More

  Thermaltake Argent K5 RGB REVIEW

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Folosesc de mai bine de o lună tastatura Argent K5 RGB de la Thermaltake și nu cred că o voi înlocui cât de curând. Există mai multe motive pentru care acest model mi-a intrat în grații, dar le voi detalia în rândurile de mai jos.

  Înainte de toate, trebuie să spun că această recenzie nu a fost prea simplu de elaborat, deoarece vorbi, totuși, de un produs care are un preț de peste 1000 de lei. Pe de altă parte, se spune că dacă nu poți explica un lucru complex în cuvinte simple, nici tu nu ai înțeles acel lucru.

  Este o perioadă destul de dificilă pentru piața de periferile, în special cele de gaming. Asta pentru că este piață destul de saturată. Pe toate segmentele de preț avem o diversitate de produse impresionantă care îngreunează considerabil posibilitatea utilizatorului de a lua o decizie, alta decât cea bazată pe preț.

  De obicei, acesta este primul criteriu de selecție. Începi cu „am suma de”, iar mai departe „haide să vedem cine dă mai mult”.  Desigur, există și o piață care face rabat de la această abordare, iar în acea nișă intră și produsul nostru de la Thermaltake.

  Ce este Thermaltake?

  Înainte de orice, trebuie să vorbesc un pic despre brandul Thermaltak deoarece, pentru unii, ar părea un brand abia apărut în piață, care și-a făcut debutul. Întocmai cum Sir Paul McKarthney a avut norocul să fie promovat de Kanye West, actualmente YE.

  Thermaltak este un producător taiwanez înființat în anul 1999, specializat pe producția de carcase pentru PC, surse de alimentare, dispozitive de răcire și periferice. Îmi amintesc și acum primul meu sistem desktop, din anul 2009, pe are mi l-am construit de la zero. Acel sistem avea o carcasă Thermaltake imensă. Am fost foarte mulțumit de ea. Thermaltake este un producător cunoscut pentru calitatea produselor sale.

  Thermaltake Argent K5 RGB Overview

  Argent K5 RGB este o tastatură mecanică cu opțiuni de iluminare la 360 de grade, software simplist și un aspect estetic plăcut. Este o tastatură perfectă pentru orice nivel de jucător, deși nu orice utilizator va putea să o acceseze la acest nivel de preț.

  Thermaltake Argent K5 RGB are un design plăcut, ridicând în același timp un aspect de bază cu o ușoară înclinare a ramei și o incrustație neagră pentru zona tastelor numerice, ceea ce o face perfectă atât pentru utilizarea zilnică, cât și pentru jocuri.

  Thermaltake Argent K5 RGB are o placă superioară din aluminiu și un design aerodinamic din titan, combinat cu 360 de grade de iluminare RGB care poate fi comutată între paisprezece efecte de iluminare. Astfel, se creează un efect de aură în jurul tastaturii.

  Thermaltake Argent K5 RGB – Funcții

  În primul rând, Argent K5 RGB folosește switch-uri Cherry MX RGB Blue. Switch-urile Blue sunt cunoscute pentru timpul lor de răspuns și suetul distinct pe care îl emit. Atunci când apeși o tastă, simțiți click-ul și știii când punctul de acționare de 2,2 mm a fost atins. Aceste switch-uri sunt evaluate la 50 de milioane de apăsări de taste, ceea ce presupune o durabilitate excelentă.

  Design-ul curbat și materialul din aluminiu conferă tastaturii un aer futurist. Curbură asimetrică alături de placa superioară din aluminiu te duce cu gândul la un yacht luxos și nicidecum la o tastatură. Iar dacă mai punem la socoteală și iluminatul RGB, pot spune că se justifică și prețul piperat pe care îl are.

  Dar elementul de design care iese cel mai mult în evidență este butonul rotativ de control al volumului, care are design-ul butoanelor de pe boxele mari sau de la ale butoanelor de la autoturisme. Acest buton are funcție dublă, deoarece pe lângă ajustarea nivelului de volum, acționează și ca buton de MUTE.

  La nivel de iluminare, Argent K5 RGB nu dezamăgește deloc. Oferă treisprezece efecte de iluminare frontală și paisprezece efecte de iluminare inferioară la 360 de grade în 16,8 milioane de culori RGB reale. 

  Beneficiezi și de iTAKE Engine Software care permite personalizarea profilelor de joc și ale tastelor macro, reglează iluminarea și sicronizează culorile RGB cu toate perifericele de gaming Thermatake, prin intermediul funcției TT Sync. În plus, Software-ul motorului iTAKE funcționează acum cu Razer Chroma. Te poți conecta la ecosistemul Razer Chroma instalând atât iTAKE, cât și Razer Synapse 3.

  Ce mai merită menționat este că Argent K5 RGB are și un port USB, alături de un port pentru căști. Funcționează astfel ca un prelungitor USB. Am spus prelungior și nu HUB pentru că în unitatea centrală va trebui să introduci pe lângă mufa USB pentru operarea tastaturii și o altă mufă USB care deservește portul, iar pentru portul de căști va trebui să introduci mufa jack în portul din unitatea centrală. Deci acționează ca un prelungitor.

  În pachet mai este și un suport din piele sintetică moale cu căptușeală, pentru încheietura mâinii. Suportul pentru încheietura mâinii este de o calitate bună și oferă o senzație plăcută la atingere. Are tampoane antiderapante din cauciuc pe colțuri pentru a o menține stabilă, cu o parte magnetică rabatabilă pentru a fi atașată la tastatură.

  Thermaltake Argent K5 RGB – Software

  De-a lungul timpului am testat extrem de multe produse cu iluminare RGB, iar interfața de gestionare era fie extrem de complicată, fie extrem de rudimentară. Atunci când am interacționat prima oară cu interfața Thermaltake mi s-a părut foarte simplă și am crezut că este rudimentară.

  La o analiză mai atentă, am observat că impresia a fost formată eronat din cauza setup-ului pe care l-au ales. Are un design aerisit, iar elementele nu sunt îngrămădite într-un singur loc, pentru a nu le mai distinge. 

  Software-ul iTAKE de la Thermaltake conectează toate perifericele de gaming Thermaltake și produsele compatibile TT RGB PLUS, permițând să sincronizezi culorile RGB fără probleme prin intermediul funcției TT SYNC, într-un ecosistem complet. 

  Poți personaliza, controla și sincroniza efectele de iluminare șipoți seta macro avansate. De asemenea, poți să imporți/exporți profiluri de taste pentru o personalizare maximă a configurației.

  Thermaltake Argent K5 RGB – Preț și disponibilitate

  Tastatura Argent K5 RGB poate fi achiziționată de la majoritatea retailerilor online din România, inclusiv de la cel mai mare retailer online. Prețul oscilează între 1000 și 1500 lei, în funcție de retailer.

  La data publicării recenziei, Argent K5 RGB avea prețul de 999 lei, la cel mai mare retailer online din România.

  Thermaltake Argent K5 RGB – Concluzie

  Personal mi-a lăsat o impresie foarte bună interacțiunea cu Argent K5. 

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.