More

  Se întâmplă în tech duminică, 09 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Curioși să vedeți ce se întâmplă în tech duminică, 09 iunie 2019? Vorbim despre jocuri, despre ce avertismente mai lansează China pentru companiile americane, dar și despre noile politici YouTube, care afectează jurnaliști, educatorii și activiști.

  Companiile din China care cooperează cu entități din SUA vor suporta ”grave consecințe”

  Reprezentanți oficiali ai guvernului chinez avertizează numeroase companii de tehnologie cu ”grave consecințe”. Asta dacă aleg să lucreze totuși cu firmele americane cărora li s-a interzis de către administrația prezidențială Trump să facă afaceri cu Huawei.

  Potrivit unui raport The New York Times, decizia vine după ce China a amenințat că va întocmi o listă neagră a ”entităților nedemne de încredere”.

  Avertismentele au fost lansate într-o serie de ședințe susținute săptămâna aceasta de membrii Comisiei de Dezvoltare și Reformă din China. La ședințe au participat și membrii Ministerului de Comerț și ai Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației. Nu este clar ce companii au fost prezente la întruniri. În schimb, știm că sunt ”incluși unii dintre cei mai mari producători de semiconductori, ca de altfel și alți giganți de tehnologie.”

  Oficialii chinezi au avertizat firmele americane cu privire la relocarea liniilor de producție în alte țări. De asemenea, acestora li s-a transmis că ar trebui să facă lobby împotriva eforturilor administrației Trump.

  Se întâmplă în tech duminică, 09 iunie 2019

  Microsoft lansează Xbox Game Pass Ultimate cu jocuri pentru PC și Xbox pentru 14.99 dolari pe lună

  Microsoft a lansat la începutul anului abonamentul Xbox Game Pass Ultimate. Acesta oferă acces la Xbox Live Gold și jocuri Xbox Game Pass. Microsoft lansează acum serviciile pentru publicul larg și adaugă și jocurile pentru PC.

  Pentru un abonament de 14.99 dolari pe lună primești Xbox Gold și Xbox Game Pass atât pentru Xbox, cât și pentru PC. Oferta este perfectă pentru cei care se joacă și pe PC și pe Xbox, întrucât Xbox Game Pass are o serie de titluri atât pentru PC, cât și pentru console.

  Separat, Xbox Game Pass pentru PC este disponibil la 4.99 dolari pe lună. Xbox Live Gole costă 9.99 dolari pe lună. Iar Xbox Game PAss pentru Xbox este disponibil tot la 9.99 dolari pe lună.

  Dacă ar fi să le cumperi separat, ar costa în total 24.97 dolari. Cu noua ofertă Microsoft, economisești 10 dolari pe lună.

  xbox game pass ultimate

  Noile politici YouTube iau în vizor jurnaliștii, activiștii și educatorii

  Noile politici YouTube iau cu asalt conținutul supremațist. În acest proces, gigantul nu ocolește nici creatorii de conținut care pretind că videoclipurile lor au fost scoase sau ascunse pe nedrept.

  YouTube nu distinge conținutul și videoclipurile de ură de cele care documentează cu scop educațional sau jurnalistic grupuri care instigă la ură. Cel puțin, asta spun creatorii de conținut afectați.

  YouTube a anunțat miercuri că ia măsuri dratice pentru a interzice:

   ”Videoclipurile care susțin că un grup este superior pentru a justifica discriminarea, segregarea sau excluderea bazată pe calități. Precum vârsta, sexul, rasa, castele, religia, orientarea sexuală sau statutul de veteran.”

  La scurt tip după instaurarea noilor politici YouTube, creatorii de conținut au început să vadă cum videoclipurile lor au fost date jos de pe platformă. Inclusiv un canal de YouTube care aparține unui profesor de istorie a fost afectat. Ca de altfel, și canalul jurnalistului Ford Fischer, care acoperă subiecte politice sau despre activism și extremism.

  Întreg canalul lui Fischer a fost demonetizat de YouTube. Fără nicio instrucțiune despre cum ar putea să facă recurs. Fischer spune că, nu promovează discurs de ură. De asemenea, că e nedrept ca YouTube să nu folosească moderatori mai buni atunci când decide ce canale trebuie sancționate și care nu.

  YouTube a refuzat să comenteze pe marginea situațiilor creatorilor de conținut afectați de noile politici. În schimb, direcționează presa către un document. Aici este precizat faptul că decizia de a ascunde sau de a da jos conținutul este luată de echipe care verifică acele videoclipuri.

  Se întâmplă în tech duminică

  Destiny 2 se mută pe Steam și devine free-to-play, începând cu Shadowkeep

  Destiny 2 se mută de pe clientul Battle.net pe clientul Steam și devine gratuit. Cel mai nou expansion, Shadowkeep, va fi disponibil gratuit.

  Shadowkeep va fi lansat pe data de 17 septembrie. Este primul expansion de când Bungie a renunțat la parteneriatul cu Activision, în luna ianuarie.

  Expansiunea va fi disponibila și pe platforma Google Stadia. Cu funcționalitate de salvare între platformele de cloud gaming ale PlayStation 4, Xbox One și PC.

  Jocul de bază Destiny 2 își va schimba denumirea în Destiny 2: New Light. Versiunea de bază va fi disponibilă GRATUIT, odată cu lansarea Shadowkeep.

  Shadowkeep va fi o expansiune de sine stătătoare. Ceea ce înseamnă că jucătorii vor avea nevoie doar de jocul de bază, dacă vor să îl achiziționeze. Shadowkeep va avea un preț de 40 de dolari și nu vor avea nevoie de celelalte expasiuni pentru a-l putea juca.

  Se întâmplă în tech duminică

  Tesla va face, în curând, downgrade software pe Modelul 3 entry-level

  ”Model 3 pe care îl deții va primi în curând un softwatr nou. Care să corespundă configurației Model 3 Standard Range pe care l-ai comandat. Așa cum am comunicat în luna aprilie, aceasta include o gamă limitată de 350 km și eliminarea mai multor caracteristici software. 

  Pentru a experiementa în continuare de gama extinsă, accelerarea mai rapidă și funcțiile Autopilotului de pe Model Standard Range Plus, programează o vizită în service prin aplicația Tesla.”, se arată în email-ul transmis de Tesla.

  După downgrade-ul software, clienții ar putea, să piardă accesul la serviciul de streaming de muzică de la Tesla și la scaunele încălzite. Pentru a debloca upgrade-ul, aceștia vor fi nevoiți să plătească suplimentar.

  tesla

  Asta se întâmplă în tech duminică, 09 iunie 2019. Dacă ați mai găsit și alte informații interesante din tehnologie, le așteptăm în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.