More

  Samsung Galaxy S 4 vs Samsung Galaxy S III: primele impresii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Foarte apreciat ca o forță în domeniu, deși va marca un an de existentă în curând, Samsung Galaxy S III continuă să fie un dispozitiv care atrage atenția chiar și în aceasta perioadă. În fața unor dispozitive noi, nu ar trebui să surprindă pe nimeni că este încă luat în discuție. Acum că Samsung Galaxy S IV este anunțat oficial, multi dintre voi se întreabă dacă se compară veteranul cu  noul venit. Este o confruntare de tip vechi versus nou, tată versus fiu, predecesor versus succesor realizată de Phone Arena.

  Design

  De la distanță  ne-ar fi greu să distingem cu exactitate cele 2 telefoane unul de celalalt având în vedere că Galaxy S IV se mândrește cu o linie de design foarte asemănătoare cu cea a predecesorului său. Pe de o parte, unii dintre voi veți fi dezamăgiți de noul design al aparatului, pur și simplu pentru că nu reprezintă o îmbunătățire semnificativă a stilului impus de Galaxy S III, însă mai important și de apreciat este faptul că dimensiunile au fost păstrate. Știm faptul că Galaxy S III este dotat cu un ecran de 4,8 inch însă, în mod impresionant, Galaxy S IV face un pas înainte cu un ecran de 5 inch menținând aceleași dimensiuni ca și predecesorul său. Totuși, modelul nou este și mai subțire, și mai ușor, trăsături nu mai puțin uluitoare. În ceea ce privește celelalte schimbări ce pot fi observate, design-ul lui Galaxy S IV este completat de noua ramă din metal șlefuit care este o adiție plăcută dar care nu contribuie prea mult la diferențierea stilului.

  Ecran

  La acest capitol nu este greu de înțeles ca ne place foarte mult noul ecran al lui Galaxy S IV. Deși a crescut ușor în dimensiuni pana la un ecran de 5 inch Full HD Super AMOLED, este remarcabil faptul că Sammy a reușit să micșoreze marginea ecranului pentru a păstra dimensiunea totală apropiată de cea a lui Galaxy S III. Nu numai că are o rezoluție mai mare (1920×1080) dar luminozitatea sa este mai bună mulțumită detaliilor mai fine și a redării mai irizate a culorilor. Să fim cinstiți, acesta este genul de îmbunătățire pe care ne așteptăm să o vedem la un succesor.

  Totuși, Sammy a inclus un nou truc magic care ii va face pe oameni să discute și mai mult despre acest ecran – tehnologia „Floating touch”. Evident, această nouă caracteristica aduce un nou nivel de funcționalitate pentru ecranul lui Galaxy S IV care, deși imită multe din lucrurile pe care le-am văzut la Galaxy Note, se bazează pe degetele noastre. Per total este mai mare, mai detaliat, are culori mai puternice și arată mai bine decât predecesorul – îmbunătățiri așteptate, bineînțeles – dar includerea tehnologiei „Floating Touch” este de departe cel mai interesant lucru la acest ecran.

  Software

  În aparentă nu există vreo schimbare semnificativă în modul în care Samsung își prezintă interfața TouchWiz Nature pe Galaxy S IV devreme ce pare aproape neatinsă. Ca și pană acum, cele 2 interfețe sunt puternic personalizate având posibilitatea de a alege dintre numeroase fundaluri, iconuri sau widget-uri. Dacă privim în profunzime, ne place foarte mult cum producătorul coreean a reușit să ducă experienta oferită de această interfață în direcția cea bună.

  Anul trecut, când a fost lansat Galaxy S III, am fost total impresionați de modul în care noua interfață se distanţa de celelalte.  Mișcând lucrurile în direcția cea bună, Samsung redefinește încă o dată modul cum interacționăm cu telefoanele noastre și, cinstit vorbind, aceasta este zona în care observăm cel mai mare progres la Galaxy S IV.  Pentru început apreciem funcțiile „Air View” disponibile dar, mai mult de atât, sunt de apreciat și noile „Air Gestures” ale platformei care o fac să iasă în evidenţă. În plus, Samsung a reușit să centreze experiența utilizării pe viata de zi cu zi a utilizatorului, lucru evidențiat de numărul foarte mare de moduri de funcționare a camerei disponibile precum și de către hub-ul „Life Care” care urmărește și monitorizează sănătatea și stilul de viață ale utilizatorului. Pe scurt, noua experienta nu numai că ne ajută să navigăm cu ușurință prin interfața telefonului dar conține un pachet complet centrat pe stilul nostru de viață.

  Așteptări

  Să începem cu lucrurile evidente. Design-ul lui Galaxy S IV nu este foarte nou dar apreciem cel mai mult faptul că Samsung a reușit sa mărească dimensiunile ecranului fără a face compromisuri în privința mărimii totale. Mai mult decât orice, experiența de utilizator oferită de interfața actualizată TouchWiz Nature face Galaxy S IV foarte atrăgător. Dacă ținem cont că și obișnuitele upgrade-uri de hardware sunt prezente laolaltă cu unele adiții noi (emițătorul de infraroșii), deținătorii de Galaxy s III vor fi cu siguranță tentați să cumpere noua nava amiral când va fi lansată. Pană la urmă, doar timpul ne va spune cat de mult va reuși Galaxy S IV să se distanțeze de ruda sa prestigioasă și populară.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.