More

  Bird Box e un film horror de pe Netflix care face victime

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Bird Box e un film horror care face victime în viața reală. Sau cel puțin așa arată o serie de articole din presă. Bird Box este o dramă lansată pe 13 decembrie 2018, pe care o puteți viziona oricând și de oriunde dacă sunteți abonați Netflix.

  Filmul cu Sandra Bullock în rolul lui Malorie Hayes, actrița principală, mi-a tot fost recomandat. Așa că, am zis să-i dau o șansă serile trecute, chiar înainte să merg la somn.

  Nici nu am apucat bine să dau play la film că îl aud pe Cristi (care se juca pe laptop): ”Te uiți singură la Bird Box?”. Da, am decis să mă uit singură la Bird Box, direct de pe smartphone-ul Samsung Galaxy Note9. Mi-am făcut un obicei în vacanța prelungită de iarnă, ca imediat după ce am citit norma de minim 20 de pagini dintr-o carte, să văd un film.

  Nu înțelegeam de ce era Cristi atât de intrigat cu privire la vizionarea acestui film. Dar am aflat imediat, tot de la el. ”Cum, nu știi că e o întreagă nebunie cu provocări cu oameni legați la ochi? Unii prind crocodili, alții conduc mașini legați la ochi!”. Nu, nu știam și nu m-a interesat prea mult.

  Am decis să nu aprofundez subiectul înainte de a vedea Bird Box, asta și pentru că nu am vrut să stric farmecul dramei.

  Bird Box e un film horror care te ține 2 ore în priză

  Și, iată-mă 2 ore prinsă de vraja filmului, care a ținut-o până la final într-un mister continuu.

  Sandra Bullock este fascinantă. Nu există dramă în care să nu reușească să-și joace rolul à la carte. Și, văzând-o în Bird Box, am înțeles încă o dată că nu trebuie să mă gâdesc de două ori să vizionez un film în care e joacă.

  Are o prezență feminină de invidiat în acest film. Cu frumusețea ei aparte și atitudinea de părinte protector, nu are cum să nu ți se încrețească pielea pe tine în timpul vizionării. De apreciat că a fost prezentată, puțin, dar suficient și în postura de sensibilă, care simte nevoia de îmbrățișarea unui bărbat.

  Dar, să vă spun câteva cuvinte despre povestea în jurul căruia este construit Bird Box. Sau cel puțin ceea ce am înțeles eu.

  Bird Box ilustrează un altfel de sfârșit al lumii. Unul în care o putere paranormală, dar nevăzută, acaparează mintea umană și pune oamenii față în față cu cele mai mari temeri pe care le au. În final, îi transformă în sinucigași.

  Dar, pentru a fi controlat, ”trebuie să vezi”. Toți cei care văd monstrul fără formă, se sinucid. Doar cei cu probleme psihice, închiși la spitalele de nebuni nu se sinucid, ci sunt controlați să determine fiecare om de pe planetă să deschidă ochii și să vadă.

  Iar întreaga acțiune este reprezentată de lupta pentru supraviețuire. Rolul lui Malorie și al lui Tom (fost soldat) este să îi ducă la adăpost pe copii. Provocarea este să îi determine pe aceștia să nu își dea sub nicio formă jos legăturile de la ochi.

  Bird Box e un film horror despre familie și supraviețuire

  Care-i treaba cu cei doi copii, v-ați putea întreba. Ei, veți vedea că filmul începe cu Malorie (Sandra Bullock) însărcinată, dar nu cu gemeni. Mai apare o gravidă în poveste. În schimb, nu o să vă spun care copil e al cui și ce se întâmplă cu ei, veți afla voi pe parcurs, dacă decideți să vizionați filmul.

  Sfârșitul este unul neașteptat, dar cu o oarecare logică. Surprinzător este că, multe lucruri se întâmplă ”exact cum vedeți în filme”. Cu certitudinea în viața reală ar fi aproape imposibil să reușești să faci unele mișcări. Chestia e că unii oameni au încercat să reproducă acțiuni din film, iar după cum era de așteptat nu s-au încheiat bine.

  Bird Box este un film bun, care creează suspans și îți dă fiori. Mai ales dacă alegi să îl vizionezi înainte de somn, cum am făcut eu. Dar, ca orice film cu scene horror, nu ai cum să nu ”îți iei filme” și tu la final.

  Oricum, nu vă speriați, că e o dramă horror destul de light

  Am văzut filme și mai marcante decât acesta.

  Legat de provocările cu oameni legați la ochi, care conduc sau prind crocodili, cred că e vorba mai degrabă de un exces de zel și de o doză de inconștiență.

  E drept, te intrigă să vezi persoane care reușesc să facă lucruri fiind legați la ochi. Dar e extrem să alegi să faci și tu acest lucru. În plus, dacă ți-a dat Dumnezeu darul să vezi și nu ești orb, e bine să profiți de el la maxim.

  Aaa, să nu uit de păsări, pentru că la urma urmei numele filmului are legătură cu ele. O să vă spun doar atât: Malorie salvează pe la începutul filmului niște păsărele pe care le poartă după ea pe tot parcursul acțiunii. Ce rol au acestea și ce se întâmplă cu ele în cele din urmă, vedeți dacă vizionați Bird Box.

  Aș nota cu 8 din 10 acest film și recomand să îl vizionați alături de cineva dacă sunteți am slabi de îngeri de fel.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.