More

  REVIEW Router Wireless Gigabit D-Link DIR-2150 (OFERTĂ BLACK FRIDAY)

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  REVIEW Router Wireless Gigabit D-Link DIR-2150. Retailerii au dat de câteva zile startul campaniilor de Black Friday 2020. Printre produsele de tehnologie de consum la mare căutare sunt întotdeauna routerele wireless. În special dacă înveți sau lucrezi de acasă, ai nevoie de un router wireless care să nu te lase la greu.

  Cum îți dai seama care este cel mai bun router wireless pentru tine? Simplu, îți faci o listă cu activitățile pe care le desfășori zilnic online. Apoi, te asiguri că routerul wireless pe care urmează să dai banii oferă suport pentru cele mai multe dintre ele.

  În ultimele săptămâni am testat la Noobz un nou produs de la D-Link. Este vorba despre routerul wireless Gigabit D-Link DIR-2150 AC2100. Vorbim despre un produs dual-band 300 + 1733Mbps care te ajută să faci față cu brio la școala online sau în sesiunile de work from home, dar și dacă ești un utilizator standard.

  Am instalat DIR-2150 acasă la tatăl lui Cristi

  Asta pentru că, stilul lui de consum online se potrivește de minune specificațiilor pe care produsul le are. Pentru că noi facem streaming 4K de acasă, Cristi se joacă destul de mult online, iar în general avem de descărcat multe materiale în format 4K, routerul nostru și rețeaua noastră mesh este ceva mai avansată.

  Însă, nu de puține ori ni se întâmpla să mergem la tatăl lui Cristi, iar routerul lui să fie prea leneș pentru a face față cerințelor pe care le aveam. Fiind un model destul de vechi de router, care nu a costat mai mult de 90 lei la momentul achiziției, nici nu puteam avea multe așteptări de la el. Ce e drept, când l-am cumpărat, tatăl lui Cristi încă nu folosea un smart TV 4K și nu consuma conținut 4K pe YouTube. În plus, nici noi nu stăteam prea mult pe internet la el acasă.

  REVIEW Router Wireless Gigabit D-Link DIR-2150

  Când ai nevoie de un router precum D-Link DIR-2150

  Ești un consumator avid de streaming 4K? Faci binging pe Netflix săptămânal, iar consumul de programe live pe YouTube e noua ta pasiune? Ai un smart TV în fiecare dormitor din locuință, lucrezi de acasă și toți membrii familiei își țin smartphone-urile pe wireless. Atunci, e clar că DIR-2150 este routerul wireless de care ai nevoie.

  Dacă ar fi să ne întoarcem în timp, acum 4 ani de zile, când locuiam în apartamentul cu 3 camere din Berceni, cred că de routerul ăsta am fi avut nevoie. Important de știut este că un astfel de router este potrivit atât pentru o garsonieră, cât și pentru studio-uri, apartament cu 2 sau cu 3 camere. Cu alte cuvinte, oricine are o locuință standard într-un oraș mare din România, nu are nevoie de altceva în afară de acest produs.

  Anul acesta și tatăl lui Cristi și-a schimbat obiceiurile de consum

  Dânsul face parte din grupa de vârstă cu risc ridicat în contextul pandemic. Motiv pentru care, am decis să îl protejăm cât mai mult timp posibil. Astfel, i-am achiziționat un smart TV 4K, un purificator de aer și cameră de supraveghere pentru a ne asigura că are parte de suficient de multe activități care să îl anime în casă.

  Însă, ce nu am luat în calcul a fost schimbarea routerului wireless. Așa că, nu de puține ori în ultimele luni ne-a sunat să ne spună că întâmpină probleme cu conexiunea la internet. De multe ori reușeam să rezolvăm totul cu un restart al routerului. Însă, recunosc, devenea din ce în ce mai stresant.

  Ei bine, în cele din urmă a venit la test D-Link DIR-2150, prilej cu care l-am testat, să vedem dacă e produsul pe care merită să dăm banii. Foarte important pentru stilul de consum al tatălui lui Cristi era să ne poată urmări transmisiunile în format HD pe YouTube Noobz, fără să se întrerupă.

  D-Link DIR-2150

  Apoi, mai obișnuiește să descarce conținut video, precum filme și videoclipuri ale artiștilor din generația lui. Și, nu în ultimul rând, să se poată și să ne putem conecta fără probleme wireless la camera de supraveghere și la purificatorul de aer. Desigur, și pentru noi e important ca de fiecare dată când îl vizităm să putem lucra de pe laptopuri și să ne conectăm telefoanele la wireless.

  Prin tehnologia MU-MIMO, routerul wireless gigabit D-Link DIR-2150 permite mai multor dispozitive să obțină semnal Wi-Fi  cu lățime de bandă ridicată în același timp. În vreme ce, cu mai multe porturi Gigabit Ethernet toată lumea beneficiază de internet de mare viteză de la furnizorul ales.

  REVIEW Router Wireless Gigabit D-Link DIR-2150 – Acoperirea este foarte importantă

  Routerul wireless vechi avea doar două antene de 2.4GHz. V-am zis, e un produs din paleolitic, așa că oferiți-ne circumstanțe atenuante. Despre 5GHz nici nu se mai punea problema. În plus, experiența de navigare online acasă la tatăl lui Cristi era cam acceași cu acum 7 – 8 ani.

  Desigur, D-Link DIR-2150 nu este cel mai performant router de pe piață. Sunt altele în oferta producătorului și mai promițătoare. Însă, s-a dovedit a fi un produs foarte bun pentru ce are nevoie un utilizator de rând.

  Vitezele pentru fluxurile de date sunt de până la 2100 Mbps (300 Mbps in 2,4 GHz + 1733 Mbps in 5 GHz). Alegerea benzilor și configurarea lor se face individual de utilizator indiferent de modelul de router.

  REVIEW Router Wireless Gigabit D-Link DIR-2150 – Instalarea se face în 3 pași simpli:

  1. Routerul detectează automat că e vorba de o conexiune PPPoE, îți cere să introduci user name și parolă (aici e vorba de user name și parolă PPPoE furnizate de operatorul de internet la semnarea contractului)
  2. Setare nume rețea Wi-Fi și parolă,
  3. Setare parolă interfață router.

  Opțiunea Smart Connect a routerului este setată implicit

  Astfel, dacă nu îi schimbi starea, vei vedea singura rețea disponibilă, să spunem NOOBZWIFI. Cu această opțiune implicită routerul ”testează” care este banda potrivită pentru fiecare device și îl ”împinge” în acea rețea (band steering).

  Dacă debifezi opțiunea, vor fi vizibile două rețele. Spre exemplu, NOOBZWIFI 2.4Ghz și NOOBZWIFI 5Ghz. De aici, tu hotărăști la ce rețea vrei să îți conectezi device-ul în funcție de paternul de utilizare și de hardware.

  În ultimele săptămâni am mers în vizită la tatăl lui Cristi de mai multe ori. Am vizionat împreună filmările 4K de la nunta noastră, dar și fotografiile pe care le avem stocate acasă la noi pe NAS. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără o conexiune stabilă la internet.

  Navigarea pe internet pe platformele de știri și de streaming este acum fără cusur. Nu am avut parte deloc de întreruperi. Cristi a testat chiar și performanțele routerului wireless Gigabit D-Link DIR-2150 în jocuri pe Xbox.

  Transferul de date are loc rapid și chiar nu am găsit nicio problemă la acest router care să ne facă să ne mai gândim dacă să îl cumpărăm sau nu.

  Poți conecta dispozitivele pe fir dacă situația impune

  Dispozitivele care nu sunt stabile pe conexiune wireless le puteți conecta la wireless pe fir. De asemenea, o conexiune pe fir poate fi necesară și în call-urile pentru muncă sau școala online, dacă nu vreți să experimentați întreruperi. O conexiunea stabilă la internet depinde pe de o parte de router, pe de altă parte de serviciile operatorului și de hardware-ul folosit, dar chiar și de obiectele din casă care ecranează semnalul. D-Link DIR-2150 intrări pentru 4 dispozitive.

  Noi ne-am ocupat și de securitate, lucru pe care vi-l recomandăm și vouă. Nu lăsați la liber conexiunea wireless. Multe persoane aleg să nu stabilească o parolă pentru confidențialitate, din varii motive. Ei bine, la noi asta nu se întâmplă niciodată. Mai ales după ce în urmă cu 6 – 7 ani vecinii noștri stăteau liniștiți pe internet folosindu-se de abonamentul nostru.

  Până când ne-am dat seama, ei deja scutiseră multe luni de abonament. Desigur, acesta e un caz fericit. Există și situații în care hackerii se pot folosi de o astfel de vulnerabilitate pentru a avea acces la datele personale ale utilizatorilor. Așa că, fiți cu băgare de seamă când configurați un nou router wireless.

  REVIEW Router Wireless Gigabit D-Link DIR-2150 – Dimensiune compactă, design plăcut

  D-Link DIR-2150 are un design destul de elegant și cântărește puțin peste 300 de grame. Poate fi așezat în spatele smart TV-ului pe comodă, sub un scaun sau birou sau pe o bibliotecă. Recomandat este să îl instalați într-un stațiu care să nu obstrucționeze semnalul. Asta mai ales dacă știți că blocul sau casa în care locuiți au în structura de rezistență mult fier beton.

  Poți folosi D-Link DIR-2150 inclusiv într-un birou de dimensiuni mici sau medii. De asemenea, poate fi folosit pe o terasă pentru clienții care au nevoie să folosească wireless-ul când beau o cafea și au de trimis niște email-uri. Este foarte important să alegi un router wireless nu doar raportându-te la preț.

  O conexiune stabilă, construcția de calitate și producătorul ar trebui să fie, de asemenea, elemente de care să ții cont. Însă despre cum alegi un produs de tehnologie am vorbit în live-ul despre TierMaker de pe canal.

  Dacă mai aveți întrebări, nu ezitați să ne scrieți în comentarii. Produsul este disponibil în oferta Altex de Black Friday la prețul de 197.93 lei, redus de la 300 lei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.