Home Evenimente Coronavirus pe Facebook: sunt interzise reclamele false despre epidemie

Coronavirus pe Facebook: sunt interzise reclamele false despre epidemie

0

Coronavirus pe Facebook: Isteria răspândintă odată cu epidemia COVID-19 a dus la dezinformare prin reclame pe diferite rețele de socializare. Unele reclamele promit metode de prevenire sau de tratare a bolii. În vreme altele  provoacă și mai multă panică în rândul oamenilor. Facebook interzice reclamele false de pe platformă, care generează acest fenomen, după cum declară pentru Business Insider.

Coronavirus pe Facebook: Sunt interzise reclamele false despre epidemie

Compania declară faptul că lucrează pentru a susține eforturile făcute de Organizația Mondială a Sănătății. Asta presupune „inclusiv interzicerea reclamelor pentru produse referitoare la coronavirus și cele care creează panică sau promit vindecarea bolii.” Facebook oferă un exemplu de reclamă interzisă, care garantează că măștile sunt 100% sigure pentru prevenirea râspândirii virusului.

Noua declarație a Facebook vine la scurt timp după ce compania a spus că va elimina dezinformarea cu privire la coronavirus, atât de pe Facebook, cât și de pe Instagram. Noua politică include eliminarea conținutului despre leacuri false și metode de prevenire neeficiente.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru The Verge că această politică se aplică și reclamelor. Însă, vine cu reguli îmbunătățite în ceea ce privește dezinformarea prin reclame folosită pentru vânzarea de produse. De asemenea, nu este prima dată când Facebook se confruntă cu astfel de dezinformări pe platformă.

Facebook și dezinformarea despre vaccinare

Facebook a declarat anul trecut că va elimina din recomandările sale grupurile și paginile ce descurajează vaccinarea în rândul copiilor. În plus, nu va permite reclamelor să ajungă la utilizatorii care folosesc termeni asemănători cu anti-vaccinarea.

Politica noastră este să interzicem reclamele care dezinformează utilizatorii cu privire la vaccinare„, a declarat Facebook pentru Buzzfeed News. Mai mult, politica Facebook nu interzicea publicitatea care exprima „opoziție față de vaccinare.”

Facebook și propaganda politică

Platforma de socializare a fost acuzată că permite propaganda referitoare la campaniile electorale și reclamele legate de acest domeniu. Facebook și-a apărat abordarea privind aceste reclame prin faptul că „oamenii ar trebui să aibă posibilitatea să afle vești de la cei care doresc să-i conducă.”

Felul în care Facebook a gestionat dezinformarea electorală a fost criticată atât din interior, cât și din exterior. Însă, susținătorii platformei spun că o companie privată precum Facebook nu ar trebui să fie trasă la răspundere pentru ce spun politicienii. Pe lângă actualizarea politicilor de conținut, Facebook a trebuit să-și anuleze participarea la mai multe conferințe din cauza epidemiei de coronavirus. Gigantul a anulat inclusiv participarea la o conferință de marketing la începutul acestei luni, cu de alfel a anunțat că nu va mai fi prezentă în cadrul conferinței dezvoltatorilor de jocuri din luna martie.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version