More

  Se întâmplă în tech duminică, 23 iunie 2019

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ultima zi din weekend ne-a adus vești despre cel mai nou sezon al Fortnite și cum sunt influențați jucătorii de shimbări. Microsoft interzice Slack și pune la dispoziție noul Windows Terminal, iar invertatorul USB-A recunoaște frustrările cauzate de invenția sa. Haideți să vedem în detaliu ce se întâmplă în tech duminică, 23 iunie 2019.

  Sezonul 10 Fortnite ar putea forța jucătorii la un upgrade de hardware

  Odată cu sezonul 10 din Fortnite vine și cu o schimbare majoră, pentru unii. Epic Games modifică specificațiile minime pentru rularea jocului. Astfel, jucătorii care au unități grafice foarte vechi s-ar putea vedea nevoiți să facă un upgrade.

  Ce se modifică defapt? Plăcile grafice care rulează DirectX 11 nu vor mai figura ca recomandate. Acestea vor deveni obligatorii, odată cu lansarea noului Sezon.

  Cu toate acestea, sunt șanse foarte mici să existe jucători care să nu dețină astfel de plăci grafice. În ceea ce privește noul sezon Fortnite, cel mai probabil va aduce, ca și până acum, modificări ale hărții și diferite funcționalități noi, cerute sau nu de comunitate.

  Sezonul 10 Fortnite ar putea forța jucătorii la un upgrade de hardware

  Microsoft interzice Slack și descurajează utilizarea internă a AWS și Google Docs

  Măsurile vin ca urmare a unor îngrijorări ce țin de securitate și concurență.

  Microsoft a interzis utilizarea versiunii gratuite a software-ului Slack, pentru cei peste 100.000 de angajați ai săi. Gigantul ar avea o listă cu programe interzise, iar pe acea listă ar figura Google Docs și Amazon Web Services (AWS). Acestea nu ar fi agreate pentru utilizare în interiorul companiei.

  Măsura nu a fost luată pentru favorizarea programului propriu, respectiv Microsoft Teams. A fost o decizie ce ține de securitate. Microsoft nu are încredere în Slack Free and Slack Plus. Angajații pot folosi Slack Enterprise, dar ținând cont de costuri, cel mai probabil vor recurge la soluția internă, Microsoft Teams.

  Microsoft a concurat destul de agresiv cu Slack. Recent a lansat și o versiune gratuită a Teams, care să concureze cu Slack.

  Microsoft interzice Slack și descurajează utilizarea internă a AWS și Google Docs

  Noul Terminal Windows este disponibil pentru Windows 10

  Microsoft a prezentat noua consolă de comenzi pentru Windows, botezată Windows Terminal, la începutul anului 2019.

  Noua aplicație centralizează taburi cum ar fi vechia consolă cmd, PowerShell și Windows Subsystem pentru Linux (WSL). Până acum, dezvoltatorii au reușit să compileze și să folosească aplicația Windows Terminal din codul disponibil pe GitHub. Acum, Microsoft pune la dispoziție un installer, care poate fi descărcat din Windows Store.

  Noul Terminal Windows este disponibil pentru Windows 10 - se întâmplă în tech duminică

  Se întâmplă în tech duminică: Steam va înceta suportul pentru Ubuntu Linux

  Măsura va fi luată ca urmare a compatibilității 32-bit. Utilizatorii Linux, care preferă Ubuntu, vor trebui să se orienteze către alt distribuitor de jocuri.

  Valve va înceta suportul pentru Ubuntu în Steam, odată cu cea mai nouă actualizare 19.10, care va elimina componentele 32-bit x86. Acest lucru va crea, inevitabil, probleme de compatibilitate. Chiar dacă nu se va manifesta imediat, este posibil ca, în timp, jocurile să nu mai ruleze cum trebuie. Această măsură ar putea afecta și alte platforme de jocrui, cum ar fi Phoronix.

  Dacă echipa Ubuntu nu va schimba strategia, este posibil ca utilizatorii Linux să aibă mari bătăi de cap, mai ales dacă sunt dependenți de librăria de jocuri Steam.

  Steam va înceta suportul pentru Ubuntu Linux

  India solicită producătorilor de scutere să se pregătească pentru trecerea la motoare electrice

  Demersul este ca urmare a eforturilor de electrificare ale țării.

  Producătorii de scutere și motociclete din India trebuie să planifice o trecere la motoare electrice, iar pentru asta au doar două săptămâni la dispoziție.

  Oficiali ai statului s-au întâlnit cu reprezentanți ai companiilor Bajaj Auto și Hero MotoCorp pentru a le solicita participarea la eforturile de electrificare, demarate de autorități.

  India ia în considerare o serie de reguli pentru crearea unui trafic curat. Aceste reguli ar forța companii, cum este Uber, ca până în 2026, 40% din flota deținută să fie alcătuită din mașini electrice. Mai mult, din 2025, toate scuterele sau motocicletele cu motor de capacitate mai mare de 150 cc, trebuie să fie dotate cu motoare electrice.

  Producătorii s-au împotrivit măsurilor, argumentând că asemenea măsuri perturbă piața și produc pierderi de joburi. Autoritățile insistă că este o măsură care trebuie dusă la capăt pentru ca India să nu rămână în urmă la nivel mondial. Mai mult, este o măsură care reduce foarte mult cheltuielile cu importurile de carburanți.

  India solicită producătorilor de scutere să se pregătească pentru a trece pe energie electrică

  Se întâmplă în tech duminică: Inventatorul USB regretă că a făcut dispozitivul atât de greu de introdus în port

  Tuturor ni s-a întâmplat ca, atunci când încercăm să conectăm un USB tip A într-un port, să fie nevoie să îl întoarcem cu susul în jos și să încercăm din nou.

  Iată că, într-un interviu, Ajay Bhatt, conducătorul echipei IBM care a lucrat la dezvoltarea USB-ului, a declarat că este conștient de frustrarea provocată utilizatorilor. Cu toate acestea, există un motiv pentru care USB-ul a fost proiectat astfel.

  Ajay Bhatt spune că pentru a elimina frustrarea cu care se confruntă utilizatorii ar fi fost nevoie de crearea unei soluții reversibile. Dar această soluție ar fi dublat costurile de producție. Ar fi fost necesare de două ori mai multe cabluri și circuite. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne chinuim, ori de câte ori introducem USB-ul în calculator.

  Inventatorul USB regretă că a făcut dispozitivul atât de greu de introdus în port - se întâmplă în tech duminică

  Acestea ar fi cele mai importante știri din se întâmplă în tech duminică, 23 iunie 2019.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.