More

  Panasonic LUMIX G90, un nou aparat foto digital mirrorless

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Panasonic LUMIX G90 este noul aparat foto digital mirrorless de la Panasonic. Acesta are un design compact și rezistent ce oferă un grad ridicat de mobilitate pentru utilizarea în călătorii. De asemenea, încorporează funcții și tehnologii atât pentru fotografiere cât și pentru înregistrări video.

  Senzorul Digital Live MOS de 20.3 megapixeli fără filtru low-pass exploatează capacitatea maximă a obiectivului. Procesorul Venus Engine contribuie la obținerea unor imagini ultra precise și în același timp naturale.

  Caracteristică DUAL I.S. (stabilizator de imagine dual) pe 5 axe de generația a doua corectează neclaritatea imaginilor. Permițând o compensare a fotografiilor de până la 5 rapoarte f-stop prin combinarea caracteristicilor O.I.S. (stabilizator optic de imagine pe 2 axe) și B.I.S. (stabilizator de imagine al corpului, pe 5 axe).

  Asta pentru a beneficia la maximum de avantajele oferite de cele două sisteme de stabilizare. Utilizatorii se pot bucura pe deplin de claritatea impecabilă a fotografiilor și înregistrăilor video în unghi larg şi cu teleobiectiv, chiar și în condiții de lumină precară.

  Sistemul Contrast AF cu tehnologie DFD (Depth From Defocus) excelează în viteză și precizie. Prin schimbul de semnale digitale între cameră și obiectiv, de aproximativ 240 cps, realizează o focalizare automată de mare viteză în 0,07.

  Performanța de fotografiere în rafală este îmbunătățită, atingând 9 cps (AFS/MF) / 6 cps (AFC) până la 600 (JPEG) / 30 (RAW ) imagini sau chiar mai mult.

  Panasonic LUMIX G90 are o varietate de funcții. Printre care Face/Eye Detection AF, Pinpoint AF, One-shot AF și Low Light AF. Acestea extind aria de utilizare pentru ca aparatul să poată fi folosit versatil, în cele mai diverse situații.

  Panasonic LUMIX G90

  Designul exterior al carcasei LUMIX G90 a fost reconceput pentru a putea fi operat intuitiv cu o singură mână, reacționând rapid la intențiile fotografului.

  Aparatul foto integrează caracteristica OLED LVF (Live View Finder) cu o rezoluție de 2 360 000 puncte și o capacitate de mărire de aproximativ 1,48x / 0,74x. Echivalentul unei camere de 35mm.

  Monitorul posterior cu unghi liber, de 3,0 țoli cu o rezoluție de aproximativ 1 040 000 puncte adoptă sistemul tactil de comandă. Ceea ce ușurează fotografierea în unghiuri înalte și joase.

  LUMIX G90 este o cameră hibridă în adevăratul sens al cuvântului. Aparatul are capacitatea de înregistrare video 4K video în 3840×2160 la 25p(50Hz) sau 24p în MP4. LUMIX G90 reușește să redea imagini în timp real pe un monitor extern/aparat de înregistrare prin HDMI, în mod simultan cu înregistrarea video.

  Caracteristica High Speed Video permite utilizatorilor să înregistreze video în slow motion Full HD la 120 cps (1/4x), 90 cps (1/3x) și 60 cps (1/2x).

  În plus, înregistrarea log de 4:2:0 / 8-bit este disponibilă prin preinstalarea funcției V-Log L. Mufa jack de microfon de 3,5mm și noua mufă pentru căști garantează înregistrarea calitativă a sunetului.

  Panasonic LUMIX G90 – Cadre 4K memorabile

  Datorită tehnologiei 4K, utilizatorii pot surprinde cadre memorabile ale obiectelor aflate în mișcare. Asta la 30 cps într-o rezoluție echivalentă de 8 megapixeli, pentru a le salva ulterior ca fotografii 4K.

  Auto Marking și Sequence Composition sunt adăugate suplimentar, pe lângă Post Focus, Focus Stacking, Light Composition și 4K Live Cropping. Pentru ca 4K PHOTO să fie și mai ușor de utilizat, într-o manieră mai creativă.

  LUMIX G90 include caracteristici de conectivitate Bluetooth și Wi-Fi®. Pentru a oferi o experiență de fotografiere mai flexibilă și pentru partajarea instantanee a imaginilor, cu operare foarte simplă. Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 permite conectarea constantă la un smartphone sau o tabletă, cu consum minim de energie.

  Bateria aparatului foto poate fi reîncărcată de la priza CA sau USB, după preferința utilizatorului. Mânerul cu baterie DMW-BGG1 (vândut separat) permite sesiuni foto confortabile, de durată.

  Calitatea impresionantă a imaginii cu detalii realiste

  LUMIX G90 captează imagini vibrante, realiste, de o calitate excepțională, cu o rezoluție excelentă, contrast ridicat și o reproducere impresionantă a culorilor.

  Senzorul Digital Live MOS de 20.3 megapixeli fără filtru low-pass exploatează performanța maximă a obiectivului. Procesorul Venus Engine contribuie la obținerea unor imagini ultra precise și în același timp naturale.

  O reglare optimă a gradației în conformitate cu caracteristicile senzorului asigură o gamă dinamică amplă, pentru gradarea detaliată. O funcție de control tridimensionat a culorii detectează nu doar tonalitățile și saturația ci și luminozitatea. Aplicând controlul optim în funcție de valoarea fiecărui factor.

  Astfel se obține reproducerea bogată a culorii de la zonele întunecate la cele luminoase ale imaginii. Ceea ce îmbunătățește în special expresia cerului sau tenului personajelor. Caracteristica Tuned Multi Process NR sporește precizia de identificare a zgomotului.

  În plus, păstrează detaliile chiar și după procesul de reducere a zgomotului. Rezultatul fiind texturi naturale și detalii precise, special în cadrul înregistrării imaginilor cu un grad ridicat de sensibilitate.

  Combinația între senzorul Digital Live MOS cu stabilizare și procesorul de imagine Venus Engine asigură redarea clară a imaginii cu zgomot redus. Asta chiar și în situații cu lumină redusă și la max. ISO 25600.

  LUMIX G90 încorporează stabilizatorul de imagine Dual I.S. pe 5 axe de generația a doua

  Acesta îmbunătățește îndepărtarea neclarităților într-un mod mai puternic și mai eficient, permițând compensarea fotografiilor de până la 5 rapoarte f-stop.

  Aparatul combină stabilizatorul optic de imagine pe 2 axe O.I.S. și stabilizatorul de imagine al corpului, pe 5 axe, B.I.S.. Acestea compensează mișcările mai ample, care erau imposibil de controlat în mod convențional.

  Atât O.I.S. cât și B.I.S. sunt comandate în detaliu pe baza informațiilor detectate de un girosenzor de înaltă precizie. Această caracteristică este foarte benefică atât în unghi larg cât și la fotografierea cu teleobiectiv. Ca de altfel și în condiții nefavorabile precum fotografierea pe timp de noapte sau cu o singură mână.

  Caracteristica DUAL I.S. pe 5 axe funcționează atât pentru fotografiere cât și pentru înregistrări video. Inclusiv pentru filmări 4K. Aparatele foto Panasonic LUMIX seria G DSLM (Digital Single Lens Mirrorless) oferă o varietate amplă de obiective digitale interschimbabile. În majoritatea lor, sunt compatibile cu Dual I.S. pe 5 axe în LUMIX G90. B.I.S. compensează mișcarea camerei chiar și atunci când este montat un obiectiv fără O.I.S..

  Panasonic LUMIX G90 – AF de mare viteză 

  Tehnologia DFD (Depth From Defocus) a LUMIX G90 calculează distanța față de subiect. Evaluând mai multe imagini cu diferite grade de claritate și consultând cu rapiditate datele caracteristicilor optice ale obiectivului curent.

  Ca rezultat, LUMIX G90 obține AF de mare viteză de aproximativ 0,07 sec. Iar fotografierea în rafală la 9 cps (AFS) / 6 cps (AFC) pentru a capta obiecte aflate în mișcare, cu o focalizare perfectă.

  Procesorul de imagine Venus Engine din LUMIX G90 este mai capabil să urmărească subiectele în mișcare. Prevenind defocalizarea fotografiilor chiar și atunci când subiectul se deplasează cu viteză ridicată sau când un obstacol se interpune între aparat și subiect.

  Modul de sensibilitate AF nou adăugat permite utilizatorului să regleze sensibilitatea de urmărire în funcție de situația de fotografiere.

  LUMIX G90 încorporează Face / Eye Detection AF

  Caracteristică prin care focalizarea se realizează direct pe ochiul unui chip uman, capturând astfel portrete excepționale, cu o focalizare precisă pe ochi.

  Cu Pinpoint AF, utilizatorii pot lărgi și mai mult zona de interes, pentru o focalizare automată mai preciză. Low Light AF permite focalizarea mai precisă pe subiect fără o lampă de asistare AF. Asta mulțumită noului algoritm adoptat, optimizat pentru condiții cu luminozitate și contrast reduse.

  Această caracteristică este eficientă în situații cu lumină redusă de până la -4EV, care echivalează cu lumina lunii.

  Un total de 49 de zone de detectare a focalizării permit o compoziție mai flexibilă împreună cu focalizare automată personalizată multiplă Custom Multi AF. Mod în care utilizatorii pot selecta liber blocurile de focalizare, din 49 de zone de focalizare.
  Funcția de evidențiere a zonei focalizate este de asemenea disponibilă pentru focalizarea manuală de precizie.

  Panasonic LUMIX G90 – Mobilitate perfectă 

  Designul exterior al carcasei LUMIX G90 a fost reconceput pentru a putea fi operat intuitiv cu o singură mână. Reacționând rapid la intențiile fotografului. Noile butoane adăugate, amplasate pe rândul de sus, dau utilizatorului posibilitatea să ajusteze expunerea, ISO și balansul de alb.

  Butoanele de pe partea posterioară sunt poziționate centrat în jurul discului, permițând accesul rapid la subiectul de interes. Asta atât la fotografiere cât și la redare.

  Sistemul de discuri duble pe partea anterioară/posterioară cu întrerupătorul de comutare permit setarea directă. Mânerul este reconceput pentru a oferi un suport mai stabil, mai confortabil.

  Pentru condiții dure de utilizare

  LUMIX G90 prezintă o carcasă compactă, foarte rezistentă, cu o structură frontală turnată din aliaj de magneziu. De asemenea, carcasa este rezistentă la praf/stropi, prin sigilarea atentă a fiecărei articulații, a fiecărui disc și a fiecărui buton.

  LUMIX G90 prezintă un ocular (Live View Finder) de mari dimensiuni cu o capacitate de mărire de aproximativ 1,48x / 0,74x (echivalentul unei camere de 35mm).

  Display-ul de înaltă precizie și viteză ridicată OLED (Organic Light-Emitting Diode) prezintă o rezoluție de 2 360 000 puncte și un câmp de vizibilitate 100%.

  Adoptarea OLED pentru LVF atinge răspunsuri de înaltă viteză. Cu un decalaj de timp minim de sub 0,01 sec și un contrast de 10,000:1 pentru o vizibilitate excepțională.

  Cu un punct de perspectivă de aproximativ 20 mm, oferă un grad ridicat de vizibilitate. Foarte confortabil, de altfel, pentru utilizatorii purtători de ochelari. Este întotdeauna focalizat și clar, de la centru și până în colțuri.

  Monitorul posterior este OLED de 3 țoli, cu o rezoluție de 1 040 000 puncte permite fotografierea în unghi liber. Pivotarea în sus și în jos de aproximativ 250 de grade simplifică și mai mult fotografierea la unghi înalt sau jos.

  LUMIX G90 încorporează un procesor automat în unitatea declanșatorului. Șocul cauzat de mișcarea diafragmei declanșatorului este redus semnificativ. În vreme ce, sunetul declanșatorului este minimizat. Aceasta permite utilizatorilor să elibereze declanșatorul mecanic în situații în care sunt obligați să utilizeze declanșatorul electronic.

  Capabilitatea 4K revoluționează videografia

  Panasonic LUMIX G90 este capabilă să realizeze înregistrări video 4K. Performanța ridicată este dublată de eficiența energetică și dimensiunile compacte, pentru un grad sporit de mobilitate. LUMIX G90 înregistrează video 4K foarte cursiv, la rezoluție ridicată, în 3840×2160 la 25p (50Hz) sau 24p în completare la full-HD 1.920 x 1.080 50p (50Hz) cu AF practic constantă.

  LUMIX G90 încorporează o gamă variată de funcții. Caracteristica High Speed Video permite utilizatorilor să înregistreze video în slow motion Full HD la 120 cps (1/4x), 90 cps (1/3x) și 60 cps (1/2x).

  LUMIX G90 are capacitatea de a reda imagini în timp real pe monitorul extern în 4:2:2 / 8-bit prin intermediul unui cablu micro HDMI. Asta, simultan cu înregistrarea video. Utilizatorii pot opta pentru redarea conținutului înregistrat sau a conținutului cu meniuri de setare individuale, în funcție de monitor.

  V-Log L este preinstalat în LUMIX G90

  Înregistrarea V-Log oferă o flexibilitate excepțională precum și o gamă dinamică mai amplă pentru gradația culorii în procesul de post-producție. V-Log L prezintă caracteristici log cu 12 stopuri în gama dinamică.

  La mufa jack de 3,5mm poți conecta microfonul extern pentru înregistrări audio de înaltă calitate. La aceasta, este adăugată o mufă pentru căști, pentru redarea sunetului.

  Utilizatorii pot experimenta 4K PHOTO pentru a capta șansele de fotografiere a unor subiecți în mișcare la 30 cps. Extrăgând cadrul cu cel mai bun timp dintr-un fișier 4K, pentru a fi salvat ca fotografie echivalentă de 8 megapixeli.

  Alegerea celei mai bune fotografii din sute de cadre înregistrate cu 4K PHOTO este posibilă cu noua funcție Auto Marking. Aceasta permite saltul la cel mai apropiat cadru cu diferențe vizibile între cadrele consecutive. Mimimizând astfel timpul consumat pentru alegerea celei mai bune fotografii.

  Caracteristica Sequence Composition permite realizarea unei imagini secvențiale sintetizând mai multe imagini capturate la un cadru fix cu 4K PHOTO. O imagine unică reflectând mișcarea subiectului poate fi produsă cu ușurință în cameră. Fără a fi necesar un proces de retușare special.

  Panasonic LUMIX G90 permite funcția 4K Live Cropping în înregistrările video. Prin aceasta se poate realiza panning stabil prin decuparea zonelor de sus și de jos a cadrelor. Utilizatorul poate seta cu ușurință unghiul de vizualizare pentru început și sfârșit, pentru a obține secvențe line, fără a avea nevoie de slider.

  La o secvență de zooming puteți seta mai întâi unghiul ulterior, astfel încât subiectul să fie încadrat perfect. Cursa de zoom este lină, deoarece se realizează digital și nu prin mișcarea fizică a zoomului.

  Alte funcții pentru experiența fotografică 

  ・Post Focus / Focus Stacking

  ・L.Monochrome D în Photo Style

  ・Grupare Expunere / WB / Focus / Apertură

  ・Înregistrare compusă Live View

  ・Bluetooth 4.2 și Wi-Fi 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n)

  ・Încărcare CA/USB

  ・Economisire energie LVF

  ・Grip baterie DMW-BGG1 (vândut separat)

  ABONEAZĂ-TE LA YOUTUBE NOOBZ

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.