More

  De ce aleg să acult muzică cu Thermaltake SHOCK XT 7.1

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În ultima vreme, am lucrat mai mult de acasă, iar pentru că doar Cristi are birou amenajat aici, m-am folosit din plin de set-up-ul lui, cât timp el e la muncă. Trecând printr-o perioadă foarte încărcată, am nevoie să îmi țin mintea cât mai relaxată, în timpul în care e antrenată (dacă așa ceva e posibil). Singura soluție care mă ajută să fac asta e muzica și, de preferat, să ascult un playlist vechi, de prin anii de facultate.

  Uneori am nevoie să ascult muzică de meditație, caz în care apelez la căștile mele in-ear. Alteori, ascult muzică la TV, random, însă atunci când vreau să mi se facă pielea de găină, apelez la arsenalului lui Cristi. Și zic arsenal pentru că în acest moment pot spune că are căști de gaming mai multe decât gențile pe care le am eu.

  Lansarea site-ului de Wellness Coaching și Nutriție, www.cashewel.ro, mă trece prin tot felul de stări, de la nerăbdare, la temeri că ceva n-ar putea ieși așa cum îmi doresc. Așa că, înafară de task-urile la care lucrez punctual, conștientul și subconștientul e important să stea conectate la cele mai frumoase perioade din viața mea, prezentul și cea mai frumoasă perioadă din trecutul meu. De anii de facultate îmi iau toată energia de care am nevoie și încrederea că, atât timp cât muncești și dai 101% din tine, n-are cum să nu iasă așa cum ai manifestat.

  Din arsenal am ales Thermaltake SHOCK XT 7.1

  Thermaltake SHOCK XT 7.1 e cea mai nouă pereche de căști pe care Cristi o testează în jocuri. Motiv pentru care, a fost cea mai la îndemână să o deconectez de la stația lui de lucru și să o conectez la laptopul meu. Am ales un playlist din anii 2009 – 2012 când am fost în facultate, am pus căștile pe cap, am reglat sunetul, iar de acolo tot felul de stări au început să mă inunde.

  Serotonina, dopamina, oxitocina sunt hormoni pe care îi poți antrena cu ajutorul muzicii. Însă, ca notele să ajungă la amintirile pe care poate le-ai reprimat sau le-ai lăsat ascunse undeva în adâncul subconștientului, ai nevoie de un dispozitiv care să ușureze lucrurile.

  Experiența mea cu muzica din 2009 – 2012 pe Thermaltake SHOCK XT 7.1 a fost echivalentă sau chiar mai de impact decât o sesiune de psihoterapie. E incredibil ce stări, emoții și gânduri poate să stârnească muzica ascultată în căștile potrivite.

  Cristi o să vă povestească despre Thermaltake SHOCK XT 7.1 în jocuri, de altfel un teritoriu unde știți că nu intru decât foarte rar, oarecum ”constrânsă”. Dar pentru că o pereche de căști nu este creată doar pentru gaming, nu vreau să se uite întrebuințarea primară: să redea sunet de calitate.

  Căștile de gaming SHOCK XT 7.1 sunt foarte confortabile

  Am testat de-a lungul anilor zeci de căști over-ear. Problema principală a fost că unele mă strângeau prea tare sau altele aveau auricularele prea mari pentru urechile mele. Însă acestea sunt foarte confortabile. Se așează foarte bine pe cap, sunt stabile, nu pun presiune pe lobul urechii și nu rămân cu urme roșii când le dau jos. Cel mai urât lucru mi se pare să dai căștile jos de pe cap, iar urechile tale să aibă culoare roșie-mov de la faptul că ți-a fost întreruptă circulația periferică.

  Cablul căștilor, care măsoară de 2.8 metri, este ideal pentru mine, pentru că lucrez la standing desk, nu doar pe scaun, iar dacă mai prind și o melodie de suflet, clar trebuie să dansez. Cu celelalte căști pe care le are Cristi, nu puteam să mă îndepărtez mai mult de 1m de birou pentru că imediat ieșea cablul din ele. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să fiu nevoită să mă ridic repede de la birou și să mă trezesc că-mi este tras capul înapoi de căștile care au cablu scurt.

  Încă o funcționalitate foarte tare a acestui model de căști este butonul volum mute. Ai o mini-telecomandă pe care ai butoane pentru controlul volumului, 3 butoane în care poți să presetezi comenzi (mai util pentru Cristi), buton pentru sunetul ambiental (super util când ascult muzică și nu vreau să mai aud copiii vecinilor), buton volum mute și un buton pentru a da microfonul pe mute (potrivit și în call-urile de la birou, nu doar în jocuri).

  Sunt sigură că acest model de căști nu a fost gândit pentru fete. Însă, recunosc că mi se potrivesc mănușă. În plus, îmi place să atentez la hainele și gadgeturile lui Cristi, așa că asigur doamnele și domnișoarele că, deși pare un produs de băieți/bărbați, e mai mult decât ce ne trebuie și nouă.

  Calitatea sunetului redată de Thermaltake SHOCK XT 7.1 este foarte bună

  Există un buton ”magic” pe telecomandă de unde poți seta cum vrei să se audă conținutul. Spre exemplu, pentru bass puternic eu am ales a 4-a setare, cu beculețul verde. Unele melodii, fără bass sunt ca mâncarea fără sare, dacă înțelegeți ce vreau să spun. În același timp, este esențial să oprești sunetul de ambianță cu ajutorul butonului 7.1, dacă vrei muzică de calitate. Altfel, sigur auzi și tu copiii vecinilor mei. :))

  Am ascultat unele melodii cu volum la maxim. Asta pentru că mă interesa dacă e distorsionat. Din contra, nici nu e distorsionat și am avut un boost de energie de zici că am mâncat un baton de ciocolată. Clar ce asculți tu cu volumul la maxim o să audă și persoanele din jurul tău, însă mai trebuie să faci și compromisuri uneori. Thermaltake SHOCK XT 7.1 nu izolează sunetul foarte bine, dar să nu uităm, totuși, că vorbim de un produs care costă undeva la 300 lei.

  Auricularele și banda sunt îmbrăcate în piele sintetică, însă sunt moi și plăcute la atingere, iar plasticul pare să fie durabil. Desigur, asta vom mai testa pe măsură ce le mai scăpăm pe jos. Nu de alta, dar nu cred că e vreo pereche de căști care să nu fi suferit șoc mecanic la un moment dat la noi în casă.

  auriculare SHOCK XT 7.1

  Compatibilitate Thermaltake SHOCK XT 7.1

  Prima dată, aș spune că Thermaltake SHOCK XT 7.1 sunt compatibile cu muzica. :) Apoi, sunt compatibile cu PC, MAC, XBOX, PS4, Android, Nintendo Switch.

  Mai folosim căști over-ear cu fir în 2022? Ei bine, în funcție de ce obiective ai, da, poți să apelezi la cele cu fir. Dacă mă întrebi pe mine, e bine să ai căști in-ear wireless și pe fir, dar și căști wireless și cu fir over-ear. Fiecare produs în parte oferă o experiență audio aparte și poate fi folosit în contexte diferite.

  Spre exemplu, vara eu nu suport nimic pe urechi, așa că folosesc căștile wireless in-ear. Iarna am nevoie să-mi încălzesc urechile, așa că am nevoie de căștile over-ear wireless. Când sunt acasă sau la birou, am nevoie de căști pe fir care să nu se descarce fix când sunt în mijlocul unei melodii care m-a băgat în priză sau să se deconecteze când m-am ridicat să dansez, ori într-un call important cu un client.

  Despre Thermaltake SHOCK XT 7.1 în jocuri, lăsați-i lui Cristi întrebările în comentarii. În curând revine cu un articol pe subiect și cu ocazia asta acoperă și ce vă interesează. Eu sunt mai mult decât suprinsă de acest produs și îl recomand cu siguranță pentru muzică, dar și pentru call-uri pe Zoom, Skype, Meet.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.