More

  Intel Labs prezintă primul transceiver digital Wi-Fi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Compania Intel Labs face trecerea către un viitor în care toate computerele sunt conectate wireless. NoobZ.ro vă aduce detaliile noii tehnologii.

  În discursul său de la Intel Developer Forum, Justin Rattner, Chief Technology Officer al Intel a declarat: “În viitor, orice dispozitiv de computing va putea fi conectat.

  Dezvoltăm tehnologii care să permită echipamentelor să se conecteze fără fir, pornind de la cei mai simpli senzori încorporaţi şi terminând cu cele mai avansate centre de date dedicate cloud”.

  Rattner a făcut o primă demonstraţie a unui transceiver digital Wi-Fi, numit “Moore’s Law Radio”. El a explicat faptul că transceiver-ul este un rezultat al legii lui Moore. Design-urile system-on-chip dedicate smartphone-urilor şi tablet PC-urilor vor avea integrate acest transceiver digital Wi-Fi.

  Dimensiunea redusă şi costul mic de integrare vor permite dezvoltarea de noi aplicaţii, dedicate unei arii largi de echipamente, pornind cu dispozitive de dimensiuni reduse şi terminând cu aparatele electrocasnice. Toate aceste echipamente vor putea comunica între ele, vor schimba date şi vor putea fi accesate de la distanţă.

  Uşurinţă în folosire şi autonomie crescută pentru dispozitivele care se conectează la Cloud

  Utilizatorii s-au arătat încântaţi de posibilitatea de a primi email-uri şi notificări din social media în timp ce dispozitivele lor se află în modul sleep. Pentru a realiza acest lucru pe platforma Ultrabook™, tehnologia Intel® Smart Connect porneşte sistemul doar pentru o scurtă durată de timp, suficientă încât să primească pachetele de date necesare. Apoi, sistemul reintră în modul standby pentru a extinde la maxim durata de viaţă a bateriei.

  Eliminarea parolei, îmbunătăţirea securităţii

  Parolarea este cea mai comună metodă de securizare a datelor, dar totodată este şi o metodă incomodă de protejare. Pentru a elimina nevoia de parole, Intel Labs a dezvoltat un sistem denumit Client Based Authentification Technology. Acesta nu numai că nu necesită folosirea de parole, dar accelerează şi simplifică procesul de accesare a conturilor bancare şi a altor informaţii personale aflate în cloud.

  Această tehnologie permite utilizatorilor să se autentifice la un dispozitiv de computing precum un Ultrabook™ sau smartphone folosind un senzor biometric. Pentru a accesa contul bancar, pagina de social media sau alt serviciu, utilizatorii se vor autentifica prin scanarea palmei. Procesul foloseşte modelul de distribuţie al venelor din palmă. Client Based Authentification Technology oferă de asemenea posibilitatea ca odată ce dispozitivul de computing a fost lăsat pe o masă sau pus în geantă, acesta să se blocheze automat. Pentru a accesa din nou platforma este necesară o nouă autentificare. Procesul este intuitiv şi rapid.

  Reţelele Cloud-Based Radio Access sunt viitorul wireless-ului broadband

  Alături de Rattner pe scenă a urcat Dr. Chih-Lin I, Chief Scientist în cadrul China Mobile Research Institute din Beijing, pentru a discuta despre colaborarea dintre Intel Labs şi China Mobile. Aceasta are ca scop crearea unui prototip de C-RAN (Cloud Radio Access Network). C-Ran este o alternativă la tradiţionalul RAN, care stă la baza comunicării folosind telefoanele mobile. Prin intermediul acestei soluţii hardware-ul proprietar base station este înlocuit de servere bazate pe procesoare Intel. Dr. I a explicat că tehnologia C-RAN va reduce dramatic costurile furnizorilor de servicii wireless şi le va permite acestora să ofere produse de calitate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.