puțin, voi să-mi spuneți, pentru că obișnuiesc să reîncarc oricum fiecare dispozitiv înainte să se descarce complet.

Switch 7 Black Edition are o construcție din aluminiu, durabilă și rezistentă la zgârieturi ușoare. Display-ul IPS LCD are o diagonală generoasă de 13.5 inch, ideală pentru atunci când ai de lucru la birou sau vrei să consumi conținut de divertisment acasă.

Pe spate vedem doar logo-ul Acer inscripționat, iar elementul de design și utilizabilitate ar mai fi suportul, pe care îl activezi printr-o apăsare simplă pe marginea tabletei.

Acer Switch 7 are un sistem de securitate pe care îl așteptăm pe toate laptopurile, convertibile sau nu, de pe piață – senzor de amprentă. Dispozitivul vine un cititor de amprentă itegrat sub sticlă, care răspunde foarte repede la impuls. Astfel, poți să te lochezi pe dispozitiv cu o singură atingere.

Pe Switch 7, Acer vine și cu un stylus fără baterie, care te ajută să desenezi și să iei notițe, mai ales dacă ești un graphic designer și activitatea ta profesională depinde în mare parte de laptop și smartphone. Este foarte important că nu va trebui să ai grijă ca stiloul digital să fie încărcat.

A fost lansat anul trecut la IFA, s-a lansat la nivel mondial pe la începutul acestui an și a ajuns la noi pentru test abia acum. Mai bine mai târziu, decât niciodată, nu-i așa?

Prețul Acer Switch 7 Black Edition este de 8000 lei la Altex, de altfel singurul retailer în oferta căruia am găsit dispozitivul.

Dacă produsul își merită banii, depinde foarte mult de ce nevoi aveți voi legat de un convertibil. Personal, prefer laptopurile de dimensiuni mai mici de atât la nivel de diagonală, ca de altfel și mai ușoare. Mai ales în condițiile în care suntem pe drumuri pentru filmări.

Eu am nevoie de un laptop cu o diagonală de 10 – 11 inchi cel mult și o greutate de 1,2 kg. Ce este peste, nu mă ajută prea mult, decât dacă lucrez la birou și portabilitatea nu este foarte importantă.

Da, Switch 7 este un convertibil subțire și ușor, dar depinde cât de mult ești obișnuit să scrii la tastatură și cât preferi tochscreen-ul. Spre exemplu, la o conferință, dacă stai pe un scaun și vrei să iei notițe, e mai util un notebook de dimensiuni mici, la care să tastezi rapid.

Unii ar fi de părere că poți scrie folosind touchscreen-ul Switch 7, dar din nou, depinde foarte mult de cât de utilă vezi această funcționalitate și dacă te-ai putea învăța cu ea. Pentru a folosi tastatura acestuia, ai nevoie de o suprafață plană.

Pe scaun nu ai cum să folosești tastatura, pentru că nu poți să susții display-ul, suportul nefiind suficient pentru a oferi planul înclinat de care ai nevoie. Pe de altă parte, utilizarea în pat, atunci când ești întins pe orizontală, este mai simplă. Dacă vrei să vezi un film sau pur și simplu să navighezi pe internet, folosirea suportului este posibilă.

Personal, rămân pentru notebook-uri și laptopuri simple, cum este Swift 7 de la Acer, pe care aproape că nu îl simți în geantă când ești toată ziua pe drumuri.

Dacă ești graphic designer sau web designer, s-ar putea să te împrietenești foarte bine cu Acer Switch 7 Black Edition.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!