More

  Metode prin care eliberezi spațiul din telefonul Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Se poate întâmpla destul de des să rămâi fără spațiu pe telefon, mai ales dacă are o memorie mai mică de 128GB. Însă, nu e atât de greu să renunți la anumite fișiere inutile și să-ți faci loc pe el. Iată câteva metode prin care eliberezi spațiul din telefonul Android:

  Metode prin care eliberezi spațiul din telefon – Folosește funcția de STOCARE a telefonului

  Android vine cu o funcție specială pentru a te ajuta să-ți crești spațiul de stocare din telefon. Aceasta poate fi găsită în setările dispozitivului mobil, dacă accesezi: Stocare.

  Printre alte informații, poți vedea:

  – cât de mult spațiu este utilizat,
  – un link către o funcție numită „Stocare Inteligentă
  – o listă cu categorii de aplicații.

  Memorie Cache

  Tot ce trebuie să faci este să apeși butonul de eliberare spațiu. De acolo, va trebui să alegi între eliberarea de spațiu din Google Files (dacă ai aplicația instalată) și funcția de eliminare a elementelor care este deja încorporată.

  Funcția de eliminare îți oferă posibilitatea să ștergi fotografii și videoclipuri, fișiere descărcate și aplicații pe care le utilizezi rar.

  Alte instrumente prin care poți face loc în telefon

  Tot la Stocare, vei vedea mai multe categorii. Apasă pe una dintre ele și vei observa o listă cu toate fișierele și aplicațiile din acea categorie, împreună cu spațiul pe care acestea îl ocupă.

  Prin atingerea aplicației, vezi cât spațiu este ocupat de către tine și cât este ocupat de memoria cache. Tot acolo, ai opțiunea de ștergere a memoriei cache. Asta în caz că vrei să păstrezi doar aplicația.

  O altă alternativă este funcția de Stocare Inteligentă. Aceasta permite telefonului să șteargă automat pozele cu copii de rezervă după 30, 60 sau 90 de zile. De asemenea, poate șterge și videoclipurile care ocupă prea mult spațiu în telefon.

  Metode prin care eliberezi spațiul din telefonul Android: Verifică-ți aplicațiile periodic

  Alte metode prin care eliberezi spațiul din telefonul Android ar fi să te asiguri că aplicațiile pe care nu le mai folosești nu ocupă spațiu inutil. Dacă nu ești sigur cât timp a trecut de la instalarea unei aplicații, este foarte ușor de aflat.

  Tot ce trebuie să faci este să intri în Play Store. Aici, să apeși pe meniu și să selectezi categoria Aplicațiile și jocurile mele. Apoi, selectează opțiunea Instalate pentru a vedea toate aplicațiile din telefonul. Selectează Ultima utilizare. Aplicațiile vor fi ordonate de la cele mai des la cele mai rar utilizate.

  Mai mult, poți afla dacă există aplicații neutilizate și cu ajutorul managerului de fișiere.

  Alte metode de a-ți elibera spațiul – Salvează pozele în Cloud

  Fotografiile și videoclipurile sunt printre cele mai spațioase fișiere dintr-un telefon. Dacă ești utilizator Android, cu siguranță ai folosit deja Google Photos pentru a le stoca și a le șterge din telefon.

  Pentru a te asigura că pozele au copii de rezervă, accesează pagina principală a aplicației. Acolo ar trebui să vezi o notificare denumită Copiere de rezervă completă.

  În cazul în care notificarea nu apare, iată cum poți face copii de rezervă:

  – deschide Google Photos,
  – apasă pe meniu,
  – mergi la Setări
  – selectează Copie de rezervă și sincronizare. Asigură-te că opțiunea este activă.

  De asemenea, verifică ce cont este listat pentru Contul de rezervă. Dacă folosești mai multe conturi, poți trece la oricare dintre ele pentru realizarea copierii. După ce te-ai asigurat că pozele au o copie de rezervă sigură, le poți șterge din telefon.

  Este posibil să existe o notifcare de la Google Photos care să ofere eliberarea memoriei de pe telefon. În caz contrar, poți selecta Eliberați spațiul din Google Photos. Va apărea o fereastră pop-up care oferă detalii despre câtă memorie și câte fișiere vor fi eliminate.

  Folosește managerul de fișiere

  Managerul de fișiere precum Google Files îți permite să verifici diferite fișiere pentru a vedea ce se află în ele. De asemenea, alte managere de fișiere oferă funcții care te ajută să cauți și să ștergi fișiere ce ocupă inutil spațiul din telefon.

  Fișierele duplicate sau fișierele mari sunt cele pe care aplicațiile le vor găsi în mod implicit în telefonul tău. Mai mult, aplicațiile de acest fel îți oferă posibilitatea să revizuiești fișierele pe care vor să le șteargă, pentru a te asigura că nu sunt eliminate date importante.

  În cazul în care niciuna dintre aceste metode nu funcționează, achiziționarea unui nou telefon sau a unui card de memorie sunt alte alternative pentru această problemă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.