SHARES

”The Christmas Chronicles” (Cronicile Crăciunului) e un film de Crăciun pentru copilul din tine

Mădălina Gănescu
- 26 nov. 2018 în FILM

Am avut un weekend destul de încărcat, cu un drum lung de 5 ore dus, 6 ore întors, de la părinți din Bacău. Am prins ceață pe traseu în proporție de 80% din drum, iar frigul a contribuit și el la descărcarea bateriilor noastre.

Când ne-am întors acasă duminică seară, tot ce ne-am mai dorit a fost să vizionăm un film light, care să ne relaxeze și să nu implice foarte mult efort de concentrare.

Pe drumul de întoarcere m-am uitat de pe smartphone la un film documentar mai vechi de pe Netflix, ”Forks Over Knives”, pe care îl mai văzusem acum ani de zile, dar nu l-am înțeles suficient de bine. Acum, după 10 luni fără carne, am considerat că e un moment bun să îl revăd.

În articolul de astăzi o să vorbesc despre Moș Crăciun și cel mai nou film de Crăciun de pe Netflix, ”The Christmas Chronicles”. Dacă vreți să vorbim despre sănătate, mâncare, mișcare și legătura dintre toate acestea, atunci cred că mai bine e să ne vedem într-un live pe Facebook.

Ne gândim să facem o astfel de întâlnire când se împlinește anul fără carne, dar analizăm și vorbim la momentul potrivit.

Până atunci, zic să ne concentrăm pe spiritul Crăciunului și cum se schimbă Moș Crăciun de la distribuție la distribuție.

În rolurile principale din ”The Christmas Chronicles” (Cronicile Crăciunului), Kurt Russell îl joacă pe Moș Crăciun, iar Darby Camp cu Judah Lewis îi înterpretează pe cei doi frați care aproape distrug Crăciunul.

Nu vă așteptați să vizionați scene pe care nu le-ați mai văzut și în alte filme, dar cu alte personaje. În schimb, așteptați-vă să fiți surprinși de lumea din sacul Moșului.

Avem parte de un mix între tradițional și animație, într-un film pentru întreaga familie. O să râdeți, o să oftați și o să vă fie dor să fiți din nou copiii.

Moș Crăciun din ”The Christmas Chronicles” nu e chiar Moșul cu barba albă pe care îl vedem pe TIR-ul din reclamele Coca-Cola, dar cu siguranță nu o să vă displacă energicul și șarmantul Kurt Russel sau Crăciunița lui, parteneră de altfel și în viața reală.

Acțiunea începe din momentul în care cei doi frați, Kate și Teddy Pierce vor să îl prindă în fapt pe Moș Crăciun și să îl filmeze, când lasă cadourile sub brad, în noaptea de Ajun.

Nu o să vă spun ce și cum se întâmplă mai departe, pentru că nici mie nu îmi plac spoilerele, dar vă recomand să vizionați filmul cu cei dragi, dacă nu în seara de Ajun de Crăciun, măcar într-una din zilele de Crăciun.

Pe IMDb filmul a luat nota 7,5 din 10. Eu îi dau 8, pentru că am văzut filme de Crăciun și mai slabe de atât și apreciez mult costumația Moșului, barba sa naturală, ca de altfel și animația din sacul lui.

Recomand să vizionați ”The Christmas Chronicles” de pe un televizor cu o diagonală mai mare, măcar de 126 cm, dacă nu chiar 139 cm sau mai mult. Noi l-am văzut de pe Philips Ambilight seria 7303 de 126 cm, dar cred că mergea și mai bine pe 139 cm.

În final, simțeam nevoia de colinde și de ceva mai multă spiritualitate în film, căci despre asta este Crăciunul. Ai parte de comedie, de acțiune, dar prea puțină iubire și conexiune cu fantasticul și divinitatea.

La urma urmei, Crăciunul ne ajută să ne amintim că trebuie să fim buni, aduce aminte de nașterea Domnului, ne provoacă la năzbâtii și ne readuce alături de cei dragi.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!