More

  ANNIHILATION, un film cu Natalie Portman la care trebuie să te uiți de 2 ori

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am văzut ANNIHILATION cu Natalie Portman în vară, dar nu am apucat să scriu până acum despre el. Cum majoritatea dintre noi vom fi în concediu în doar 2 săptămâni, m-am gândit să vă mai dau o propunere de film pe care să îl vizionați cât timp devorați dulciurile de la Moș Crăciun.

  ANNIHILATION este un film science fiction de aproximativ 2 ore, care are în rolul principal un biolog, fost soldat, interpretat de Natalie Portman. Aceasta trebuie să conducă o misiune într-o zonă de carantină misterioasă cunoscută drept The Shimmer.

  Este o nouă lume în care lucrurile sunt pe atât de periculoase pentru oameni și animale, pe cât sunt de frumoase pentru ochi și suflet.

  Pentru că toți cei care au intrat pe acest tărâm nu s-au mai întors niciodată, armata a decis să trimită pe rând echipe care să ancheteze cazul. Dintr-una dintre aceste echipe a făcut parte și soțul personajului principal, Lena, care s-a întors din misiune aproape mort.

  Actrița principală pleacă la drum intrigată în tărâmul din care doar soțul ei s-a întors viu, dar diferit. Alături de aceasta iau parte la acțiune alte 4 femei, care rând pe rând experimentează fenomene anormale în junglă.

  Lena și echipa sa de elită trebuie să intre într-o lume minuată, dar mortală, cu peisaje și creaturi mutilate, cu scopul de a descoperi cum să oprească dezvoltarea fenomenului care amenință viața tuturor locuitorilor planetei.

  Acum, să înțelegeți de ce zic că trebuie să te uiți de 2 ori la ANNIHILATION. Pentru că, dacă îți iei ochii de la film chiar și 2 minute, deja ai pierdut detalii importante și unele scene din film nu se mai leagă într-un fir narativ.

  Pentru că am vizionat filmul împreună cu Cristi, am avut noroc că pe parcurs, unde nu am fost atentă, mi-a explicat el ce trecusem cu vederea.

  Acest titlu de film face parte din categoria filmelor pe care trebuie să le vezi cu mintea limpede și odihnită. Dacă la seriale nu trebuie să depui efort să înțelegi lucruri, pentru că s-ar putea în episoadele următoare să te prinzi care e treaba, la ANNIHILATION lucrurile stau complet diferit.

  E un film science fiction cu nuanțe horror. Așteptați-vă să vedeți scene în care să tremure stomacul în voi.

  Dacă sunteți claustrofobi sau vă e frică de întuneric și lighioane, poate că nu e cazul să vizionați acest film. Nu vă așteptați să fiți absorbiți de poveste mai mult de 10 – 15 minute. Poate că ultima parte este cea mai captivantă. În rest, veți avea parte de efecte speciale destul de bune și un fir narativ deloc absurd.

  Nu am apucat să văd filmul psihologic de mister cu două nominalizări la Premiile Oscar: ”Ex-Machina” (2014), la care fac trimitere majoritatea celor care au văzut ANNIHILATION. Dar, dacă voi l-ați vizionat deja, știți la ce să vă așteptați de la noul film regizat de Alex Garland.

  Concluzia: Vizionați atent ANNIHILATION din prima, dacă vreți să nu fie necesar să-l mai vedeți o dată pentru a-l înțelege. Pe alocuri este mind-fucking, deci țineți ochii larg deschiși și urechile ciulite. Dacă ar fi să dau o notă filmului, cred că un 7.5 din 10 e decent.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.