Nokia pârăşte HTC pe la comisiile internaţionale

Avatar
- 24.06.2013, 10:39 în PC
0

SHARES

Nici nu a început bine noul ciclu tehnologic (v-aţi dat seama că suntem în plin sezon de schimbare a tehnologiei), că americanii au luat-o razna – rămâne de văzut dacă pe bune sau nu. În urma unei plângeri depuse de Nokia în luna mai, US International Trade Commission a decis să investigheze compania HTC, pentru încălcarea drepturilor de patent, reclamată de Nokia.

Această plângere a fost formulată pentru modelele HTC Droid DNA, HTC Evo 4G LTE şi generaţia de anul trecut de HTC One. Plângerea Nokia cuprinde şi o cerere de blocare a importurilor pentru aceste modele.

International Trade Comission, a anunţat joi, 20 iunie 2013, că va investiga încălcările de patent reclamate, cu privire la procesarea video, design-ul intern al telefoanelor şi tehnologia radio. HTC a refuzat să comenteze aceste acuzaţii.

Până acum, Nokia a acuzat HTC de încălcarea a 50 dintre patentele sale, apelând la instanţele judecătoreşti. Fabricantul taiwanez de smartphone-uri (HTC) a pierdut un astfel de proces în fata Apple, având embargo pe produsele pentru care a fost acuzat de încălcare a patentelor. Rămâne să vedem cine are dreptate şi ce impact are asupra vânzărilor HTC o astfel de acuzaţie, venită în plin sezon de schimbare a tehnologiei.

Noi credem că niciuna. Telefoanele HTC se vând singure, iar cerere există din belşug. Poate că a venit momentul ca marile firme să înţeleagă că tehnologia comercială, odată aruncată în piaţă, aparţine consumatorului, el fiind, în ultimă instanţă, finanţatorul acelei tehnologii, prin preţul plătit pentru achiziţie.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
TAGURI
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!