More

  O firmă de reciclare a furat produse de 22.7 milioane de dolari de la Apple

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple dă în judecată o firmă de reciclare pentru că a vândut peste 100K de dispozitive recilate ale companiei. GEEP Canada ar fi trebuit să dezasambleze și să recileze produsele Apple. În schimb, a ales să le vândă și să facă profit.

  Problema a fost descoperită de auditul Apple. Compania a comandat verificarea a peste 500K de iPhone-uri, ceasuri și iPad-uri din perioada 2015 – 2017. Din total, 18%, însumând 103.845 de unități, încă aveau acces la internet prin rețeaua celulară. Acest lucru nu include dispozitivele conectate doar prin WiFi.

  Apple cere 22.7 milioane de dolari de la fostul partener. GEEP nu a negat că ar fi furat, dar pretinde că trei angajați ar fi furat produsele, nu compania. Tot Apple a descoperit că angajații sunt chiar directorii executivi ai companiei GEEP.

  O firmă de reciclare nu are dreptul să vândă produse Apple

  Apple vinde produse recondiționate. În schimb, nu permite încercările de vânzare ale produselor care nu îndeplinesc standardele de siguranță și calitate. ”Produsele trimise pentru reciclare nu mai sunt conforme să fie vândute clienților. De asemenea, pot produce probleme majore de siguranță.”, declară Apple pentru The Verge.

  Cu toate acestea, grupurile cu drepturi de reparare au criticat Apple pentru politicile sale față de atelierele de reparații și dispozitivele terțe care sunt greu de remediat. Compania mută unele reciclări interne cu mașini numite Dave și Daisy care pot scoate piese de la 200 de telefoane pe oră pentru a recupera componente dificil de reciclat care altfel nu ar putea fi reciclate.

  Cu toate acestea, mulți critici consideră că Apple și alți producători de electronice ar trebui să se concentreze pe reutilizare, nu pe reciclare. Desigur, dacă dorim să reducem cele 53 de milioane de tone de deșeuri electronice produse numai în 2019.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.