More

  Dosarul Digital este disponibil pentru asistenții sociali

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dosarul Digital este disponibil pentru asistenții sociali. Platforma facilitează accesul la istoricul beneficiarilor. Totul în condiții de siguranță a procesării datelor.

  Dosarul Digital este disponibil pentru asistenții sociali

  Proiectul a fost finanțat de Fundația Vodafone România cu un buget de 240.000 de lei prin programul strategic „Connecting for Good”. A fost dezvoltat de Fundația Dezvoltarea Popoarelor Filiala Cluj (FDP Cluj), cu sprijinul Code for Romania, în cadrul programului Civic Labs.

  Dosarul Digital are deja primii utilizatori

  Primii utilizatori ai „Dosarul Digital” sunt asistenții sociali ai Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, respectiv cei ai Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Fundația de Abilitare „Speranța”.

  Suntem conștienți de rolul digitalizării în cadrul instituției noastre și, totodată, deschiși către această nouă provocare. Sub presiunea continuă a timpului, ne bucurăm că putem testa și implementa o aplicație digitală menită să ușureze munca asistenților sociali, un instrument care poate deveni indispensabil profesioniștilor din acest domeniu.

  Soluția le permite să își desfășoare activitatea de zi cu zi, de oriunde și oricând, având acces rapid și securizat la datele necesare îndeplinirii sarcinilor zilnice. Mai puțină muncă manuală și o productivitate îmbunătățită a asistentului social sunt doar câteva dintre beneficiile acestei aplicații digitale, beneficii care ne vor ajuta să obținem eficiență, rapiditate, productivitate și o reducere considerabilă a erorilor”, a declarat Cosmina Simiean Nicolescu, Director General al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).

  Sub presiunea pandemiei am învățat să utilizăm tehnologia digitală și în viața de zi cu zi. Direcția de Asistență Socială și Medicală, componentă costitutivă a UAT Cluj-Napoca, nu se poate sustrage acestui curent. Dimpotrivă, trebuie să-l promovăm. Digitalizarea, pe care trebuie să ne-o asumăm, să o dezvoltăm tot mai mult în perioada următoare, nu este un scop în sine.

  Prin acest proiect al Dosarului Digital oferim specialiștilor din domeniu, asistenților sociali în primul rând, un instrument modern în munca de teren prin care se economisesc resurse materiale și timp, cu efect benefic în calitatea serviciilor sociale”, a declarat Aurel Mocan, Director Executiv al Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj.

  Aplicația poate fi descărcată pe dispozitive cu Android din Google Play

  Platforma „Dosarul Digital” este disponibilă accesând www.dosaruldigital.ro. Pentru moment, aplicația poate fi descărcată pe dispozitive cu Android din Google Play. Versiunea pentru iOS urmează să devină disponibilă în perioada următoare.

  Printre avantajele utilizării „Dosarului Digital” se numără colectarea datelor despre beneficiari în format electronic. Astfel, permite păstrarea unui istoric accesibil oricând, de pe telefon, tabletă, sau PC. Nu în ultimul rând, raportarea simplificată către Direcțiile Generale de Asistență Socială.

  Un alt avantaj este reducerea timpului alocat centralizării, transcrierii și construirii de rapoarte. Astfel, datele pot fi colectate și introduse în platforma „Dosarul Digital” în timp real. Soluția permite configurarea unor formulare conform nevoilor fiecărei organizații sau instituții.

  Organizațiile neguvernamentale acreditate ca furnizori de servicii sociale și serviciile de stat au obligativitatea de a completa o documentație stufoasă. Aceasta vine sub forma unui dosar în format fizic, numit „dosarul beneficiarului”. Un sondaj a fost aplicat de FDP Cluj în perioada ianuarie- iunie 2020. Sondajul a fost făcut în rândul a aproximativ 100 de angajați din organizații neguvernamentale și din direcții de asistență socială din toată țara.

  Astfel, 50 dintre aceștia au afirmat că alocă 75% din timpul de lucru pentru a completa dosarele beneficiarilor. De asemenea, 48 au declarat că dosarele conțin mai multe documente în care este necesară completarea acelorași informații. Un alt factor ce îngreunează activitatea asistenților sociali este nevoia de a reveni la documentația întocmită anterior.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.