More

  Review smart TV Samsung Neo QLED 4K 2022

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  A trecut ceva vreme de când nu am mai testat un smart TV. Așa încât, am propus Samsung să ne trimită pentru câteva săptămâni un smart TV Neo QLED 2022 Ultra HD 4K de 55 inci, iar acesta a venit la pachet cu un soundbar Samsung. Deși instalarea și configurarea a fost extrem de simplă, am preferat să las băieții de la Samsung să se ocupe de tot, iar eu am filmat și am făcut poze. Pentru cei interesați să vedeți cât de simplu se instalează și se configurează un smart TV Neo QLED 2022 de la Samsung, găsiți video la mine pe Instagram în Reels.

  Iar acum să trecem la lucruri cu adevărat importante: Cum e experiența de vizionare pe Samsung Neo QLED 2022 Ultra HD 4K?

  Este pentru prima dată când testez un smart TV cu soundbar. Ce pot să vă spun cu toată sinceritatea este că, un soudbar potențează funcționalitățile unui smart TV cu 80 – 90%. După experiența audio-video cu cele două produse, pot spune că, dacă nu ai un soundbar acasă, neapărat ai nevoie de unul. Cel puțin, asta este concluzia la care am ajuns noi, mai ales după ce am returnat produsele Samsung și am revenit la smart TV-ul nostru Ambilight.

  Știți deja regula pe care o aplic când testez un produs: mă concentrez pe experiența de utilizare mai mult decât pe specificații. De asemenea, mă interesează produsul să aibă finisaje de calitate, durabile, ușor de întreținut și rezistente.

  Ce pot spune despre Neo QLED OJH23HDT500105 este că are un design slim, ușor de integrat în orice încăpere. Materialele din care este produs sunt de foarte bună calitate, robuste, iar în același timp elegante. Totuși, există un aspect de design care nu mă dă prea tare pe spate, iar acela este panoul de pe spate, care are o construcție 3D. În timp, în funcție de cât de mult praf se strânge în încăpere, iar la noi în Otopeni din păcate e foarte mult praf de la aeroport și de la șantierele din împrejurimi, între dungile în relief de pe spatele televizorului se poate stoca foarte mult praf, care nu poate fi îndepărtat pur și simplu cu o cârpă. Cred că un panou de spate fin, mat sau lucios ar fi fost mult mai potrivit.

  neo qled 2022

  Personal, obișnuiesc să șterg praful peste tot, inclusiv de pe spatele smart TV-ului, pentru că sunt alergică la praf, polen și clor, iar dacă sunt expusă prea mult la ele, încep să am reacții neplăcute. În rest, în ceea ce privește designul Neo QLED, nu am ce să reproșez.

  Apreciez faptul că panoul QLED nu strânge amprente

  Nu știu ce experiențe aveți voi cu panourile smart TV-urilor, mai ales ale celor așezate pe comodă, însă până acum nu am întâlnit smart TV care să nu rămână cu amprente și urme care se văd teribil când televizorul este oprit. Am o mare problemă cu panourile care strâng amprente ce nu pot fi șterse nici dacă le lustruiești cu cârpe din microfibră și soluții speciale. Din păcate, experiența cu smart TV-uri Allview, Tesla, TCL și chiar Philips a fost una neplăcută la acest capitol. Pentru o persoană tipicară când vine vorba de amprente, praf și murdărie în general, cred că un panou cum este cel al Neo QLED ar putea cântări foarte mult.

  Băieții de la Samsung ne-au instalat smart TV-ul și soundbar-ul în dormitor, pe comodă. Aveam opțiunea să îl instalăm inclusiv pe perete, în living, însă am preferat pentru opțiunea de comodă, mai ales că pentru trebuia să includem și soundbar-ul în decor, iar în living ar fi trebuit să stea pe jos.

  Suportul Neo QLED este unul care îmi place foarte mult, este stabil și robust, iar din ce am mai căutat în piață, nu știu să mai existe alternative și la alți producători. Mai ales pentru cei care au copii care învață să meargă sau sunt mai energici din fire, este esențial un suport pentru smart TV pe care să nu îl clintească nimic. Unul dintre motivele pentru care am ales să pune smart TV-ul personal în living pe perete și nu pe comodă a fost exact suportul. De fapt, suporții, care constau în 2 picioare foarte subțiri și fragice, ce permiteau foarte ușor televizorului să se balanseze.

  NeoQLED nu are porturi nenumărate, cum vedem la multe alte smart TV-uri din piață. Toate porturile sau, altfel spus, creierul televizorului Samsung este într-o cutie cu formă pătrată, aplatizată, ce vine așezată discret în spatele televizorului, chiar pe suportul acestuia, ceea ce asigură o și mai mare stabilitate a panoului.

  Pentru a finaliza cu designul și așezarea, mai trebuie să spun că soundbar-ul Samsung este gândit să încapă special sub smart TV, chiar pe suportul acestuia, ceea ce dă impresia că este parte integrantă din televizor. Unele persoane aleg să așeze soundbar-ul în comodă, însă din punctul meu de vedere, cel mai bun loc este fix pe suportul televizorului, mai ales dacă acesta este plasat pe comodă, nu pe perete.

  Am folosit Neo QLED 2022 pentru antrenamente

  Samsung Health, aplicație pe care v-am mai povestit în alte articole până acum că o folosesc pentru antrenamentele acasă, este disponibilă și pe Neo QLED. Acest lucru mi-a permis să mă antrenez dimineața, selectând programe pentru fiecare grupă musculară și de diferite intensități, în funcție de obiectivele setate.

  Pentru cei care nu știau deja, Neo QLED 2022 vine cu funcționalitatea MultiView. Aceasta îți permite să vizionezi până la 4 conținuturi diferite în același timp. Astfel, pentru pasionații de sporturi, dar și pentru cei care vor să consume divertisment în timpul în care schimbă replici cu grupul de colegi de la muncă, un astfel de televizor este senzațional.

  În ceea ce mă privește, am testat funcția MultiView, însă nu a fost cazul să o folosesc prea des, iar asta pentru că am decis să fac un lucru o dată, pentru a mă bucura cât mai mult. Am oboservat că, din cauza volumului extrem de mare de conținut, nu mă mai pot concentra mai mult de 20 – 30 de minute la un program de divertisment, că imediat îmi vine să butonez telefonul, să văd ce se mai întâmplă în social media. Prin urmare, am decis ca atunci când vizionez un serial, să las telefonul și laptopul în altă încăpere și să mă bucur doar de serial, fără curiozitatea de a avea mai multe aplicații deschise pe ecranul televizorului.

  Din păcate, timpul nu ne-a permis să testăm Neo QLED în gaming, cu funcționalitățile Super UltraWide & Game Bar. Însă pentru că știu că sunteți printre noi destul de mulți împătimiți ai jocurilor pe consolă și nu numai, trebuie să vă spun că smart TV-ul are un aspect ratio 21:9 și 32:9 și funcțiile Gamebar actualizate, ce optimizează performanța mediului de joc în timp real. Iar dacă mă gândesc la faptul că în seriale, experianța de vizionare a fost captivantă, luminoasă, iar cea audio a fost desăvârșită, sunt sigură că în jocuri este cel puțin la fel, dacă nu chiar și mai interesant, dat fiind că ești implicat activ în acțiune.

  Știu că unii dintre noi încă mai lucrează de acasă. Motiv pentru care, trebuie să menționez și funcționalitatea Workspace de pe Neo QLED. Cristi a testat această funcționalitate, conectând smartphone-ul la smartTV pentru a avea totul pe ecranul mare de 55 inci. Desigur, Neo QLED se poate conecta de la distanță și cu PC-ul sau Mac OS, însă trebuie să verificați compatibilitatea, să fie de la Windows 10 Professional în sus și Mac OS 10.5 în sus.

  Am vizionat în cea mai mare parte seriale

  Deși încă avem un abonament cablu, Netflix, HBO Max și Amazon Prime sunt singurele aplicații de conținut de divertisment de care abuzez. Uneori mai urmărim anumite show-uri și pe YouTube, însă în ultima perioadă m-am rezumat doar la unele podcast-uri pe care de multe ori aleg doar să le ascult pe Spotify.

  Ce am sesizat în timpul utilizării Neo QLED și trebuie neapărat menționat este timpul de încărcare al aplicațiilor. Nu știu dacă are de-a face cu sistemul de operare de la Samsung sau cu producătorii de aplicații, însă pentru Netflix am așteptat să se încarce de la 8 la 14 secunde cam de fiecare dată. Amazon Prime se încarcă instant, nu au existat timp de așteptare, în vreme ce HBO Max a dat de foarte multe ori rateuri, motiv pentru care am și dezintalat-o și reinstalat-o de câteva ori ca să pot urmări serialele alese.

  În rest, televizorul se deschide instant din momentul în care ai apăsat butonul de pornire, iar telecomanda, slavă Domnului, nu mai are nevoie de baterii. Dacă o lași pe pervazul ferestrei, cu butoanele în jos, se încarcă de la soare. Dacă nu există soare, poți să încarci telecomanda folosind încărcătorul smartphone-ului. Așadar, adio baterii, bun-venit sustenabilitate.

  Cu riscul de a fi puțin stresantă și de a părea că supravând soundbar-ul, cred că un smartTV fără un soundbar de bună calitate, își pierde extrem de mult din valoare. Desigur, prima dată la un televizor contează imaginea, să fie clară, luminoasă, culorile să fie contrastante și pline. Însă, atunci când vizionezi un serial sau un meci de fotbal, sunetul face 90% din spectacol. Chiar dacă nu am ascultat la volum mai mare de 26 – 28%, trebuie să recunosc că bass-ul a creat de fiecare dată o atmosferă aparte. Mai ales pe seriale precum Inelele Puterii, Urzeala Tronurilor sau Casa Dragonului pe care le-am tot vizionat în ultimele săptămâni, sunetul este definitoriu.

  Neo QLED Ultra HD 4K testat are prețul de 5139 lei la momentul publicării review-ului, pe site-ul Samsung. Cât despre soundbar, l-am găsit pe Altex la prețul de 2299,90 lei. Desigur, depinde de fiecare persoană în parte dacă este de părere că lângă un smart TV foarte bun, un soundbar este un must-have sau mai degrabă se spune pas. Noi luăm cu siguranță în calcul achiziționarea unui soundbar, odată ce voi schimba și smart TV-ul, care are deja vreo 6 ani de zile și i se cam apropie sorocul.

  Dacă aveți și alte întrebări legate de Neo QLED 4K 2022 sau de soundbar-ul testat și pot să vă fiu de folos, lăsați-le în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.