More

  1 an de YOXO: Evoluția primului abonament complet digital

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  1 an de YOXO înseamnă pentru fiecare ceva diferit. Pentru cei din spatele acestui serviciu a însemnat 1 an în care și-au dedicat timpul și întreaga lor pasiune pentru a aduce funcționalități bune clienților. Pentru cei care au ales un abonament YOXO 100% digital a însemnat un drum nou, poate nemaiexperimentat până acum, cu feedback-uri și dorințe, care au dus, într-un final, la perfectarea serviciului pe care îl folosesc.

  Desigur, mai sunt și cei care poate că nu au auzit niciodată de YOXO sau care au auzit, dar care nu s-au interesat de acest serviciu. Ei bine, pentru ei în special, astăzi vă voi vorbi despre YOXO, primul abonament complet digital, personalizabil direct din aplicația de mobil. Poate că ați auzit de YOXO, fie la TV, fie prezentat de colegii noștrii de breaslă și poate că, în mare, ați aflat cu ce se mănâncă. Dacă nu știți, stați linistiți că vă voi explica eu, oricum.

  Dar vreau să vă prezint, în special, evoluția abonamentului complet digital de la YOXO. Pentru că, într-un an de zile, abonamentul a primit mai multe îmbunătățiri. Iar acum, mai mult ca oricând, este timpul pentru a trece la o astfel de soluție, dacă ești un utilizator pre-pay, dar nu numai.

  Ce este YOXO?

  Este primul abonament complet digital, personalizabil direct din aplicația de mobil YOXO. Abonamentul funcționează pe rețeaua 4G Orange și se adresează clienților din orice rețea de telefonie mobilă. Poți să te portezi 100% digital din orice rețea, îți poți lua un număr nou sau poți să treci pe YOXO dacă ești client Orange PrePay sau ai un abonament în afara perioadei contractuale.

  Pentru că folosește rețeaua Orange, acoperirea este una foarte bună, pe întreg teritoriul României, după cum se poate observa și din harta interactivă. Ca o particularitate, lucrul cu care se deosebește YOXO de un abonament convențional sunt campaniile derulate pentru clienți. Sunt campanii mult mai dese și nu se rezumă doar la oferirea unui terminal care să te lege de o perioadă contractuală. Beneficii cât cuprinde.

  Care sunt avantajele pe care le oferă YOXO?

  În primul rând, nu există perioadă contractuală. Mai exact, ai parte de toate beneficiile unui abonat, dar fără constrângerea timpului, pe termen lung. Pleci când vrei, te întorci când vrei. Nu ești condiționat de nimic.

  În al doilea rând, abonamentul poate fi reconfigurat lunar, în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia. Există opțiunea de adăugare trafic de internet în rețeaua națională sau în roaming SEE. Cu 10 lei, poți adăuga 50GB de trafic. Când ai epuzat traficul, nu vei fi taxat, ci va trebui, din aplicație, să mai cumperi încă 50GB, dacă mai ai nevoie. Ce este important aici este că nu vei fi taxat în plus, pentru nicio depășire fără voie. Pentru că nu ai cum să depășeti limita.

  Mai ai și o opțiune de credit, în valoare de 5 Euro, credit pt SMS, apeluri sau internet pe care îl poți folosi în UK, dar și pentru numere speciale. Vorbim despre o opțiune care permite utilizatorilor să facă donații către numere de telefon scurte sau să plătească diferite servicii, percum taxa de pod, parcare și altele.

  Dar poate că cel mai mare avantaj, dintre toate, este posibilitatea de a controla totul direct din aplicația de mobil, disponibilă atât pe Google Play, cât și pe App Store și AppGallery. În aplicație poți vedea consumul în timp real. De asemenea, clienții găsesc toate facturile direct în aplicație. Abonamentul YOXO elimină nevoia vizitelor în Orange Shop.

  Ce abonamente YOXO sunt disponibile?

  În momentul actual, sunt disponibile trei tipuri de abonamente. Trebuie menționat faptul că cei care activează un abonament nou YOXO până pe 10 ianurie 2022, beneficiază de o ofertă specială pentru internet. „Oferta aniversară YOXO”. Această ofertă, după cum am arătat în cadrul abonamentelor, vine cu mai mult internet la abonament, pentru aceeași sumă.

  Această oferta este valabilă pentru activarea unui abonament nou YOXO. Clienții YOXO care și-au făcut abonament înainte de 21.10.2021 pot trece la noua ofertă de abonamente începând cu 22 noiembrie 2021, din aplicație, în secțiunea Abonamentul meu. Iată încă un avantaj. Poți beneficia de orice ofertă nouă, avantajoasă. Nu ești blocat de perioada contractuală de 2 ani, să rămâi la oferta inițială, care ți-a fost propusă la semnare. Un mare plus față de abonamentul convențional.

  Cum a evoluat YOXO la un an de la lansare?

  YOXO a împlinit recent 1 an de la lansarea variantei beta, iar în ultimul an, au fost lansate noi funcționalități. Foarte multe dintre ele au fost cerute chiar de utilizatori. Cum este în cazul unui serviciu complet digital, dacă ați urmărit numeroasele noastre clipuri despre serviciul Orange Money, ați observat că și acolo au existat foarte multe îmbunătățiri. Același lucru este valabil și în cazul YOXO.

  Astfel, avem o serie întreagă de funcționalități care au contribuit la serviciul complet digital, care este YOXO în ziua de astăzi. Prima funcționalitate demnă de menționat este „Portarea din orice rețea”, care poate fi realizată fără nicio vizită la Orange Shop. Poți porta orice număr direct din aplicație. Astfel, s-a scurtcircuitat un întreg lanț de proceduri birocratice. Până la începutul anului, pentru portare era necesară portarea numărului pe o cartelă pre-pay Orange, abia apoi portarea în YOXO. Acum, totul se realizează 100% digital, direct din aplicație.

  Mai departe avem funcția „Invită un prieten”. Dacă dai codul tău din aplicație unui prieten care își instalează YOXO, el primește prima lună gratuit, iar tu primești cadou 100GB trafic de internet. De asemenea, acum există și funcția e-SIM. Ai citit corect, YOXO este disponibil și pe smartphone-urile cu e-SIM. Îl poți folosi și cu smartwatch-ul, dacă acesta are funcție e-SIM disponibilă.

  Funcția „Numere Scurte” am menționat-o deja, dar ea nu a fost disponibilă la lansare. Ultima, dar nu cea din urmă, este „Oferta aniversară YOXO”. Această ofertă, după cum am arătat în cadrul abonamentelor, vine cu mai mult internet la abonament, pentru aceeași sumă.

  Cum funcționează YOXO?

  Modul de funcționare și de activare al abonamentului YOXO este foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în aplicație cardul bancar, iar lunar se va retrage suma aferentă opțiunii alese din aplicație și niciun leu în plus.

  Mai departe vă voi purta prin procesul de creare și activare al unui abonament YOXO, în funcție de cele trei scenarii: comandarea unui număr nou, trecerea de la un număr actual Orange și portarea dintr-o altă rețea mobilă.

  Comandarea unui numar nou

  Se comandă foarte simplu direct din aplicatie:

  1. Se instalează aplicația Yoxo direct din App Store, Google Play sau AppGallery și se urmează pașii pentru creare de cont;

  2. Se alege din aplicație unul dintre cele 3 abonamente cu 20GB, 60GB sau 100 GB;

  4. Apoi apare opțiunea de a solicita un număr nou sau de a migra un număr deja existent la Yoxo;

  5. Se valideaza identitatea celui care solicita numărul, fiind necesară cartea de intentitate pentru acest pas;

  6. Se completează adresa unde va fi livrată cartela SIM;

  7. Se va adăuga în aplicație cardul bancar cu ajutorul căruia ulterior se va face plata. Plata abonamentului se face după activarea numarului Yoxo, dar în prima etapă se retrage de pe card 1 leu, care apoi se returnează, pentru validarea cardului.

  8.            În aproximativ 2 zile, un curier o să vină la adresa indicată în aplicație și va aduce un plic cu SIM-ul Yoxo.

  Trecere de la numar actual Orange, fie pre-pay sau abonament

  1. Configurează abonamentul YOXO adăugând cât internet dorești.

  2. Autentifică-te în contul tău Orange sau creează un cont nou

  3. Introdu numărul de telefon pe care vrei să îl treci pe abonamentul YOXO

  4. Scrie în aplicație codul PIN de verificare, trimis prin SMS

  5. Scanează cartea de identitate pe care vrei să înregistrezi numărul

  6. Alege data calendaristică la care vrei să se activeze abonamentul, oricând în următoarele 20 de zile. Data de activare este, totodată, prima zi din cele 30 de zile de valabilitate a abonamentului. La fiecare 30 de zile vei primi următoarea factură. Atenție! Minutele, SMS-urile, internetul și creditul existente pe cartela PrePay (credit sau opțiuni) sau bonusul Phone Credit nu vor mai fi disponibile începând cu data de la care se va activa noul abonament YOXO.

  7. Introdu datele cardului tău bancar pentru abonamentul configurat. Pentru a inregistra cardul tău în aplicație este necesară verificarea lui. De aceea, 1 RON îți va fi retras din cont și va fi returnat în aceeași zi. Plata abonamentului se va efectua în momentul în care vei activa SIM-ul. Asigură-te că ai bani pe card în momentul în care activezi SIM-ul. Cardul înregistrat va fi utilizat și ulterior pentru plata recurentă a facturilor emise pentru abonamentul tău.

  8. Așteaptă să se activeze abonamentul, la data aleasă în calendar. Îți vom trimite un SMS când efectuăm schimbarea.

  9. Restartează telefonul pentru a te reconecta la rețea, cu noul abonament activ

  MENȚIUNE!

  Aici trebuie menționat faptul că dacă dorești să treci de la un abonament existent la unul YOXO, trebuie să te afli în afara perioadei contractuale sau în ultima lună de contract. De asemenea, trebuie să fie achitate retale pentru telefonul mobil pe care l-ai achiziționat la abonament, dacă este cazul. Abonamentul nu trebuie să fie inclus într-un pachet de tip Orange Family sau Orange Love. În rest, cerințele sunt cele normale. Trebuie să fii titularul abonamentului, numărul să nu fie suspendat sau închis și să nu ai facturi neachitate. Dacă toate aceste cerințe sunt întrunite, după punctul 4, după ce ai introdus codul primit prin SMS, dacă solicitarea de migrare este validă, vei trece la pasul următor de scanare a cărții de identitate.

  Trecere din alta retea

  1. Se instalează aplicatia direct din App Store, Google Play sau AppGallery;

  2. Odată instalată, alege configurația noului abonament, în funcție de nevoile tale;

  3. Creează un cont. Pentru crearea contului trebuie să furnizezi: nume, prenume, adresa de email și o parolă;

  4. Validează adresa de email: la crearea contului, vei primi pe email un link către aplicație. Accesează acest link, care te va îndruma către pasul următor;

  5. Alege opțiunea” vreau să îmi păstrez numărul” din aplicația YOXO și apoi introdu numărul pe care vrei să activezi abonamentul YOXO;

  6. Introdu codul PIN de validare număr primit prin SMS și vei fi trecut într-un ecran în care ți se arată eligibilitatea;

  7. Scanează cartea ta de identitate, așteaptă validarea datelor tale și apoi verifică dacă sunt corecte;

  8. Pentru înregistrarea datelor biometrice, este necesar să înregistrezi un scurt video, urmând instrucțiunile de pe ecran;

  9. Alege optiunea de a incepe portarea și încarcă în aplicație cea mai recentă factură de pe abonament în aplicatia YOXO, sub forma de imagine sau atașament;

  10. Alege adresa de livrare a cartelei SIM;

  11. Bifează că ești de acord cu termenii și conditiile;

  12. Introdu datele cardului bancar. Pentru validarea cardului este necesara retragerea de 1 RON, care va fi returnat in aceeasi zi. Plata abonamentului se realizeaza in momentul in care SIM-ul este activat;

  13. După ce primești cartela YOXO cu număr temporar, intră în aplicația YOXO și scanează codul de bare de pe pachetul SIM, alege data de la care dorești să faci portarea și trimite cererea. Odată finalizat, vei primi un SMS de confirmare și un email cu contractul tău, iar numărul temporar dispare.

  Concluzii

  Este evident faptul că într-un timp atât de scurt, de doar 1 an, YOXO a evoluat foarte mult și a adus o serie de funcții foarte bune. Faptul că nu mai trebuie să stai cu grija de a încărca lunar cartela pre-pay și să activezi diferite beneficii, formând un număr de telefon și urmând meniul transmis de un robot, este un mare avantaj.

  De asemenea, a fost eliminat și stresul cu privire la depășirea limitei de credit și realizarea unui cost suplimentar, care poate apărea la un abonament convențional. Faptul că pot să schimb, de la o lună la alta, opțiunile abonamentului, este un beneficiu pe care nu îl găsești la niciun abonament convențional, cu perioadă contractuală.

  Eu voi testa serviciul YOXO și voi reveni după o perioadă pentru a oferi un feedback, ori să vă prezint alte noi funcționalități care au apărut, dacă este cazul. Orice întrebări despre YOXO le puteți lăsa în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.