More

  Companiile de tehnologie americane, în vizorul Protecției Consumatorilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Comisia Federală pentru Comerț (FTC) deschide o investigație care vizează companiile de tehnologie americane. Agenția de protecție a consumatorilor din America cere companiilor să ofere informații despre achizițiile pe care le-au făcut, dar care nu au fost „raportate agențiilor antitrusst în conformitate cu legea Hart-Scott-Rodino (HSR).”

  Ce este legea Hart-Scott-Rodino și ce face ea

  Legea HSR este un set de modificări aduse legilor antitrust din SUA din anul 1976. Aceasta impune companiilor să nu completeze fuziunile și achizițiile înaintea depunerii unor cereri detaliate către FTC și Departamentul de Justiție.

  Apoi, ambele firme trebuie să stabilească dacă mișcările sunt sau nu anticompetitive. Însă, nu toate fuziunile sau achizițiile sunt supuse legii HSR. Din acest motiv, FTC solicită companiilor să ofere toate detaliile despre aceste tranzacții.

  Anunțul făcut de FTC, îndeamnă companiile să furnizeze informațiile necesare despre toate tranzacțiile finalizate în perioada 1 ianuarie 2010 – 31 decembrie 2019.

  FTC deschide o investigație care vizează companiile de tehnologie americane

  Companiile vizate de această anchetă sunt Apple, Amazon, Facebook, Google, Alphabet și Microsoft. Agenția notează că aceste cercetări nu au ca obiectiv principal aplicarea legii. În schimb, cercetările sunt folosite pentru a ajuta FTC să înțeleagă mai bine modul în care aceste companii se ocupă de achiziții în general.

  FTC dorește să afle modul în care companiile raportează achizițiile către agențiile federale antitrust și dacă acestea cumpără companii mai mici sau competitive care nu evaluează raportarea conform regulilor actului HSR.

  Pe lângă aceste analize, agenția mai dorește să descopere și modul în care companiile mai mici funcționează. Asta odată ce ele sunt cumpărate de unul dintre giganții din tehnologie.

  Deși FTC spune că nu există nicio acțiune specifică de aplicare a legii legată de aceste cercetări, nu este exclus ca informațiile colectate să poată fi folosite pentru a se lua măsuri suplimentare dacă situația impune. Însă, nu vom ști acest lucru până când companiile nu vor raporta informațiile necesare către organele abilitate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.