More

  Se întâmplă în tech vineri, 28 ianuarie 2021

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În rubrica de astăzi din „Se întâmplă în tech” aflăm despre Picasso și ce legătură are el cu criptomonedele, Intel care a scăpat de o amendă de 1 miliard de euro, iar Epic Games a lansat reduceri masive până pe 10 februarie.

  Tot astăzi aflăm că mâna de lucru nu mai este atât de ieftină în China. Compania Great Wall va investi 1,9 miliarde de dolari în Brazilia, în următorii 10 ani. În timp ce Google va investi 1 miliard de dolari în India, în compania Bharti Airtel.

  Moștenitorii lui Picasso lansează o piesă de artă digitală pentru a prinde trendul „cripto”

  Moștenitorii lui Pablo Picasso, faimosul artist spaniol din secolul al XX-lea, se profilează spre comerțul din secolul al XXI-lea vânzând 1.010 de piese de artă digitală dintr-una dintre lucrările sale ceramice, care nu a fost niciodată văzută public până acum.

  Mai multe detalii găsiți pe apnews.com

  O instanță UE anulează amenda antitrust de 1 miliard de euro acordată Intel în 2009

  Producătorul de cipuri Intel a obținut o victorie legală decisivă miercuri într-o luptă de lungă durată împotriva organelor de supraveghere a concurenței din Uniunea Europeană. Asta după ce o instanță a renunțat la o amendă antitrust de un miliard de euro emisă în urmă cu mai bine de un deceniu.

  Tribunalul General al UE a anulat amenda de 1,06 miliarde de euro (1,43 miliarde de dolari la cursurile de schimb curente) pe care autoritățile de reglementare a concurenței au emis-o Intel în 2009 pentru că ar fi folosit tactici de vânzare ilegale pentru a exclude rivalul mai mic AMD.

  Mai multe detalii găsiți pe apnews.com

  Great Wall spune că va investi 1,9 miliarde de dolari în Brazilia în următorul deceniu

  Great Wall Motor din China a declarat vineri că va investi 1,81 miliarde de dolari în următorul deceniu pentru a construi vehicule electrice în Brazilia. Acolo a preluat o fabrică de la Daimler AG.

  Great Wall, cel mai mare producător de camionete din China, a declarat că intenționează să lanseze 10 noi produse electrice în trei ani, în Brazilia. Dintre acestea, patru vor fi vehicule pur electrice și șase hibride. Compania a mai adăugat că va introduce primul produs în al patrulea trimestru al acestui an.

  Mai multe detalii pe reuters.com

  Google va investi până la un miliard de dolari în compania Bharti Airtel din India

  Google va investi până la 1 miliard de dolari în Bharti Airtel într-un demers care ar putea contribui la consolidarea ofertelor digitale ale operatorului indian de telecomunicații, au declarat cele două companii.

  Investiția include o infuzie de capital de 700 de milioane de dolari în Airtel la un preț de 734 de rupii pe acțiune și până la 300 de milioane de dolari pentru implementarea acordurilor comerciale, inclusiv investiții în extinderea ofertelor Airtel.

  Mai multe detalii pe reuters.com

  Un robot a efectuat autonom o operație intestinală complexă, fără ajutor

  Un robot a efectuat cu succes o operație intestinală la porci, fără niciun ajutor din partea oamenilor, potrivit unui studiu de la Universitatea John Hopkins (publicat în Science Robotics). În plus, robotul autonom Smart Tissue (STAR) a gestionat procedura complicată „semnificativ mai bine” decât medicii umani. Descoperirea marchează un pas semnificativ către operația automată care ar putea ajuta într-o zi la „democratizarea” îngrijirii pacienților, au spus cercetătorii.

  Mai multe detalii pe engadget.com

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.