More

  Cele mai tari gadget-uri pentru maşina ta

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Desigur, unii sunt de părere că nu este necesar să adaugi gadget-uri tehnice vehiculului, deoarece nu vor să o transforme într-un „circ” mobil, iar noi le respectăm părerea şi le spunem din start că acest articol nu li se adresează.

  Aşa cum schimbi sau adaugi, unei configuraţii desktop, sau accesorizezi un laptop sau un smartphone, de ce nu ai face acelaşi lucru, îmbunătăţind experienţa şofatului? Nu vom vorbi despre leduri, benzi adezive , apţibilduri sau suporturi de cafea, ci despre GPS, bluetooth, wireless etc.

  Delphi Vehicle Diagnostics

  ces-12-delphi-0113-de

  Cel mai interesant ni s-a părut a fi un aparat, care nu are un nume specific, dar îţi spunem ce face: diagnoză live, în timp ce şofezi. Acesta verifică sistemele integrate şi te anunţă dacă ceva nu e în regulă.

  Se conectează la mufa cu 16 pini, pe care o folosesc cei de la service. Până acum, nimic deosebit. Partea interesantă este că se poate conecta la smartphone-ul pe care îl ai, iar cu aplicaţiile de pe acesta, poţi porni/opri maşina, direct prin intermediul telefonului. Primeşti mesaj dacă motorul s-a încălzit sau dacă temperatura din masina e optimă. Îţi comunică, dacă are conexiune la internet, cât te costă piesa defectă şi chiar alternative sau soluţii de moment, pentru vreo posibilă defecţiune.

  Pretul mediu al acestor device-uri, pe internet, este undeva la 120 de dolari, Delphi Vehicle Diagnostics urmând să apară în această toamnă, într-o variantă îmbunătăţită – acesta este doar un exemplu, oferta fiind mare şi diversificată.

  iRadar

  iRadar-1

  Un alt gadget interesant, pe care l-am găsit, pentru posesorii de iPhone, este iRadar. Acesta este un mic detector-radar (cam cu 35% mai mic decât un detector-radar normal), care se conectează la smartphone şi monitorizează radarele de pe ruta aleasă, realizând cross-reference între datele de pe hărţile GPS, semnalul, pe care îl detectează, alertele pe care le primeşti de pe reţelele de socializare, dar poate şi distribui locaţiile radarelelor pe un portal web. Costul este în jurul sumei de 180-200 de dolari.

  Etilotest la purtător (hmm…)

  Breathometer

  Pe locul 3, deşi ne-am gândit ceva timp până să-l plasăm pe acest loc, ar fi un „etilotest” (breathometer în limba engleză), care se conectează prin mufa tip jack, sufli în el şi vezi rezultatul, pe ecranul telefonului.

  Avantajul constă în faptul că este mic, uşor şi il poţi lua după tine, oriunde te duci, având dimensiunea unui breloc. Trebuie să menţionăm că, momentan, este în stadiul de prototip (crowdfunding, bănuim că în sistem kickstarter). Preţul aparatului este în jur de 60 de dolari.

  Emergency Solar Battery Charger

  3.5w-18v-Emergency-Solar-Battery-Charger-USB-12v-Cigarette-Lighter-Adapter-plusbuyer_7

  Foarte util, dacă îşi face treaba aşa cum trebuie, ar fi şi Emergency Solar Battery Charger. Pe lângă mufa USB, la care poţi conecta orice telefon, laptop, tabletă, pentru a reîncărca bateria, fabricantul a integrat şi o mufă pentru bricheta auto, pe care o poţi folosi pentru a reîncărca sau compensa bateria de la maşina. Am fost surprinşi când am citit acest lucru. Am vrea să-l vedem la un test.

  Aceste 4 gadgeturi ni s-au părut mai interesante, dar dacă sapi putin, pe internet, vei găsi, probabil, multe altele, care ţi se vor părea cel puţin la fel de
  interesante. Noi ne-am concentrat şi pe utilitate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  1 Comment

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.