More

  Cinci lucruri pe care să le ai în minte atunci când intri pe internet

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De foarte multe ori sistemul de securitate al calculatorului poate să ocolosească unele ameninţări informatice, iar tu eşti cel mai bun sistem împotriva hackerilor sau a softurilor maliţioase.

  Iată cinci lucruri pe care să le ai în minte ori de câte ori deschizi un browser de internet:

  Deschide filtrul de spam din interiorul creierului tău

  Este extrem de important să nu dai click pe diverse link-uri care sosesc pe e-mail şi ţi se par suspicioase sau conţinut din interiorul acestor mail-uri. Ameninţările informatice sunt la fiecare pas. Mare atenţie când premiteţi conexiunea dintre mail-ul tău şi aplicaţii de pe Facebook, Twitter,  MySpace sau orice alte aplicaţii de pe diverse site-uri.

  Soft-urile de securitate nu apar din senin pe computerul tău

  Dacă un soft pe care nu l-ai instalat pe computer te avertizează din senin  că a detectat un virus este un program maliţios. Nu trebuie să plăteşti pentru nici un software care se instalează singur pe computerul tău, iar dacă între timp ai făcut vreo plată ia urgent legătura cu banca.

  Scrie parolele pe o hârtie

  Tuturor ne place să folosim aceeaşi parolă pentru mai multe conturi pentru că este mult mai uşor, dar există motive serioase pentru care trebuie să foloseşti parole diferite pentru conturi. Dacă nu reuşeşti să ţi le aminteşti uşor pur şi simplu notează-le, dar fără a alătura şi contul pentru care funcţionează. Niciodată să nu foloseşti parole de genul “123456” sau “password”.

  Actualizează mereu programele pe care le foloseşti

  Hackerii găsesc mereu vulnerabilităţi în diferitele programe pe care le foloseşti de aceea producăorii de software lansează mereu update-uri care să le repare. Este foarte important să cauţi regulat update-uri pentru programele tale.

  Niciodată să nu dezvălui planurile tale de călătorie

  Popularitatea pe care au căpătat-o reţele de socializare şi dorinţa noastră de a împărtăşi lucruri ne pot pune în pericol de multe ori. Este foarte important să ai răbdare până te întorci ca să postezi poze dintr-o călătorie sau să nu spui pe pagina ta de Facebook când ai plecat. Niciodată nu poţi avea un management foarte bun al grupului de prieteni şi nu îţi dai seama când un potenţial hoţ se poate ascunde printre ei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.