More

  Philips 275E2FAE/00 REVIEW: Monitor LCD QHD pentru toate buzunarele

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Philips 275E2FAE/00 este un monitor din gama „E Line”, un monitor entry level, care oferă o serie de caracteristici atragătoare. În primul rând, rama monitorului este ingustă, ceea ce oferă o experiență de vizionare îmbunătățită. Mai ales dacă dorești o configurație de două monitoare.

  Rezoluția Quad HD oferă imagini foarte clare, iar oboseala nu se resimte după un timp mai indelungat d emuncă. Fiid un monitor entry, care vizează în special un public mai tânăr, cum ar fi elevii și studenții, acest aspect oferă un avantaj peste alte monitoare din același segment. De asemenea, timpul de răspuns este de 1ms, aceasta venind la pachet cu tehnologia AMD FreeSync. Ceea ce înseamnă că și în jocuri monitorul se va comporta exemplar.

  Mai departe voi sumariza cateva dintre beneficiile pe care acest monitor le oferă, dar voi menționa si punctele slabe, dacă pot fi considerate puncte slabe.

  Philips 275E2FAE/00 overview

  După cum spuneam, monitorul Philips dispune de o ramă îngustă pe 4 laturi. De ce este important acest aspect? Contează în special dacă nu ai un buget foarte mare, dar, in același timp, dorești un setup de mai multe monitoare. Dacă monitoarele sunt orientate vertical, la un setup de 3 monitoare, marginile sunt egale, pe toate planurile.

  Rezoluţia disponibilă este Quad HD de 2560 x 1440 sau 2560 x 1080 de pixeli. Monitorul folosește panouri de înaltă performanţă cu o densitate de 109 pixeli per inch. Ecranul este tratat Antireflex, 3H, cu opacitate de 25%. Zona de vizualizare efectivă este de 596mm pe orizontală cu 335mm pe verticală.

  Gamingul nu este opțional

  O altă veste bună este că monitorul se descurcă și în jocuri. Asta datorită tehnologiei AMD FeeSync, pe de o parte, dar și a timpului de răspuns MPRT de 1 ms, care oferă imagini clare, fără momente de sacadare care poate declanșa frustrări.

  MPRT (timpul de răspuns al imaginii video) este un mod mai intuitiv de a descrie timpul de răspuns, care se referă direct la durata dintre vizualizarea unor imagini neclare, cu zgomot, până la afişarea unor imagini clare şi precise.

  Monitorul elimină eficient estomparea şi neclaritatea din imaginile video, oferind imagini mai clare şi precise pentru îmbunătăţirea experienţei de joc. Cea mai bună alegere pentru jocuri palpitante şi pline de acţiune. De menționat este faptul că timpul de răspuns nominal este de 4ms. Nu sunt sigur că pentru un monitor entry, acest lucru poate fi bifat ca un punct slab.

  Monitorul Philips dispune de acces direct OSD, cu reglaj fin pentru jucători, oferindu-vă opţiuni multiple. Modul „FPS” îmbunătăţeşte tonurile întunecate ale jocurilor, permiţându-vă să vedeţi obiecte în zone întunecate. Modul „Curse auto” adaptează afişajele cu cel mai rapid timp de răspuns şi culori superioare împreună cu reglaje de imagine. Modul „RTS” dispune de modul SmartFrame special, care permite evidenţierea anumitor zone şi reglarea dimensiunilor şi a imaginii. Jucătorul 1 şi Jucătorul 2 vă permit să salvaţi setări personalizate pe baza diferitelor jocuri, asigurând cea mai bună performanţă.

  Display-ul oferă o serie întreagă de avantaje

  Panoul este construit pe tehnologia IPS, iar sistemul de iluminare este W-LED. Dacă nu am menționat până acum, dimensiunea display-ului este de 27 inch, respective 68,6 cm.

  Display-ul vine cu o tehnologie anti-flicker. Această tehnologie de la Philips aplică o nouă soluţie pentru a regla luminozitatea şi a reduce şi mai mult scintilaţiile pentru o vizualizare mai confortabilă. Astfel, vederea nu mai obosește pe o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, este disponibil și un mod LowBlue, care are ca scop sporirea productivității și menajarea ochilor.

  SmartContrast este o tehnologie Philips care analizează conţinutul afişat. Monitorul va regla automat culorile şi controlează intensitatea luminii de fundal pentru îmbunătăţirea dinamică a contrastului. Astfel, se obţin cele mai bune imagini digitale şi clipuri video care dispun de nuanțe închise. La selectarea modului Economic, contrastul este ajustat, iar iluminarea de fundal este reglată fin pentru afişarea precisă a aplicaţiilor zilnice de birou şi pentru un consum redus de energie.

  Nu în ultimul rând, Philips 275E2FAE/00 dispune de boxe stereo integrate. Acestea sunt amplasate pe spatele monitorului, neobstrucționând design-ul general. Este, din punctul meu de vedere, cea mai bună alegere, atunci când vorbim de system de sunet intregrat în monitor.

  Sistem de gestionare al cablurilor și porturi

  Monitorul vine și cu un sitem de gestionare al cablurilor. Deși nu este unul dintre cele mai “avansate”, este bine că el există, iar cablurile nu sunt haotice pe tot spațiul de lucru.

  La nivel de control, avem deja bine-cunoscutul “joystick”, ori tasta de comutare EasySelect, cum op numește Philips. Tasta de comutare este amplasată pe spatele monitorului, într-o zonă ușor de accesat. Prin intermediul acesteai taste poți opri sau porni monitorul, cât și să selectezi elementele de meniu pe care dorești să le ajustezi sau să le modifici.

  La nivel de porturi, nu avem o selecție variată, dar suficientă, pentru un monitor entry-level. Astfel, Philips 275E2FAE/00 oferă un DisplayPort, două porturi HDMI și o ieșire audio. Less is more, cum ar spune francezul.

  Ce îmi place la Philips 275E2FAE/00

  Primul lucru pe care l-am observat a fost dimensiunea. Deși este un monitor de 27 de inch, nu are dimensiunea unui monitor de 27 de inch. Este mult mai subțire, este finuț și deloc butucănos. Marginile sunt, fără doar și poate, un element care contribuie la această percepție.

  Rezoluția 2560 x 1440 pixeli este un “sweet spot” care redă numai bine iconițele și toate elementele din windows. Dacă ai rezoluție 4K, este nevoie de 150% zoom. În vreme ce QHD are scalarea de 100%, cee ace nu pune o presiune pe randarea software a elementelor. Culorile monitorului sunt vibrante. De cum l-am scos din cutie și l-am instalat, nu a fost necesară niciun fel de ajustare.

  Apreciez faptul că pot ajusta poziția ecranului pe înalțime, dar și pe axa verticală. Din pacate nu poate fi ajustat stanga-dreapta, dar nu este un capăt de țară.

  Cui se adresează Philips 275E2FAE/00: Preț și disponibilitate

  La un preț de aproximativ 1400 lei, monitorul Philips este alegerea perfectă pentru persoanele cu un buget mai mic. Vorbim aici pentru elevi, studenți, dar și persoane care au nevoie de un monitor care să ofere cel mai bun dintre funcționalitățile vitale pe care le oferă un monitor.

  Este o opțiune foarte bună pentru elevii cu vârste de peste 10 ani, deoarece protecția sporită pentru ochi oferă o experiență sustenabilă pe termen lung.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.