Un joc video cu Hitler care „îndepărtează polonezi” stârneşte controverse

NoobZ
- 16.01.2012, 14:30 în Gaming
0

SHARES

Un joc pe calculator care se referă într-un mod amuzant la Hitler ca fiind „o substanţă” de îndepărtat cetăţeni polonezi a provocat numeroase proteste pe Intenet, relatează Radio Polonia în pagina electronică.

Jocul „Sequence” al companiei Insidium Studios, implică la un moment dat, pentru atingerea unui obiectiv, găsirea unei substanţe denumite „polish remover” (acetonă). Odată ce acestei denumiri i se alătură numele de Hitler, denumirea capătă o cu totul altă conotaţie, devenind astfel „Hitler cel care elimină cetăţeni ai Poloniei”.

„Din acestă descriere reiese că Hitler a ucis cetăţeni ai Poloniei”, a declarat creatorul jocului Jason Wishnov pentru postul public de televiziune din Polonia TVP.

„Acest lucru nu înseamnă că există cineva care consideră că genocidul este ceva de glumit”, a mai adăugat acesta menţionând că nu intenţionează să renunţe la această referire.

Wishov a mai subliniat respectul deosebit pe care îl are pentru cei care au luptat împotriva naziştilor şi că el însuşi este evreu cu legături de sânge în Polonia.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!