4 destinații de călătorie preferate de români în 2018

Mădălina Gănescu
- 22.12.2018, 14:38 în Travel
0

SHARES

Unde fugim atunci când fugim în lume? De cele mai multe ori, românii aleg destinații tradiționale din Europa pentru vacanța lor, dar în 2018 destinațiile mai îndepărtate au început să fie din ce în ce mai căutate.

Conform informațiilor agenției online de travel eSky, românii au ales „drumul bătătorit” și au călătorit în Londra, Bruxelles, Munchen, Milano sau Paris, dar 4 destinații exotice au câștigat teren: Dubai, Cancun, Hong Kong sau Thailanda se află, mai nou, în topul listei de călătorii.

Nu ți-ai stabilit încă planurile pentru vacanța din 2019? Experții eSky îți oferă o incursiune în cele patru culturi diferite care au stârnit curiozitatea românilor și pe care le poți adapta pentru  planurile și nevoile tale, fie că îți dorești un concediu, o lună de miere sau o plecare alături de prieteni.

Dubai – Emiratele Arabe Unite

Dubai a fost odată ca niciodată un sat și satul s-a transformat în cea mai cunoscută destinație din Emiratele Arabe Unite! Cum ar putea fi altfel, când orașul pune la dispoziție un melanj de cultură și atracții exclusiviste?

Orașul este unul cosmopolit, unde turiștii din toate colțurile lumii își fac apariția pe străzile umbrite de zgârie-nori, iar orașul are o energie vie, plină de extravaganță și bunăstare. Deși poate părea un clișeu, urcă-te în mașină și oprește-te în deșert pentru un apus de soare și o cină într-o tabără a Beduinilor.

Impunătoarea moschee Sheikh Zayed, cea mai mare din Emirate, și hotelul Emirates Palace sunt locurile pe care nu ai voie să le ratezi, deoarece te vor impresiona prin arhitectură și design.

Moscheea Sheikh Zayed este una dintre puținele unde pot intra și cei care nu sunt musulmani, iar din respect pentru cultura arabă, femeile trebuie să aibă capul acoperit cu o eșarfă. Moscheea are în spate și o legendă urbană, pe care te lăsăm să o descoperi în timpul vizitei.

Cancun – Mexic

Cancun este „Povestea despre două orașe”. Pe de-o parte, poți descoperi faimoasa zonă de hoteluri de lux, petreceri până în zori, plaje cu nisip alb și restaurante sofisticate unde poți servi fructe de mare, iar pe de alta, poți descoperi orașul în sine cu plaje neexplorate și localuri de cartier unde poți servi cel mai bun taco.

Dacă ești fascinat de cultura Maya, Cancun este poarta de intrare în civilizația antică a Peninsulei Yucatan.

Nu trebuie să ratezi ruinele Chichen Itza, un uriaș sit arheologic precolumbian construit de civilizația Maya, aflat la două ore de Cancun, și Muzeul Subacvatic din Cancun, un loc de o frumusețe stranie, unde peste 400 de statui stau nemișcate sub apele clare. Și dacă la finalul zilei încă debordezi de energie, oprește-te pentru o porție de salsa, merengue și bachata la Grand Mambo Café.

Hong Kong

Fostă colonie britanică, cultura acestui oraș este un amestec de influențe occidentale și tradiții chinezești. Pentru că este un teritoriu federal, beneficiază de o mai mare independență față de celelalte provincii din China, iar limba engleză este practic a doua limbă oficială pe lângă cantoneză.

Orașul surprinde prin diversitate: pe străzile lui găsești de la zgârie-nori la temple mici. Deși Hong Kong este un important centru financiar și internațional, chinezii au păstrat tradiția festivalurilor prin care își venerează strămoșii.

Nu rata simfonia luminilor, un show spectaculos de lumini decorative și laserele ce pornesc de pe acoperișul celor mai faimoși zgârie-nori acompaniate de muzică. Spectacolul are loc în fiecare noapte timp de 10 minute.

Mânăstirea celor 10.000 de Buddha – Sha Tin este un loc sacru, unde trebuie să îți faci curaj să urci cele 400 de trepte păzite de ambele părți de statui cu Budha în diferite mărimi. Templul este unic prin arhitectură și culori, oferind un sentiment de pace și recunoștință.

Thailanda

Când vorbim despre Thailanda, nu putem alege doar un oraș anume, întreaga regiune are farmecul ei. Până și numele în sine se traduce ca „tărâmul celor liberi”.

Probabil acesta este și unul dintre motivele pentru care Thailanda nu a fost niciodată ocupată de o putere europeană, deși a avut parte de o influență economică din partea britanicilor.

Cunoscută pentru diversitatea peisajelor care îți taie respirația, pentru parcurile cu maimuțe, elefanți și natura sălbatică sau piețele plutitoare din apropierea Bangkokului, Thailanda te va cuceri.

De câte ori îți poți face cumpărăturile dintr-o barcă? Rămâi două zile în acest oraș haotic pentru o plimbare cu tuk-tuk-ul, o motoretă cu trei roți care este folosită pe post de taxi, vizitează temple și testează-ți aptitudinile de negociere.

Pornește apoi către insule, locuri desprinse din povești, și relaxează-te alături de localnici pe plajele cu nisip fin. Cultura inedită și tradițiile thailandezilor te pot face să întâlnești pe stradă așa numita „femeie girafă”.

Aparținând de populația Karen, această tradiție presupune alungirea gâtului femeilor prin coliere metalice care se pot primi încă de la vârsta de 5 ani. Nu uita să încerci mâncarea stradală, o cultură urbană în Thailanda, nelipsită din piețele tradiționale.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!