More

  Televizoarele LG OLED se supraîncălzesc în Coreea de Sud

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Televizoarele LG OLED se supraîncălzesc în Coreea de Sud. Producătorul investighează problema care se manifestă la mai multe modele vândute în țara de origine. De asemenea, LG a lansat un program de reparație a unor modele de televizoare OLED vândute în Coreea de Sud încă din 2016.

  Problema are legătură cu o serie de componente de pe placa de bază a televizoarelor LG OLED. Compania spune că acest lucru ar putea provoca degradarea performanțelor la utilizarea pe termen lung. Un reprezentant al companiei spune că problema pare să afecteze doar televizoarele vândute în Coreea de Sud. Însă, precizează că LG ”investighează și alte piețe” pentru eventuale probleme.

  Să ne aducem aminte de cazul LG G4 bootloop

  În 2016, Noobz scria o serie de articole prin care prezenta problema bootloop pe telefoanele LG G4. La acea vreme, LG afirma că problema de fabricație afectează doar o mică parte a produselor. Cu greu, abia după ce a trecut o jumătate de an de la primul nostru articol, LG România a decis să aplice garanția pentru problema de fabricație.

  La acea vreme, ne-au scris zeci de utilizatori care întâmpinau probleme și primeau diagnostic de șoc mecanic când mergeau cu LG G4 cu bootloop în service.

  Cu ce am rămas după acea criză a LG? Subsidiara LG România a refuzat să mai comunice publicului prin intermediul Noobz.

  Nu ne-a mai trimis produse la teste, nu a mai trimis comunicate de presă. Iar dacă este să facem o monitorizare, putem observa că LG a preferat să meargă cu produsele sale în zona de lifestyle. În loc să ofere produsele la test specialiștilor din tehnologie, s-au îndreptat către creatorii de conținut de lifestyle.

  Nu am vrut să dezbat această strategie, oricum LG a pierdut enorm din cota de piață pe telefoane. Însă, mi se pare că se potrivește mănușă cazului cu televizoare semnalat anul acesta în Coreea de Sud.

  Ce se întâmplă cu LG și unde cred că greșește

  LG are un istoric destul de nefericit legat de modul în care alege să comunice clienților problemele. La fel cum a greșit când a fost descoperită problema de fabricație bootloop, mi se pare că greșește și acum.

  În loc să se asigure prima dată că problema cu supraîncălzirea televizorelor LG OLED este izolată în Coreea de Sud, LG alege să afirme că ”nu crede că problema e și la modelele dinafara Coreei”. Ori, această abordare este cât se poate de nesănătoasă pentru clienți. Dacă îți cumperi un produs de tehnologie de la o companie, vrei să te asiguri că acesta va fi bun cel puțin doi ani de zile după ce ai dat banii. Iar când vine vorba de TV-uri, vrei să țină cel puțin 5 ani și să nu îți fie afectată experiența de vizionare.

  Prima dată când auzi că producătorul se adresează unei probleme, te interesează să fii asigurat dacă și produsul tău este vizat. Vrei să știi clar ce modele sunt afectate, câte serii au probleme. Dar mai ales, vrei să știi ce e de făcut dacă produsul tău prezintă respectiva problemă. Dacă este vorba despre o problemă de fabricație, cu atât mai mult e important să îți spună adevărul producătorul.

  LG spune că ”nu este o problemă de fabricație”

  Și mai spune și că nu este o rechemare în fabrică oficială. Că, de fapt, ”nicio instituție guvernamentală sau vreo agenție de protecție a consumatorilor nu a impus asta”. ”LG Coreea face asta voluntar ca măsură preventivă.”

  Observăm în declarațiile reprezentantului sud-coreean al LG că poziționarea în fața clientului nu e corectă. Că e sau nu impus de un organ competent să repari produsele, nu interesează pe nimeni. Că ai descoperit o problemă, dar că o poziționezi superficial în ochii clienților, e o problemă.

  În total, par să fie afectate aproximativ 60.000 de televizoare. Până acum, 22.000 de unități ar fi fost înlocuite printr-un program special local pe care LG l-a lansat. ”Problema supraîncălzirii are loc doar la câteva modele din totalul care utilizează respectiva componentă. Însă vom înlocui gratuit componenta la toate produsele, pentru siguranța consumatorilor.”, spune LG într-un comunicat pentru ZDNet.

  Televizoarele LG OLED se supraîncălzesc în Coreea de Sud. Să fim atenți la nuanțe

  ”Problema supraîncălzirii are loc doar la câteva modele.” Cam așa spunea LG și în cazul LG G4 bootloop care a dus la o criză de imagine pe care nimeni nu o anticipase în 2016. Tot o problemă cu placa de bază era și atunci, e și acum. Iar dacă este o problemă existentă, cu potențial pericol pentru un număr considerabil de produse, de ce să o minimizăm?

  De ce nu spune LG clar care este seria, modelul LG OLED TV afectat. Cine știe dacă modelele respective au fost vândute pe piața gri și în afara Coreei de Sud, poate chiar și în România? Ce trebuie să facă un client care se află în afara Coreei de Sud dacă a cumpărat un astfel de produs? Cum știe că are un produs dintre cele afectate?

  Din punctul meu de vedere, LG ar trebui să fie ceva mai transparentă. Ar trebui să ofere publicului lista cu denumirile, să poată verifica fiecare client în parte dacă există și cel mai mic risc să fie afectat. Dacă acest lucru nu se întâmplă, LG ascunde ceva. De unde știm că la nivel global nu sunt mai multe unități afectate? De unde știm că dacă e să scalăm global nu vorbim de sute de mii de unități afectate, nu de zeci de mii? Întreb și eu ca un om normal și simplu consumator.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.