More

  UK investighează preluarea ARM de către NVIDIA

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  UK investighează preluarea ARM de către NVIDIA. Autoritățile de reglementare vor să evite „produsele mai scumpe sau de calitate inferioară”.

  Autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie a lansat o investigație cu privire la achiziția de 40 de miliarde de dolari a ARM de către NVIDIA. Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) a solicitat puncte de vedere cu privire la acord de la părțile afectate.

  ARM are 3.000 de angajați în Marea Britanie. Însă, CMA nu va lua în considerare impactul preluării asupra ocupării forței de muncă. CMA va evalua modul în care tranzacția va afecta prețurile și calitatea produselor. Autoritatea de reglementare are puterea de a bloca tranzacția dacă constată că sunt încălcate legile antitrust din Marea Britanie.

  UK investighează preluarea ARM de către NVIDIA

  „Industria tehnologiei de cipurilor este în valoare de miliarde și este critică pentru multe dintre produsele pe care le folosim cel mai des în viața noastră de zi cu zi”, a declarat Andrea Coscelli, director executiv al CMA. „Vom colabora îndeaproape cu alte autorități din domeniul concurenței din întreaga lume pentru a lua în considerare cu atenție impactul tranzacției și pentru a ne asigura că, în cele din urmă, nu va rezulta în produse mai scumpe sau de calitate inferioară pentru consumatori.”

  CMA va lua considerare dacă ARM are un stimulent pentru retragere, creștere a prețurilor sau reducere a calității serviciilor sale. În special dacă acestea sunt îndreptate către rivalii NVIDIA.

  Achiziția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare din întreaga lume

  ARM a fost o companie publică independentă înainte de a fi achiziționată de Softbank din Japonia. În 2016 ARM a fost achiziționată pentru 32 de miliarde de dolari. În septembrie 2020, NVIDIA a anunțat preluarea companiei. La acea vreme, directorul executiv al ARM a declarat că va dura până la 18 luni până când acordul va fi aprobat de autoritățile de reglementare din întreaga lume.

  ARM proiectează și licențiază cipuri pentru dispozitive mobile precum smartphone-uri și tablete. Acestea sunt utilizate inclusiv de Apple pentru procesoarele A14 și M1 Mac. De asemenea, cipurile sunt utilizate de către Qualcomm, Samsung și numeroși alți producători.

  În octombrie 2020, cofondatorul ARM, Hermann Hauser, a declarat că preluarea are potențialul de a pune capăt poziției neutre a ARM în industria tehnologică. „NVIDIA are ocazia de a deveni furnizorul cvasi monopol al microprocesoarelor din lume”, a declarat el pentru Guardian. „Această [afacere] va oferi NVIDIA o poziție dominantă în toate segmentele ce țin de procesor și va crea un alt monopol al tehnologiei SUA.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.