More

  Review mouse ergonomic vertical Trust Verto

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ai nevoie de un mouse ergonomic wireless. În articolul de față îți spun și de ce Trust Verto este opțiunea ideală pentru tine, când vine vorba de lucrul pentru o perioadă lungă de timp la birou. A devenit deja o normalitate mediul de lucru hibrid. Odată cu pandemia, angajatorii au ales fie să permită angajaților să lucreze 100% de acasă, fie să meargă 3 zile la birou și 2 să activeze din mediul personal.

  Indiferent de mediul de lucru în care îți desfășori activitatea, ai grijă de încheietura mâinii tale! Durerile la nivelul încheieturii mâinii sunt afecțiuni frecvente care apar în cazul celor care lucrează la calculator. Dacă ai început să observi disconfort la articulația mâinii când lucrezi la PC sau laptop, e important să nu ignori semnele pentru că acestea pot duce chiar la Sindromul Tunelului Carpian.

  Tunelul Carpian este produs de presiunea asupra unui nerv de la nivelul încheieturii mâinii. Simptomatologia care însoțește sindromul de tunel carpian este senzația de gâdileală, amorțire și durere. Exercitând acțiuni repetitive care pun presiune pe încheietura mâinii, este doar un factor în plus care poate provoca această afecțiune medicală.

  Folosește un mouse ergonomic: De ce recomand Trust Verto

  Utilizarea unui mouse convențional poate agrava simptomatologia sindromului de tunel carpian. În schimb, un mouse ergonomic, mai ales unul vertical, te scapă de presiunea pe nervul articulației mâinii când execuți anumite sarcini de lucru la birou care implică utilizarea mouse-ului.

  Trust Verto are un design slim, este ușor și foarte confortabil de utilizat. Nu necesită încărcare, ai nevoie doar de 2 baterii AAA, iar când nu îl utilizezi, acesta intră în stand-by pentru economisirea energiei. Un astfel de mouse este potrivit nu doar pentru persoanele care au dureri la încheietura mâinii, ci și pentru cele cu dureri de umeri și spate. Designul vertical ergonomic reduce tensiunea asupra acestor zone, degetul mare stă confortabil pe suportul dedicat, care este acoperit de cauciuc pentru o prindere sigură.

  Trust Verto este compatibil cu Windows 10, 7, 8, Mac OS, Chrome OS. Acesta are un port USB, vine cu 2 baterii AAA și prezintă 2 butoane pentru degetul mare, plus un buton de selectare a vitezei (800/1200/1600 DPI).

  Mouse-ul este conceput pentru dreptaci, este wireless și foarte intuitiv de folosit.

  Un mouse standard poate provoca tensiune pe umeri, antebraț și încheietura mâinii. Prin urmare, recomand utilizarea unui mouse ergonomic care ajută la prevenirea durerii și oboselii încheieturii mâinii. Aceștia sunt concepuți să prevină durerea de articulații la nivelul mâinii și te ajută să lucrezi mai ușor la computer.

  Trust Verto este potrivit pentru diferite dimensiuni de mâini

  Am mai testat de-a lungul timpului mouși ergonomici verticali. Însă, majoritatea aveau o construcție robustă și erau ceva mai greu de mânuit de o mână mică. Trust Verto are un design subțire, care intră perfect în căușul oricărei mâini, mici, medii sau mari. Se mișcă foarte bine pe mousepad, dar și pe orice suprafață plană și poți executa orice task la PC sau laptop rapid, fără întreruperi.

  Câteva recomandări suplimentare atunci când lucrezi la birou:

  • Reglează înălțimea scaunului și biroului corespunzător înălțimii tale. Nu ține brațele suspendate sau umerii în tensiune;
  • Așază-te la înălțimea corespunzătoare, ține umerii relaxați, îndoaie brațele de la cot, astfel ca antebrațul să se așeze în linie cu biroul;
  • Verifică adâncimea scaunului. Când stai în șezut cu picioarele așezate pe pardoseală, distanța între șezutul scaunului și sub genunchi trebuie să fie de 2 – 3 degete. Reglează șezutul scaunului dacă este necesar;
  • Verifică dacă ai nevoie de un suport pe care să îți odihnești picioarele. Când stai în șezut la înălțimea corectă, dacă picioarele nu se așază drept pe pardoseală, înseamnă că ai nevoie de un suport pentru picioare.

  Mouse-ul nu este singurul care te eliberează de durere

  Ai nevoie de o stație de lucru setată pe nevoile tale pentru a te elibera te tensiune. Un mouse ergonomic vertical cum este Trust Verto ajută la eliberarea tensiunii de la încheietura mâinii. Totuși, la fel de importante sunt biroul și scaunul de la care lucrezi. Stând așezat la înălțimea corectă, cât mai confortabil, scapi de tensiune și de riscul de a experimenta durere la nivelul spatelui, brațelor, umerilor sau degetelor.

  Nu în ultimul rând, nu uita să iei pauze, câte 10 minute la fiecare oră lucrată. Ridică-te de la birou, execută câteva exerciții de stretching sau gimnastică medicală, mergi să bei apă și să iei aer, apoi revino la birou.

  Indiferent că îți alegi drept mouse Trust Verto vertical sau alt model, asigură-te că este mouse-ul cu dimensiunea corectă pentru mâna ta. Acesta trebuie să se simtă confortabil în palmă, degetele să stea relaxate pe butoane. Dacă mouse-ul este prea mic, sub degete există permanent un spațiu, ceea ce poate crea disconfort în timpul utilizării pe termen lung. Dacă mouse-ul este prea mare, poate însemnă că trebuie să arcuiești prea mult încheietura pentru a apăsa butoanele. De asemenea, asigură-te că ai suficient spațiu la dispoziție pe birou pentru a folosi mouse-ul, să nu te îngrămădești de prea mult obiecte.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.