More

  AMD se apropie de 25% cotă de piață

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  AMD se apropie de 25% cotă de piață pe segmentul de procesoare și pune astfel presiune pe Intel. Creșterea continuă ar trebui să îngrijoreze Intel și să îl mobilizeze.

  Înainte de lansarea gamei de procesoare Ryzen, AMD aproape că nu mai exista în mentalul colectiv. Lansarea gamei Ryzen a însemnat pentru AMD un lung drum pe care trebuia să îl parcurgă pentru restabilirea încrederii. Utilizatorii trebuiau să fie căștigați și să nu fie lăsați cu impresia că este doar „un tun”. După mai mulți ani de consecvență, AMD pare că a atins scopul pentru care a pornit la drum.

  Acum, Hardware Times a prezentat cele mai noi rezultate realizate de Mercury Research. Aceste rezultate arată faptul că AMD a câștigat cotă de piață pentru al șaselea trimestru consecutiv. Pe lângă această reușită, AMD a atins o nouă performanță în ceea ce privește cota de piață. În al treilea trimestru al anului 2021, se situa la 24,6% cotă de piață, pe segmentul procesoarelor. Ultima performanță a înregistrat-o în al patrulea trimestru al anului 2006, când a atins 25,3% din cota de piață.

  AMD se apropie de 25% cotă de piață

  Din păcate, Procesoarele AND Ryzen au fost tot mai greu de găsit. Asta din cauza popularității sporite de care s-a bucurat gama de procesoare și de stocul limitat de produse. Se mai adaugă la această ecuație și criza componentelor care s-a manifestat pe toate segmentele de producție.

  Lucrul care este cel mai îngrijorător este că experții susțin că această criză se poate extinde până în 2023. Cu toate acestea, cu toate obstacolele în cale, AMD a demonstrat că poate reveni. Chiar dacă nu au existat mulți care să creadă în revenirea brandului.

  AMD pregătește lansarea următoarei generații Ryzen

  Următoarea generație Ryzen Zen 4 va fi lansată, cel mai probabil, la finalul anului 2022. Dat fiind feedback-ul favorabil de care s-a bucurat Zen 3, este posibil ca noua gamă să aducă AMD un nou succes.

  Dezavantajul este că Intel a lansat Alder Lake, iar utilizatorii pot folosi noile module de memorie DDR5. Din păcate, fanii AMD n vor putea folosi noile module de memorie până anul viitor. Cu toate acestea, modulele DDR4 vor mai putea fi folosite ani buni, înainte ca cerințele să le scoată din sistemele utilizatorilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.