More

  Mouse SPC LIX Plus Onyx White REVIEW

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  SPC LIX Plus Onyx White este un mouse de gaming, RGB, a cărui caracteristică remarcabilă o constituie structura carcasei care imită modelul de fagure. Inițial am fost cam reticent și mi s-a părut că nu este ceva pe placul meu, dar am avut timp într-o lună să îmi schimb părerea la 180 de grade.

  Pe lângă această structură pe care nu o găsești la orice mouse, mai este și culoarea care, din nou, nu o găsești la orice mouse. Mi se pare că este un statement destul de puternic și, mai presus de orice, un îndemn la „a fi diferit”. Iar producătorul SPC Gear a pregătit o suită întreagă, care să te ajute să te asortezi în conformitate cu preferințele. Mai exact, pe lângă mouse, găsești și tastaturi albe, cât și căști de aceeași culoare. De un astfel de produs chiar dispun, respectiv căștile Viro Plus Onyx White, despre care voi scrie în curând.

  Ce este SPC Gear?

  SPC Gear este brandul de gaming al SilențiumPC. În urmă cu aproape două decenii, SilentiumPC a apărut pe piață ca răspuns la așteptările tot mai mari ale consumatorilor polonezi. Ideile principale ale companiei au fost funcționalitatea, versatilitatea, calitatea și prețuri foarte competitive.

  Pentru a face acest lucru posibil, au  încercat să se apropie cât mai mult de clienții lor, colectând foarte mult feedback-urile lor individuale. Printre aceștia s-au găsit experți în domeniu, care formează nucleul echipei companiei până în prezent.

  SPC LIX Plus Onyx White – Overview

  O să sumarizez într-o singură frază principalele funcționalități pe care le oferă mouse-ul LIX Plus Onyx White. Prima caracteristică am menționat-o deja și este structura în formă de fagure. Mai departe, mouse-ul vine echipat cu un senzor Pixart PMW3360, butoanele au microcontrolere mecanice, iar cablul este produs dintr-un material flexibil și rezistent.

  Primul lucru care m-a preocupat în momentul în care am văzut structura de fagure a fost rezistența componentelor. Dar la acest capitol nu trebuie să te preocupi pentru că aceste componente sunt protejate de umezeală și de praf. Nu în ultimul rând, LIX Plus Onyx White vine cu un program software care permite personalizarea până la cel mai mic detaliu. Poți crea și salva profiluri, precum și să le stocați în memoria mouse-ului.

  SPC LIX Plus Onyx White – Impresii

  Înainte de a vorbi despre design-ul mouse-ului, vreau să atrag atenția asupra packeching-ului. Asta pentru că îmi place foarte mult acest tip de ambalaj minimalist, din plastic care este reciclabil. Este o cutie care nu ocupă foarte mult spațiu, cum se întâmplă în cazul altor produse. Dacă vrei să păstrezi ambalajul, vei avea nevoie de un spațiu destul de mare. Un mouse de asemenea dimensiuni nu ar trebui să ocupe prea mult spațiu PUNCT!

  Iar acum revin la design-ul mouse-ului. Onyx este un mineral negru cunoscut pentru textura sa atrăgătoare și durabilitatea ridicată. Există și o variantă mai ușoară, care este mult mai puțin comună în natură și este cunoscută nu numai pentru rezistența sa, ci și pentru faptul că poate fi albă sau în diferite nuanțe de gri. Cam aceasta este paralela pe care producătorul a dorit să o facă în momentul în care a lansat acest produs. A reușit? Eu zic că da.

  Mergând mai departe, pe ideea de durabilitate, structura de fagure este cea mai rezistentă structură din natură. Este folosită de albine, care stochează miere în aceste structuri, pe verticală, iar omul a împrumutat-o pentru a o folosi în propriile structuri de construcții.

  Plasticul folosit este casant, dar foarte rezistent. Am apăsat cu putere pe plasticul de pe burtă, iar plasticul nu a părut să cedeze deloc. Nicio inflexiune a materialului nu am observat. Textura învelișului extern mat este foarte plăcută atingerii. Un aspect care mi-a plăcut foarte mult și pe care nu l-am mai întâlnit la niciun mouse până la LIX Plus Onyx White este rezistența acestui înveliș.

  Orice mouse am folosit până acum, după o săptămână de utilizare am observat că butoanele moușilor, dar și zonele laterale sunt lucioase. Practic, acel mouse nu mai era nou după o săptămână de utilizare. Acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul LIX Plus. Stratul exterior este intact și se prezintă ca în ziua în care l-am scos din ambalaj. Pentru mine este un mare punct în plus.

  Un aspect pe care l-aș mai puncta ce ține de design este greutatea. Dacă ești un gamer care trebuie să simtă greutatea mouse-ului în mână, nu am vești prea bune pentru tine. Mouse-ul cântărește 60 de grame, fără a pune la socoteală firul. Asta îl face destuld e ușor. Până acum am folosit un mouse care cântărește dublu fără greutățile de 16g, pe care le-am montat suplimentar. Cu toate acestea, nu pot spune că am sesizat o diferență majoră la utilizare. Mai mult, în gaming diferența se observă doar când treci de la unul la altul. În timp, refrexele tale se calibrează pe noul dispozitiv.

  Concluzie după o lună de utilizare

  Îmi este destul de dificil să spun unor utilizatori care folosesc mouse greu că pot folosi fără nicio problemă acest mouse ultra-ușor. Dar asta vreau să spun. În special cei care nu caută performanță la acest capitol. 

  LIX Plus Onyx White vine și cu o serie de avantaje. Pe lângă cablul flexibil, dintr-un material durabil, are un set de picioare alunecoase care permite alunecarea pe orice suprafață. În plus, vine și cu un set de picioare de rezervă.

  Învelișul aderent, despre care am vorbit, cablul flexibil și picioarele care alunecă bine contribuie la o manevrabilitate foarte bună. Faptul că forma nu preia standardul folosit pe piață este un punct în plus.

  La un preț de aproximativ 150 de lei, LIX Plus Onyx este un mouse foarte atractiv, care va intra pe lista scurtă a multor utilizatori.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.