More

  Ce aduce nou 4G-ul în telecomul românesc

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În urma licitaţiei ANCOM de alocare a noilor licenţe telecom, România trece din acest an la serviciile mobile de generaţie a patra (4G LTE) , dar ce aduc în plus în comparaţie cu serviciile 3G?

  LTE 4G este un standard al reţelelor mobile, bazat pe GSM/EDGE şi UMTS/HSPA care creşte capacitatea şi viteza de transport a datelor mobile.

  „În teorie, în viitor LTE 4G ca şi tehnologie matură ar trebui să permită viteza de până la 1Gbps, însă la momentul actual echipamentele şi tehnologia nu au ajuns la aceste performanţe şi chiar în condiţii de laborator nu s-au atins încă aceste performanţe. Pentru a obţine valori de până la 1Gbps şi chiar peste 300Mbps trebuie utilizat un spectru foarte mare de până la 40Mhz. Estimările mele sunt că atunci când se va lansa LTE, vitezele maxime de conectare vor fi undeva la 50Mbps pentru download şi 5Mbps pentru upload”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Dragoş Enescu, marketing manager al Idilis.

  Tehnologia 4G LTE se bazează pe standardele şi protocoalele 3GGP care guvernează şi tehnologiile mobile actuale 3G, EDGE, HSDPA, etc  şi vor funcţiona pe bază de SIM.

  “Prin noua tehnologie clienţii vor putea descărca conţinut la o viteză superioară, se va permite streaming video Full HD atat pe download cât şi upload, IPTV, apeluri video, supravhegere video şi orice altă aplicaţie consumatoare de bandă”, a mai spus Enescu.

  Orange România va fi primul operator telecom de pe piaţa locală care a anunţat implementarea serviciilor de generaţie a patra începând cu sfârşitul acestui an în Bucureşti. Vodafone a anunţat că a primit o licenţă de test şi că va începe evaluarea în curând urmând ca la începutul anului viitor să furnizeze servicii mobile în reţeaua de generaţie a patra. Cosmote nu a anunţat îmcă momentul în care va lansa astfel de servicii.

  Citeşte continuarea pe Economica

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.