Home Lifestyle Auto Betonul care încarcă mașina electrică în mers

Betonul care încarcă mașina electrică în mers

0
Betonul care încarcă mașina electrică în mers

Betonul care încarcă mașina electrică în mers este testat în momentul de față de către cercetători. Cimentul magnetizat promite încărcare wireless la un preț rezonabil, cu eficiență sporită.

Șoselele capabile de a încărca mașinile și autobuzele electrice înn mers nu sunt un concept tocmai nou. Cu toate acestea, până în prezent, tehnologia a fost relativ scumpă și ineficientă. În prezent, Departamentul de Transport din Indiana (INDOT) a anunțat că testează un nou tip de ciment cu particule magnetizate încorporate. Aceste ciment ar putea asigura, la un moment dat, o încărcare eficientă, de mare viteză. Totul la „costuri standard de construcție de drumuri”, potrivit Autoblog.

Proiectul a fost finanțat de National Science Foundation (NSF). INDOT a colaborat cu Universitatea Purdue și compania germană Magment. Partenerii vor efectua cercetarea în trei faze, testând mai întâi dacă cimentul magnetizat va funcționa în laborator. Apoi îl va testa pe o porțiune de un kilometru de drum.

Betonul care încarcă mașina electrică în mers

Într-o broșură, Magment a declarat că produsul său oferă „o eficiență de încărcare wireless record de până la 95 la sută”. Compania a adăugat că poate fi construit la „costuri standard de instalare a drumurilor”. De asemenea, este „robust și rezistent la vandalism.” Compania notează, de asemenea, că plăcile cu particulele de ferită încorporate ar putea fi construite de oricine, sub licență.

Faza finală este destul de ambițioasă. INDOT spune că „va testa capacitatea inovatoare a betonului de a încărca funcționarea camioanelor grele la o putere mare (200 kilowați și peste)”. Dacă pista finală de testare de 1 kilometru va fi un succes, INDOT va folosi tehnologia pentru a integra un segment al autostrăzilor din Indiana.

Alimentarea camioanelor grele direct de pe șosea, fără poluare la un preț accesibil, ar fi o descoperire ecologică. Dar mai sunt multe lucruri de realizat pentru a dovedi că tehnologia funcționează. O mulțime de alte testări similare sunt în desfășurare. Marea Britanie a investit în jur de 780 de milioane de dolari pentru cercetarea de taxare rutieră, de exemplu. Suedia a testat, de asemenea, tehnologia de tip slot-car care ar conține o „cale ferată” electrificată încorporată în drumuri.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version