More

  Huawei întâmpină dificultăți și în China

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei întâmpină dificultăți și în China. Dinamica pieței chineze este în schimbare, iar Huawei „abia” concurează cu Apple și Xiaomi.

  Huawei întâmpină dificultăți și în China

  Restricțiile comerciale americane împotriva Huawei au un efect tangibil asupra vânzărilor companiei ăn propria țară. Counterpoint Research estimează o cota de piață a Huawei în China de 16% în ianuarie 2021.

  Pentru context, gigantul de tehnologie a avut o cotă de 41% în primul trimestru al anului 2020. Chiar dacă valorile nu sunt complet comparabile, a existat în mod clar o scădere accentuată.

  Decizia Huawei de a vinde marca Honor a jucat un rol important. Însă, Counterpoint consideră că declinul se datorează în mare măsură restricțiilor SUA.

  Având componente precum procesoare și modemuri 5G în cantitate redusă, Huawei se concentrează pe telefoane premium, în volum redus, precum Mate 40 Pro. Asta pentru a profita la maximum de stocul său limitat.

  Căderea Huawei a schimbat deja dinamica pieței chineze. Oppo a devenit marca de top a țării pentru prima dată în ianuarie, având o cotă de 21%. În același timp brandul Vivo are o cotă de 20%. Se pare că Huawei este la egalitate cu Apple și Xiaomi la o cotă de 16% fiecare.

  Viitorul nu pare luminos pentru Huawei. Analiștii se așteaptă să își continue declinul pe tot parcursul anului 2021. În același timp competiția nu stă pe loc. Oppo este gata să lanseze telefoanele sale emblematice Find X3 pe 11 martie.

  Xiaomi a lansat recent Mi 11. Deși Honor ar putea continua spiritul muncii Huawei, este evident că Huawei însuși se confruntă cu perspective sumbre în lunile următoare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.