More

  Programul care îţi protejeză telefonul de vulnerabilitatea USSD a Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Bitdefender, liderul pieței românești de antivirus, anunță disponibilitatea unei aplicații gratuite ce împiedică atacatorii să șteargă de la distanță toate datele din terminalele cu Android, folosindu-se de vulnerabilitatea USSD descoperită recent pe acest sistem de operare.

  În cursul acestei săptămâni a fost descoperită o vulnerabilitate ce afectează terminalele cu Android și care ar permite unui atacator să declanșeze de la distanță diverse comenzi, ce pun milioane de utilizatori de smartphone-uri în pericol de a-și pierde datele. Publicitatea iscată în jurul acestei vulnerabilități crește probabilitatea unui atac, cu atât mai mult cu cât exploatarea sa nu necesită cunoștințe tehnice deosebite.

  Aplicația Bitdefender USSD Wipe Stopper, disponibilă gratuit pe Google Play notifică utilizatorul că este pe cale să activeze un pros periculos care duce la pierderi de date.

  “În momentul când vulnerabilitatea a ieșit la lumină specialiștii Bitdefender s-au pus în mișcare și au dezvoltat cea mai bună soluție de protecție care există în acest moment pe piață – Bitdefender Wipe Stopper. Este gratuită, deci o recomandăm tuturor utilizatorilor de Android’’, spune Alexandru Bălan, Chief Security Researcher, Bitdefender.

  Citeşte şi Cum poţi pierde toate datele din telefonul tău Samsung VIDEO

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.