More

  Atacul SolarWinds a afectat peste 250 de agenții și companii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Atacul SolarWinds a afectat peste 250 de agenții și companii. Acesta pare să fie mult mai grav decât se credea inițial.

  Atacul SolarWinds, care viza agențiile guvernamentale americane și corporațiile private, pare să fie mult mai sever față de cu reieșea la prima evaluare. Aproximativ 250 de agenții federale și afaceri par a fi afectate, a raportat New York Times.

  Microsoft a declarat că hackerii au compromis software-ul de monitorizare și gestionare Orion al SolarWinds. Acest lucru le-a permis să „identifice oricare dintre utilizatorii și conturile existente ale organizației, inclusiv conturile extrem de privilegiate”. The Times relatează că Rusia a exploatat straturile lanțului de aprovizionare pentru a accesa sistemele agențiilor guvernamentale.

  Atacul SolarWinds a afectat peste 250 de agenții și companii

  Senzorii de avertizare timpurie pe care Cyber Command și NSA le-au plasat în rețelele străine pentru a detecta potențialele atacuri par să fi eșuat în acest caz. În plus, pentru a proteja alegerile din noiembrie împotriva hackerilor străini, guvernul american ar fi mutat resursele. Astfel, lanțul de aprovizionare cu software a rămas descoperit, potrivit Times. De asemenea, atacului din interiorul SUA a permis aparent hackerilor să se sustragă detectării de către Departamentul pentru Securitate Internă.

  Microsoft a declarat la începutul acestei săptămâni că a descoperit că sistemele sale au fost infiltrate „dincolo de doar prezența codului SolarWinds dăunător”. Hackerii au putut „vizualiza codul sursă într-un număr de depozite de cod sursă”. Însă, hackerii nu au putut modifica niciun cod sau sistem.

  Cu toate acestea, într-o mică veste bună, Microsoft a spus că nu a găsit „nicio dovadă a accesului la serviciile de producție sau la datele clienților”. De asemenea, a declarat că „nu există indicii că sistemele noastre au fost folosite pentru a ataca pe alții”.

  Senatorul Mark Warner (D-Virginia), membru în Comitetul de Informații al Senatului, a declarat pentru Times că hack-ul arăta „mult, mult mai rău” decât se temea prima dată. „Dimensiunea acestuia continuă să se extindă”, a spus el. „Este clar că guvernul Statelor Unite a greșit”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.