More

  Se întâmplă în tech JOI, 06 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google Maps vine cu o mulțime de noutăți astăzi. Uber promite ridesharing zburător, dar pentru moment doar în New York. Să accesezi un desktop de la distanță este mult mai ușor de acum, iar Storie-urile Instagram devin și mai interesante. Haide să vedem mai pe larg ce se întâmplă în tech joi, 06 iunie 2019.

  Google Maps te ajută să eviți zonele de criză

  Google introduce noi funcții de navigare care nu doar te vor avertiza cu privire la rutele de criză, ci vor schimba rutele pentru a le evita. Desigur, ori de câte ori este posibil acest lucru. Dacă traficul amenință să îți blocheze trecerea, o altă rută generată de Maps te-ar putea ajuta să ajungi în siguranță la destinație.

  Maps va prezenta traseul uraganelor, zone în care are loc un cutremur și va putea să ofere previziuni pentru inundații. Informațiile vor fi disponibile prin cardurile de criză care vor fi afișate automat în aplicație atunci când te afli într-o zonă afectată.

  De asemenea, vei putea să vezi zonele de criză inclusiv în Google Search. Asta atunci când cauți informații despre calamități sau introduci cuvinte cheie legate de zonele în care te afli. Funcția va fi disponibilă ”în săptămânile ce urmează” atât pe Android, iOS, cât și pe web.

  Se întâmplă în tech JOI

  Soții Obama vor avea propriul podcast pe Spotify

  Barack și Michelle Obama vor crea o producție podcast exclusiv pentru platforma de streaming Spotify. Ambii vor apărea în show-uri de pe platformă, abordând mai multe teme. ”Suntem încântați să avem oportunitatea să aplificăm voci care sunt prea des ignorate sau nu sunt auzite. Iar prin Spotify, putem împărtăși acele povești cu lumea.”, transmite Michelle Obama într-un comunicat.

  ”Am crezut întotdeauna în valoarea divertismentului prin provocarea conversației.”, spune Președintele Obama. ”Ne ajută să creăm legături unii cu alții și să ne deschidem în fața ideilor noi. Suntem încântați de Higher Ground Audio pentru că podcast-ul oferă o oportunitate de a susține un dialog productiv, face oamenii să zâmbească și îi face să gândească. Cum ne altfel, sper să ne aducă ceva mai aproape unii de ceilalți.”

  Se întâmplă în tech JOI

  Google Maps afișează viteză atunci când conduci

  Dacă folosești deja Waze, cu siguranță știi cum funcționează această funcție. Google Maps folosește un vitezometru pentru a-ți afișa viteza la care conduci mașina în trafic. Astfel că, vei ști dacă încalci limita de viteză atunci când nu ai reușit să vezi limitatoarele instalate în localități sau în afara acestora.

  Dacă nu găsești utilă această funcție sau consideri că este prea deranjată, o poți dezactiva din setările de navigare. Din păcate, nu vei putea să o folosești prin intermediul Android Auto. Dacă vrei să ai acces la ea, trebuie să instalezi telefonul pe un suport și să folosești aplicația Google Maps în mod tradițional.

  Se întâmplă în tech JOI

  Acum, e și mai simplu să adaugi versuri din melodii în Instagram Stories

  Instagram anunță că adaugă posibilitatea să fie afișate versuri atunci când adaugi melodii în Stories. Funcția va permite utilizatorilor să decidă dacă vor sau nu să afișeze versuri din melodii pe ecran. De asemenea, le va oferi ocazia să editeze stilul textului, animații și alte funcții.

  Instagram spune că funcția va fi disponibilă în regiuni care au acces în prezent la librăria cu muzică din aplicație, funcție lansată anul trecut de companie.

  Utilizatorii vor putea să caute prin librăria de melodii disponibile pentru a selecta piesa pe care doresc să o folosească în Storie. După ce au selectat partea dorită din piesă, vor putea să folosească versuri într-un anumit punct de referință. Atât timp cât melodia are versuri disponibile, acestea vor apărea automat în aplicație. Astfel, utilizatorii pot personaliza cuvintele și modul în care doresc să fie afișate pe ecran.

  instagram stories versuri melodii

  Datele din social media ar putea preveni cazurile de suicid în rândul studenților

  Cel puțin, asta speră Universitatea Northumbria. Profesorii universității din Marea Britanie plănuiesc să utilizeze datele de pe profilurile social media ale studenților pentru a preveni cazurile de suicid.

  Împreună cu mai multe organizații, Northumbria vrea să creeze ”Early Alert Tool”, o unealtă care să identifice studenții care trec printr-o situație de criză. Astfel, aceștia vor putea să primească ajutor în timp util, astfel încât să fie evitată o catastrofă.

  Universitatea studiază deja date precum notele obținute la clasă, prezența la ore și accesul la bibliotecă pentru a semnala posibile probleme de sănătate mintală. Prin finanțarea oferită de ”Office for Students”, cercetătorii au suportul necesar pentru a dezvolta mai multe tipuri de date, din ce în ce mai relevante.

  sinucidere studenti

  Google face ca accesul desktop de la distanță să fie mai ușor

  Tot ce va trebui să faci este să vizitezi un site. Acum, Chrome oferă o soluție în Chrome Remote Desktop care permite utilizatorilor să controleze alt computer sau să aibă acces la el vizitând un website.

  Înainte, pentru a primi acces de la distanță la un desktop, trebuia ca ambele dispozitive să aibă descărcată o aplicație din Chrome Web Store. Acum, părțile implicate trebuie să acceseze pur și simplu website-ul menționat. Acolo persoana autorizată stabilește instrumentul prin generarea unui cod de acces ce poate fi utilizat de persoana care trebuie să se autentifice.

  Website-ul nu înlocuiește aplicația din Chrome. Ci pur și simplu ușurează procesul de accesare de la distanță a unui dispozitiv desktop.

  acces de la distanta

  Primul taxi zburător Uber intră în circulație din 9 iulie

  Uber Copter va fi disponibil prima dată în New York. Dar doar pentru membri Uber Rewards care au obținut statutul Platinum sau Diamond. Zborurile vor avea prețuri dinamice, care se schimbă în funcție de cerere. Dar, avantajul călătoriei este că va costa între 200 – 225 dolari, potrivit lui Nikhil Goel de la Uber Elevate.

  ”Uber Copter oferă prima demonstrație reală a experienței Elevate. Am construit Uber Copter pentru a furniza date și experiențe din viața reală, pentru a așterne fundația pentru Uber Air. Aceasta este prima opțiune multi-modală Uber. Care integrează un zbor de 8 minute cu elicopterul într-o călătorie Uber, printr-o simplă apăsare de buton la fiecare capăt. Membri Uber Rewards Platinum și Diamond vor avea prima ocazie să încerce această cale rapidă și fără cusur. De a ajunge între Manhattan și JFK.”, declară Eric Allison de la Uber Elevate pentru Engadget.

  În mare, cam asta se întâmplă în tech joi, 06 iunie 2019. Desigur, mai sunt și alte subiecte interesante și de luat în calcul, așa că dacă doriți să completați lista, așteptăm să ne scrieți în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.