More

  Samsung U32H850UMU: Un setup de 3 monitoare performante

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung U32H850UMU a stat la baza unui setup de 3 monitoare cu o diagonală de 32 inch. Provocarea a fost să vedem dacă diagonala poate fi utilă nu doar profesioniștilor. Ce a ieșit? Vedeți în continuare.

  Vă era dor de un review pentru monitoare? Da? NOROCOȘILOR! Pentru că am un review pentru voi. Dar nu orice fel de review, ci un review special. Bănuiesc că ați văzut, fie în LIVE-uri, fie în alte clipuri video de pe canalul nostru, setup-ul format din cele trei monitoare din spatele meu. Despre ele voi vorbi astăzi. Despre monitor și despre setup de două sau de trei. Cu ce funcționalități vin aceste produse, cât de benefic este un astfel de setup și, mai ales, cui se adresează.

  Deja am început să pierd șirul monitoarelor pe care le-am testat. Însă, scopul nostru nu este să ținem socoteala, ci să testăm cât mai multe. Așa că trebuie să fiți pregătiți pentru că nu avem de gând să ne oprim cât de curând. Am testat monitoare de productivitate, pentru fotografi, pentru videografi, monitoare de gaming, de divertisment, în toate formatele și dimensiunile, dar niciodată nu am testat un setup de monitoare.

  Însă, pentru  că există un început pentru fiecare lucru, astăzi vorbim despre un setup de 3 monitoare de 32 inch. E overkill să lucrezi de pe 3 astfel de diagonale? Păi, haideți să tragem concluziile împreună. Eu în video, voi în comentarii.

  Samsung U32H850UMU este un monitor cu tehnologie VA care oferă unghiuri de vizionare foarte bune

  Modelul care stă la baza acestui setup este Samsung U32H850. Un monitor, ATENȚIE, QLED cu panou VA, rezoluție 4K și timp de răspuns de 4ms. La o diagonală generoasă de 32 inch și format 16:9, este potrivit atât pentru productivitate, editare foto și video, cât și gaming. Am putea spune că este un „jack of all trades, but master of none”. Pe românește este „un dop bun la orice sticlă”. Deși nu oferă performanțele pe care le ai de la un monitor care este dedicat unei anumite nișe, compensează prin versatilitatea de a oferi suport în orice activitate pe care o desfășori.

  După cum spuneam în recenzia pe care am realizat-o pentru monitorul Samsung Super Utra-Wide cu diagonală de 43 de inch, pentru care vă las link în descriere, panoul cu tehnologia VA asigură un contrast de 3000:1. Culorile sunt mai bogate, mai intense, iar imaginile incredibile. Ai parte de un negru intens și un alb strălucitor. Asta ne spune Samsung, iar acest lucru l-am experimentat și noi. Din păcate, rata de împrospătare este de doar 60Hz la acel model. Așa că cei pasionați de shootere s-ar putea să nu fie prea mulțumiți în acest sens.

  Pentru accesarea meniului principal avem un singur buton tip joystick, cu ajutorul căruia controlăm toate funcțiile monitorului. Iar pentru că am ajuns la funcții, monitorul Samsung U32H850UMU poate fi setat atât pentru Picture-in-Picture, cât și pentru Picture-by-Picture. Monitorul compensează lipsa unei rate de împrospătare ridicate prin unghiuri de vizionare clare, din orice poziție te-ai afla.

  Samsung U32H850UMU nu are boxe integrate

  Din păcate, Samsung U32H850UMU nu are boxe intergrate, dar oferă un port jack pentru căști. Samsung ne-a obișnuit deja cu design-ul minimalist, care se încadrează perfect în orice birou. Nu pot să nu observ aceeași linie de design, prezentă și la modelul Super Ultra-Wide de 43 de inch. Niciun element care să fie nelalocul lui, gura de ventilație discretă și logo-ul Samsung, la fel.

  Samsung U32H850UMU Sistem management al cablurilor

  Și acest model dispune de un sistem de management al cablurilor. Acestea sunt mascate în piciorul monitorului, iar mufele din spate sunt ascunse cu ajutorul unei plăcuțe de plastic care „sigilează” totul și ferește ochii de un cosmar al cablurilor. După cum am mai spus, pentru un birou în care sunt prezente foarte multe persoane, iar spatele monitorului este vizibil, soluția este una perfectă. Ca să nu mai spunem de Mădălina, care a declarat război împotriva produselor care nu asigură un management al cablurilor.

  Samsung U32H850UMU Sistem management al cablurilor

   

  Iar pentru că am pomenit cablurile, monitorul Samsung U32H850UMU are un DisplayPort, un Mini-DisplayPort, două porturi HDMI, patru porturi USB și, după cum am menționat anterior, o mufă jack pentru căști. Ceea ce trebuie să știți despre cele 4 porturi USB 3.0 disponibile, este că sunt amplasate în lateralul monitorului și vin cu tehnologie Fast Charging. Poți să le folosești pentru a încărca smartphone-ul sau tableta, condiția fiind ca acestea să beneficieze de tehnologie fast charging.

  Monitorul poate fi ajustat stânga-dreapta, sus-jos, poate fi înclinat, cât și orientat pentru un raport 9:16. În acest sens poți crea un setup cu rezoluție de 6480 x 3840 pixeli. La ce vă ajută? Poate pentru gaming, cu siguranță pentru productivitate. Cert este că puteți face și acest lucru, dacă veți dori.

  Setup-ul de 3 monitoare în format 9:16 este incredibilă

  Nu doar că vei avea o suprafață generoasă de lucru în plan vertical. Vei scuti enorm de mult spațiu pe plan orizontal. Și trebuie să fim realiști. Să ai 3 monitoare 4K, cu diagonală de 32 inch fiecare, așezate în format 16:9 va face task-urile să semene foarte mult cu un meci de tenis. Te vei plimba stânga-dreapta până vei ameți. Ce-i drept, cred că sweetspot-ul pentru un astfel de setup ar fi fost 28 de inch pentru fiecare monitor.

  Cu toate acestea, trebuie să știți că dacă vreți să așezați monitoarele pe plan vertical, veți întâmpina dificultăți în așezarea pe birou din cauza picioarelor. Acestea sunt realizate astfel încât să susțină greutatea monitorului atunci când este asezat în format 16:9. Poți să rotești picioarele astfel încât monitoarele să ajungă în acest format, dar vei observa că nu este un setup tocmai estetic, iar pentru acest lucru este nevoie și de un birou cu un spațiu de lucru generos. În acest sens, recomand utilizarea unor brațe pe care să le prindeți de birou. Astfel economisiți și spațiu pe birou, iar setup-ul va fi mult mai estetic. Dacă vreți să le instalați direct pe un perete, acestea vin cu suport VESA 100.

  Dar haideți să vorbim aplicat. Să vedem situațiile în care acest setup de trei monitoare ne poate ajuta să fim mult mai productivi și eficienți. Scenariile sunt multe, iar aplicabilitatea lor este plafonată doar de lipsa noastră de imaginație. Iar pentru că tot am vorbit despre lipsa de imaginație, eu mă voi rezuma doar la două scenarii.

  Pentru utilizatorul casnic, setup-ul poate fi OVERKILL

  Am și un disclaimer de la început, să vă scutesc de cârcoteală. Ceea ce urmează să vă prezint este OVERKILL, cel puțin pentru situațiile descrise. Este o soluție perfectă pentru cei care monitorizează bursa, ori administratorii de rețele sau cei care administrează un datacenter. Este peste nevoile unui utilizator normal. După cum vă spuneam mai sus, poate variante de 3 monitoare de la 21 inch cel mult 28 inch, ar fi fost mai potrivită. Dar, dacă tot le avem aici, am zis să vedem cum ar fi să mergem pe o variantă și mai mare.

  Samsung U32H850UMU Productivitate

  Primul setup de 3 monitoare Samsung U32H850UMU pe care îl voi trata este exact setup-ul pe care l-am menționat mai devreme, cel de 3 monitoare orientate la 90 de grade. Oferă un spațiu de lucru generos pe verticală cu o rezoluție de 6480×3840 pixeli. Acest setup este foarte bun în special pentru productivitate. Este recomandat în special pentru cei care se îndeletnicesc cu design-ul web. Iar aici mă refer la cei care sunt web designeri. Știți voi, tipii ăia care fac de toate. Realizează un site cap-coadă. Un one-man army. Un fel de „nea”. Gresie, faianță, partea electrică, tot apartamentul. Gata! Am terminat cu glumele. Dar știți că am dreptate. Și pentru ei s-ar putea dovedi util acest setup de 3 monitoare.

  Revenind, această așezare poate fi extrem de utilă în cazul în care utilizatorul beneficiază de un standing desk. Adică de un birou reglabil pe înălțime. Provocările acestui setup constau în distanța pe care o are utilizatorul față de monitoare, dar și pentru înalțimea utilizatorului.

  Dacă nu ai un standing desk, posibil ca acest setup să nu fie tocmai optim pentru tine

  Un dezvoltator de site-uri web poate să țină deschis pe un monitor design-ul paginii pe are o construiește, pe un monitor să aibă editorul HTML, iar pe al treilea monitor browserul, pentru a testa codul pe care îl scrie. Toată această suprafață se poate dovedi extrem de utilă mai ales când are de-a face cu un design care se desfășoară foarte mult pe plan vertical. Același lucru este valabil și pentru editorul HTML. Nu mai trebuie să scrolleze pentru a sari de la un cod la altul și nu se mai pierde în atâta informație.

  Dar ce pot face cei care nu sunt înalți și care nici nu au un standing desk. Am stat, m-am gândit, iar așezarea unui monitor pe orizontală, flancat de două monitoare orientate la 90 de grade este cea mai bună soluție pentru ambele situații. Dacă ești un designer web, vei beneficia de suprafața generoasă pe vertical pentru design-ul pe care trebuie să îl urmărești, iar pe celalalt monitor vertical poți să fixezi browserul cu care testezi codul pe care îl creezi pe monitorul principal. Este un workflow foarte bun, care te va ajuta să eficientizezi timpul necesar pentru terminarea proiectului. Nu mai punem la socoteală faptul că vei economisi și mai mult spațiu pe biroul tău.

  Vă spun sincer că dacă aș fi avut un astfel de setup atunci când realizam eu site-uri web, Dumnezeule ce bine era. Eu am început să fac site-uri de pe monitor CRT cu diagonala de 14 inch, format 4:3. Apoi am trecut la un laptop de 15 inch. Monitor secundar? Da, bravo. Nu avem monitor secundar la desktop. La laptop ce să mai vorbim. Eu v-am mai spus acest lucru: „What a wonderfull time to be alive!”.

  Setup-ul Samsung U32H850UMU poate fi folosit și pentru streaming-ul de gameplay

  Samsung U32H850UMU Streaming

  Aceeași așezare poate fi folosită și de cei care fac streaming de jocuri video. Monitorul principal este folosit pentru joc, iar monitoarele secundare pot fi folosite unul pentru redarea secțiunii de comentarii, iar celălalt pentru OBS și alte sisteme de care utilizatorul are nevoie pentru monitorizarea streamului.

  După cum am menționat mai devreme, tehnologia VA de care dispun aceste monitoare oferă unghiuri de vizionare foarte bune, iar culorile își vor păstra aceeași intensitate indiferent de unghiul din care privești. Acei streameri care sunt amatori de jocuri shooter și care au nevoie de un monitor cu timp de răspuns rapid, pot opta pentru un monitor cu panou TN pe care să se joace, dar pentru monitoarele secundare vă sfătuiesc să mergeți pe monitoare cu tehnologie VA.

  Voi nu știți, dar setup-ul de LIVE pe care îl avem noi este departe de a fi simplu. Pentru că trebuie să fim amândoi încadrați, iar camera trebuie să nu fie obstrucționată de niciun monitor, eu am monitorul meu de control, prin intemediul căruia controlez OBS-ul și alte tranziții de care mai avem nevoie. Suplimentar, trebuie să poată și Mădălina să citească comentariile voastre. Așa că în spatele camerei, folosim unul dintre cele două televizoare Philips Ambilight pe post de monitor secundar. Vă spun sincer că indiferent de situație, pentru streaming ai nevoie de cel puțin 2 monitoare. Dacă ai loc de 3 și consideri că te ajută, e cu atât mai bine.

  Nu există o rețetă perfectă

  Indiferent de nișa pe care activezi și de setup-ul de care ai nevoie, nu există o rețetă perfectă. Fiecare utilizator poate să opteze, în funcție de necesitate, pentru diferite tipuri de monitoare care să îi ușureze munca pe care o întreprinde. Nimic nu este bătut în cuie. Cam asta am avut să vă prezint în materie de setup cu monitoare multiple. Unii vor spune că 3 sunt prea multe monitoare și au dreptate. În vreme ce jucătorii la bursă și designerii web sau programatorii, îi vor contrazice. Până la urmă, doar tu poți decide ce este potrivit pentru tine și ce este o risipă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.