More

  69% dintre utilizatori nu plătesc pentru securizarea informaţiilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Majoritatea posesorilor de PC-uri şi de laptopuri vor să îşi păstreze informaţiile în siguranţă. Cifrele unui studiu efectuat pentru Kaspersky Lab de O+K Research, în luna mai 2012, confirmă cât de importantă este securitatea pentru utilizatori. Studiul relevă faptul că, la nivel mondial, 95% dintre posesorii de PC-uri şi 92% dintre posesorii de laptopuri sunt protejaţi de malware şi de alte ameninţări, într-un fel sau altul, însă, cât de eficiente sunt aceste soluţii de securitate? Potrivit studiului, 69% dintre utilizatori nu au plătit pentru programul antivirus instalat pe calculatorul lor.

  Desigur, există foarte multe soluţii antivirus gratuite pe piaţă, dar toate au funcţii relativ limitate. Pe de altă parte, soluţiile comerciale oferă un set diferit de funcționalități: dezvoltatorii sunt concentraţi pe produse complexe care includ firewall, filtre anti-spam şi anti-phishing, precum şi alte instrumente superioare protecţiei de bază anti-malware. Exact aceste module, care sunt rareori întâlnite în soluţiile gratuite, asigură securitate reală în timpul activităţilor obişnuite ale utilizatorilor: vizitarea site-urilor, comunicarea pe reţelele sociale şi operaţiunile de online banking.

  În mod interesant, 22% dintre respondenţi sunt de părere că existenţa programelor antivirus gratuite este rezultatul acţiunilor de responsabilitate socială ale dezvoltatorilor şi declară că existenţa acestora se bazează pe faptul că producătorilor le pasă de utilizatorii care, din motive personale sau financiare, nu pot plăti pentru protecţia antivirus. 31% dintre respondenţi sunt de părere că programele gratuite sunt un tip de platformă pe care dezvoltatorii o folosesc pentru a-şi promova produsele comerciale de top.

  De asemenea, specialiştii O+K Research au încercat să stabilească frecvenţa cu care respondenţii utilizează programe de protecţie preinstalate. A reieşit că 60% dintre cei întrebaţi au primit o versiune trial a unui program anti-virus la achiziţionarea computer-ului sau a laptopului. 13% dintre aceştia au continuat să folosească soluţia preinstalată după ce perioada de trial a luat sfârşit, în timp ce 30% dintre utilizatori au trecut ulterior la o altă soluţie. Totuşi, 2% dintre respondenţi nu au luat nicio măsură după ce perioada trial s-a terminat şi au lăsat computerele neprotejate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here