More

  OnePlus 8 va avea un display cu rată de refresh de 120Hz

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  OnePlus a dezvoltat un display QHD + OLED, care vine cu o rată de refresh de 120 Hz. Acesta va fi prezent pe seria OnePlus 8. Compania a dezvăluit specificațiile și funcțiile noului display și a tehnologiei ecranului în cadrul unui eveniment ținut în Shenzhen, China.

  Cu o rată de refesh de 120 Hz, conținutul ecranului se reîmprospătează de 120 de ori/ secundă. Asta face redarea mai lină și asigură o experiență mai fluidă a sistemului de operare. Rata de reîmprospătare de 120 Hz a mai fost întâlnită și pe terminalele Asus ROG Phone 2 și Razer Phone 2.

  Despre specificațiile ecranului OnePlus 8

  Potrivit informațiilor întâlnite pe Twitter și pe platforma chineză Weibo, display-ul va avea culori de 10 biți. Asta înseamnă că este capabil să producă o paletă de 1.07 miliarde de culori, față de panoul de 8 biți care suportă doar 16.7 milioane de culori.

  The Verge raportează că OnePlus a lucrat cu Samsung pentru a dezvolta un nou display. Publicația mai raportează și faptul că OnePlus a lucrat cu Android. Motivul fiind îmbunătățirea animațiilor când vine vorba de gesturile de bază ale sistemului de operare.

  OnePlus își propune to aibă o rată JNCD de 0.8 pentru fiecare rată de 120 Hz a ecranului pe care îl produce. JNCD este acronimul pentru “Just Noticeable Color Differences”. Acesta este un instrument de măsurare a diferenței minime de culoare pe care o poate observa ochiul uman.

  Prin comparație, Galaxy Note 10 Plus are o rată de 0.4 JNCD, ceea ce înseamnă că ecranul acestuia afișează culori aproape perfecte. S-ar părea că noul display va folosi un cip MEMC dedicat.

  De ce se folosește compania de MEMC

  MEMC înseamnă “Motion Estimation and Motion Compensation”. Acesta este folosit de obicei pentru o tehnologie disponibilă pe televizoare. Acest cip inserează cadre noi printre cele deja existe într-un video pentru a reduce estomparea mișcării.

  Tehnologia poate îmbunătăți rata scăzută de cadre din videoclipuri la maximum de 120 de cadre/ secundă. Astfel, imaginea devine mai naturală și mai fină. Dacă tehnologia va funcționa așa cum speră compania, ar putea însemna o experiență mai bună de gaming pe viitoarele telefoane OnePlus.

  În plus, display-ul de 120 Hz are o rată de probă tactilă de 240 Hz și ar putea atinge o luminozitate maximă de 1.000 niți. Acesta este optimizat de ceva ce compania numește tehnologie Smooth Chain.

  Detaliile oficiale sunt disponibile doar în limba chineză. Lucru ce face destul de greu transmiterea acestora către publicul global.

  Utilizatorii telefoanelor din seria OnePlus 8 se vor bucura de acest display

  După spusele celor de la Verge, Directorul Executiv al companiei a afirmat că va fi “cel mai bun display smartphone în 2020.”

  Mai mult, utilizatorii speră că noul telefon va avea optimizări în ceea ce privește bateria telefonului. Telefoanele actuale ale companiei cu display-uri de 90 Hz au probleme când vine vorba de scăderea rapidă a nivelului bateriei.

  Deoarece și Samsung anunțase un astfel de display pe seria Galaxy S20, rămâne de văzut care dintre cele două telefoane va avea un ecran mai impresionant. Este de așteptat ca OnePlus să mai ofere informații despre acest display în curând.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.