Nokia pârăşte HTC pe la comisiile internaţionale

Avatar
- 24.06.2013, 10:39 în PC
0

SHARES

Nici nu a început bine noul ciclu tehnologic (v-aţi dat seama că suntem în plin sezon de schimbare a tehnologiei), că americanii au luat-o razna – rămâne de văzut dacă pe bune sau nu. În urma unei plângeri depuse de Nokia în luna mai, US International Trade Commission a decis să investigheze compania HTC, pentru încălcarea drepturilor de patent, reclamată de Nokia.

Această plângere a fost formulată pentru modelele HTC Droid DNA, HTC Evo 4G LTE şi generaţia de anul trecut de HTC One. Plângerea Nokia cuprinde şi o cerere de blocare a importurilor pentru aceste modele.

International Trade Comission, a anunţat joi, 20 iunie 2013, că va investiga încălcările de patent reclamate, cu privire la procesarea video, design-ul intern al telefoanelor şi tehnologia radio. HTC a refuzat să comenteze aceste acuzaţii.

Până acum, Nokia a acuzat HTC de încălcarea a 50 dintre patentele sale, apelând la instanţele judecătoreşti. Fabricantul taiwanez de smartphone-uri (HTC) a pierdut un astfel de proces în fata Apple, având embargo pe produsele pentru care a fost acuzat de încălcare a patentelor. Rămâne să vedem cine are dreptate şi ce impact are asupra vânzărilor HTC o astfel de acuzaţie, venită în plin sezon de schimbare a tehnologiei.

Noi credem că niciuna. Telefoanele HTC se vând singure, iar cerere există din belşug. Poate că a venit momentul ca marile firme să înţeleagă că tehnologia comercială, odată aruncată în piaţă, aparţine consumatorului, el fiind, în ultimă instanţă, finanţatorul acelei tehnologii, prin preţul plătit pentru achiziţie.

TAGURI
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!