Home Homepage ASUS ZENBOOK Prime UX21A REVIEW

ASUS ZENBOOK Prime UX21A REVIEW

0

Pentru că piaţa ultrabook-urilor este în continuă creştere, iar toţi producătorii se întrec în a scoate pe piaţă cel mai bun produs, nu am ratat ocazia să testăm noul Asus Zenbook.

Primul lucru care m-a încântat la acest ultrabook este timpul de pornire. Am fost surprins surprins atunci când, la trei secunde din momentul în care am apăsat butonul de power, m-am trezit în login screenul de Windows. Avem de-a face cu un procesor foarte rapid, dar atât de rapid nu am mai văzut până acum, iar i7 am mai avut pe mână.

Am fost foarte plăcut surprins să constat faptul că, după foarte multe ore de rulat şi foarte multe aplicaţii deschise,  programele rulează la fel de repede ca atunci când abia ai deschis calculatorul. De asemenea, ţinând cont că vorbim despre un ultrabook, esti tot timpul în mişcare şi nu ai timp să îl închizi tot timpul corect, ca la carte. Ei bine, timpul de relogare este, citiţi bine, INSTANTANEU! Dacă vrei să te apuci imediat să scrii ceva, din momentul în care ai deschis capacul Zenbook şi până scrii deja în documentul word au trecut 3 secunde. DA, am cronometrat.

Nu mai are rost să vorbesc despre dimensiunea şi greutatea sa. Este ca şi cum ai transporta o revistă. Foarte uşor de manevrat, iar mie imi place la nebunie designul şi modul în care Asus a folosit un material care este mai degrabă potrivit în bucătărie. Nu am spus asta întâmplător, ţinând cont că nici acolo nu m-am putut despărţi de el. L-am avut o perioadă limitată de timp şi am vrut să îi testez toate limitele, limite pe care nu le-am găsit. O să explic şi de ce.

Fiind vorba de un ultrabook, toată lumea va spune că este un gadget potrivit numai pentru lucrul la birou, scris documente sau, eventual, urmărit nişte filmuleţe. Îmi cer scuze dacă părerea mea este că Asus nu ar fi aruncat un i7 într-o cutiuţă, numai pentru a porni în două secunde. Astfel, în calitatea mea de gamer, am zis să testăm un mic joculeţ pe el, să vedem cam cum se mişcă.

După lungi deliberări, am selectat candidatul perfect pentru acest task: Battlefield 3. Nu mi-a venit să cred cât de bine a rulat jocul, la rezolutie high, dar, inconvenientul este că display-ul de 11 inch era cam mic pentru a distinge chiar tot ce se întâmplă acolo. Aşa că am făcut rost de un conector şi am legat Zenbook-ul la un ecran cu diagonala de 108cm. Deci, se poate. Se pot rula şi jocuri pe el şi nu orice fel de jocuri, ci unele pretenţioase. Bun. Acum am descoperit o problemă pe care la utilizarea sa în mod curent nu am întâmpinat-o: după o oră de Battlefield 3, se cam încinge, un pic, aşa că nu este chiar recomandată această aroganţă, nu fără un coolingpad sau o pungă de gheaţă. În rest, nicio problemă.

Acum tot jucându-mă cu el, mi-am amintit de un mai vechi război pe care îl duc eu cu anumiţi utilizatori de gadgeturi, care sunt militanţii tabletelor. Ei bine, Asus mi-a dat muniţia perfectă pentru a reduce la tăcere această mişcare pe care eu o găsesc tot mai gălăgioasă, dar o gălăgie neargumentată, iar aici mă refer la fanii unui anumit tip de tabletă, de la o anumită firmă, care este comercializează un anumit tip de tabletă, la un anumit preţ foarte ridicat.

Să facem un mic calcul. Avem Asus Zenbook Prime UX21A (vezi specificaţiile mai jos) de 11,6 inch şi avem tableta de 10,5 inch. Majoritate celor care îşi cumpără tableta, vor opta şi pentru un dock cu tastatură, pentru a scrie mai usor documente. Perfect. Zenbook are un spaţiu de 128 GB pe hard, astfel, vom compara preţurile cu cea mai scumpă tabletă din gama respectivă. Acesta se ridică la suma de aproximativ 3900 RON, pentru varianta cu 64 GB memorie internă. Un dock cu tastatură costă 300 RON. Ajungem astfel la suma totală de 4200 RON.

De cealaltă parte, preţul unui Asus Zenbook Prime UX21A cu diagonala de 11 inch este de aproximativ 5.400 RON. Avem o diferenţă de numai 1200 RON, dar o diferenţă de la cer la pământ când vine vorba de funcţionalitate. Apropo. Poţi face capturi cu camera intregrată a Zenbook, în cazul în care se trezeşte cineva să îmi argumenteze ca Zenbook nu face poze. De aceea exista telefonul cu camera foto, deci hai să o stergem de pe listă.

Nu mai îmi rămâne altceva de adăugat decât faptul că pe mine m-a marcat în mod pozitiv acest produs şi că îl recomand tuturor, chiar şi celor care nu sunt fani ultrabook. Să îi daţi o şansă şi nu veţi regreta.

Denumire
Model: Zenbook Prime UX21A-K1010V
Procesor
Familie procesor: Intel® Core™ i7 Mobile
Model procesor: i7-3517U
Viteza procesor(MHz): 1900 – 3000
Cache procesor(Kb): 4096 Level 3
FSB procesor (MHz): 1333
Memorie RAM
Capacitate memorie: 4096 MB
Informatii memorie: 1×4096 integrat
Tip memorie: DDR3 1600MHz/PC3-12800
Upgrade Maxim: Nu este posibil
Hard Disk Drive/Unitati Optice
Capacitate HDD: 128 GB
Interfata/Tip HDD: SSD (Solid State Drive)
Unitate optica: Nu are
Video
Diagonala: 11.6″
Rezolutie maxima: 1920×1080
Tip display: LED
Placa video: Intelgrata
Intel HD 4000 Graphics
Memorie video(MB): Preluata din RAM
Camera Web: Da, HD
Sunet
Audio: Integrata Bang & Olufsen ICEpower
Difuzoare: Difuzoare Stereo incorporate
Microfon: 1 Microfon incorporat
Comunicatii
Retea Wireless: 802.11a/g/n
Bluetooth: Da
Expansiune/ Conectivitate
DC-in jack: Port DC-in pentru Incarcator
USB 3.0: 2 x USB 3.0
Iesire Audio: 1 x Combo audio (casti + microfon)
VGA (monitor extern): 1 x Conector Mini VGA – Monitor Extern
HDMI: 1 x micro High-Definition Multimedia Interface
Acumulator
Tehnologie: Lithium-Ion Polymer
Numar celule: Baterie 6 cell
Caracteristici Fizice
Dimensiuni(mm): 299 x 196 x 3 / 17
Greutate(Kg): 1.1
Software
Sistem operare: Microsoft Windows 7 Home Premium (64-bit)
Siguranta: Fara Cititor Amprenta
Diverse
Tastatura: Tastatura iluminata
Tastatura fara numapad

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version