More

  Google pregătește propriile cip-uri pentru telefoanele Pixel

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google pregătește propriile cip-uri pentru telefoanele Pixel. Se pare că, Google este pe punctul de a-și intensifica jocul hardware, urmând exemplul stabilit de Apple.

  Google își pregătește propriile procesoare interne pentru a fi utilizate în viitoarele dispozitive Pixel, spune Axios. Cip-urile vor fi utilizate atât pentru telefoanele, cât și pentru Chromebook-uri. Eforturile Google în ceea ce privește propriul hardware au fost într-o oarecare măsură un succes mixt. Unele generații de smartphone-uri Pixel au fost apreciate, inclusiv pentru activitatea în domeniul software-ului camerei și al procesării de fotografii.

  Google a folosit până în prezent procesoare Qualcomm standard, în timp ce Apple a proiectat de mult timp propriul procesor personalizat. Vorbim de seria A pentru iPhone-ul său, oferind producătorului din Cupertino un avantaj atunci când vine vorba de performanțe adaptate pentru sistemul de operare și aplicațiile sale.

  Google pregătește propriile cip-uri pentru telefoanele Pixel în colaborare cu Samsung

  Raportul Axios spune că cipul intern al Google are numele de cod „Whitechapel”. Acesta folosește procesul de 5 nanometri al companiei și include un procesor bazat pe 8 nuclee ARM, precum și “machine learning” și Google Assistant.

  Google a prelucrat deja primele prototipuri de funcționare ale acestui procesor. Se zvonește, însă, că va dura cel puțin un an până ce vor putea fi utilizate în telefoanele Pixel. Asta înseamnă că, cel mai probabil vom avea cel puțin încă o generație de Pixel care va include un procesor de la terți. Axos spune că vor urma și Chromebook-urile, dacă totul merge bine, doar că va dura mai mult timp.

  Au exista de ceva timp zvonuri potrivit cărora Apple ar folosi propriile procesoare pe Mac, bazate tot pe arhitectura ARM. Cu atât mai mult cu cât puterea și capacitățile de performanță ale cipurilor sale din seria A le-au depășit pe cele Intel. Chromebook-uri bazate pe ARM există deja, astfel încât s-ar putea face o tranziție mai ușoară la Google. Desigur, asta doar dacă cip-urile Google reușesc să atingă așteptările.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.