Home Lifestyle Auto Camera auto DVR Navitel R1000 te protejează de pericole (CONCURS)

Camera auto DVR Navitel R1000 te protejează de pericole (CONCURS)

0

După ce am testat Navitel MR250 și v-am spus povestea lui pe YouTube Noobz și în articol, a venit la rând Navitel R1000, o cameră auto DVR care are rolul să protejeze nu doar șoferul, ci toți pasagerii din autoturism.

Poate te gândești cum este posibil să fii apărat de o cameră auto. Ei bine, gândește-te doar la un scenariu simplu. Ești femeie, stai în trafic la semafor și începe să te tachineze un alt participant la trafic.

La un moment dat, te trezești că îți deschide portiera, cu intenția să te agreseze fizic și verbal. Nu e nimeni să-ți sară în ajutor, dar camera i-a surprins înfățișarea, iar tu ai dovada care poate ajuta ca el să fie prins, dacă îl reclami la poliție.

Alt scenariu ar putea fi dacă ții poșeta pe scaunul din dreapta, atunci când conduci spre o întâlnire. Nu ai blocat ușile, iar un hoț acționează rapid, deschide portiera, apucă geanta și se face nevăzut cu ea.

Desigur, la fel de bine se poate întâmpla să se urce în mașină pe nepusă masă un cetățean care să te șantajeze sau să te agreseze. Sau, cât lași mașina într-o parcare, fie ea și păzită, să îți fie spartă și să plece hoții cu laptopul din portbagaj.

Apropos, această întâmplare a avut loc, nu de puține ori, în parcarea supraterană de la Băneasa Shopping City. Am asistat chiar noi la momentul în care proprietarul a încuiat mașina, a verificat-o și în doar câteva minute s-a întors pentru că uitase ceva și a văzut portiera din spate a mașinii deschisă și laptopul lipsea.

Așadar, întotdeauna există cazuri în care camera auto DVR Navitel R1000 să te protejeze de pericole. Dispozitivul este format dintr-un suport care se lipește de parbriz cu adeziv și o cameră conectată la suport cu braț metalic. Acest lucru permite o rotație ușoară la 360 de grade a camerei.

Când ești expus pericolului, R1000 nu înregistrează doar în interiorul mașinii, ci și în afara ei. În câmpul de înregistrare, aceasta cuprinde atât scaunul pasagerului, cât și ușa din dreapta șoferului.

Camera auto DVR înregistrează FullHD la 30 de cadre pe secundă, cu un unghi lard de 165 de grade.

R1000 înregistrează fără oprire, iar senzorul G este activat în cazul unei coliziuni sau a unei manevre bruște.

Ulterior, camera salvează înregistrările din timpul accidentului și le protejează pentru referințe viitoare, iar astfel te asiguri că nu sunt pierdute.

În trecut, am asistat și noi la o bătaie în trafic. Circulația era blocată de mașinile oprite pe diagonală pentru a fi blocată victima, motiv pentru care am fost și noi blocate.

Am avut o cameră auto DVR pe mașină, dar din păcate, tot ce s-a înregistrat a dispărut, nu știm motivul și nu am mai avut nici dovada care să vină în sprijinul victimei la poliție. Tot ce am putut să facem a fost să dăm declarație împotriva agresorului.

Uneori, e bine să intervii, dar alteori, mai ales dacă ai de-a face cu niște cefi late, recomandat este să stai deoparte și să ajuți doar unde e cazul și știi că nu ai putea să devii la rândul tău o victimă.

Pentru înregistrarea imaginilor, ai nevoie de un card SD de maxim 64 GB. Dar, partea mai frumoasă vine abia la conexiunea la aplicația dedicată.

Camera Navitel R1000 are o aplicație pentru Android dedicată, care permite conectarea acesteia la smartphone și transmiterea video-urilor pe mobil în timp real. De asemenea, ai posibilitatea să ajustezi setările DVR direct din telefon, cu ajutorul aplicației.

Asta poate înseamna și că, în caz de accident sau de pericol în trafic, oricine mai are acces la aplicație și la cameră poate vedea ce s-a întâmplat și poate acționa în cunoștință de cauză.

De curând, am asistat la o tamponare ușoară între un conducător auto începător (avea permis de doar o lună de zile) și o conducătoare auto cu o experiență de peste 10 ani, care era gravidă în 9 luni.

Începătorul a intrat în portiera mașinii acesteia pentru că nu i-a acordat prioritate și a fugit de la locul accidentului.

Pentru că nu aveam cum să stăm nepăsători, am mers după acesta, l-am prins cu un echipaj de poliție și în final a fost sancționat.

Ce vreau să spun de fapt este că, șoferița, dacă era singură la momentul tamponării și nu avea cine să îi sară în ajutor, putea înregistra imaginile, iar în baza lor avea toate informațiile necesare să meargă la poliție.

Dar, în urma șocului, aceasta nu își aducea aminte nici numărul mașinii, nici marca acesteia, darămite cum arăta șoferul vinovat.

Navitel R1000 are un ecran de 1,2 inch și un aspect ratio 16:9, microfonul acesteia înregistrează audio HQ și camera vine la pachet inclusi cu o antenă GPS.

În final, ce aș dori să mai completez cu privire la testarea Navitel R1000 e că produsul are o construcție de o calitate foarte bună, poate fi amplasat fie în spatele oglinzii retrovizoare, fie în lateralul acesteia, unghiul de filmare este generos, calitatea este foarte bună.

Un mic dezavantaj ar fi că trebuie să menții permanent camera conectată la priza mașinii, dacă vrei să înregistreze. Bateria acesteia are o capacitate de doar 180 mAh, iar pentru că filmează FullHD e și normal să nu facă față.

Țineți cont că R1000 pornește când pui contactul și se oprește la pornirea motorului.

Prețul camerei auto DVR Navitel R1000 este de 350 lei pe eMAG, redus de la 619,99 lei și de 450 lei pe f64. Considerăm că este un preț decent și pe măsura performanțelor produsului.

De sărbătorile de iarnă ar putea să mai aibă loc reduceri, așa că dacă produsul prezintă interes pentru voi, îl puteți adăuga la favorite.

Concurs Navitel R1000

Câștigă o cameră auto DVR Navitel R1000 în perioada 31 noiembrie – 10 decembrie 2018 urmând câțiva pași simpli:

LIKE Facebook Noobz
LIKE Navitel România
ABONEAZĂ-TE la YouTube Noobz 
COMENTEAZĂ la video pe YouTube răspunzând la întrebarea ”Unde e recomandat să montezi camera Navitel R1000 ca să ai cel mai bun unghi de filmare în mașină?”

*Cei care se înscriu de două sau mai multe ori în concurs sunt eliminați din extragerea finală.
**Extragem câștigătorul prin random.org și îl anunțăm pe 11 decembrie 2018.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version