More

  Gadget-uri care îţi fac casa SF

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Gadget-urile au devenit parte integrantă a vieţii noastre, de zi cu zi, ceea ce face ca design-ul lor să devină o provocare. Pentru tinerii designeri, care visează la modelarea estetică a viitorului, găsind noi forme şi functionalităţi obiectelor deja existente sau care inventează un obiect complet nou, bazat pe tehnologiile cele mai noi, pe care le are societatea la dispozitie, este o provocare în plus.

  Vom încerca să vă arătăm câteva gadget-uri din domeniul design-ului interior, acestea fiind, însă, în stadiul de concept. Industria este în expectativă, când vine vorba de producţia de masă a acestor obiecte futuriste.

  TELEVIZORUL TRANSPARENT

  transparent-tv

  Televizorul transparent este creat, din punct de vedere al design-ului, de Michael Friebe şi este o capodoperă care combină convenţionalul LCD cu cea mai nouă tehnologie de display, numită TOLED(transparent organic light-emitting device – dispozitiv transparent organic care emite lumină).

  transparent-tv-2

  Această întrepătrundere permite crearea de imagini solide, în mişcare (video), pe un ecran transparent.

  ÎNTRERUPĂTORUL „PLAN LIGHT”

  Floor-Plan-Light-switch-1

  Ai avut, vreodată, momente în care să nu mai şti care întrerupător aprinde care bec, în casă? Nicio problemă! Designer-ul Taewong Hwang a venit cu ideea de a crea un întrerupător care arată ca un plan al casei, de la care poţi aprinde luminile în ce cameră doreşti, atingând camera din desenul afişat.

  MEDIA PLAYER SOLAR

  Eclipse-1

  Sony Eclipse este un prototip de media player solar, creat de Hoang M. Nguyen şi Anh Nguyen, Acesta foloseşte, ca sursă de energie, celulele fotovoltaice aflate pe partea din spate. Se poate ataşa pe fereastră cu celulele înspre exterior şi, probabil, va cânta non-stop, dacă nu vă deranjază.

  CLANŢA CARE SE AUTO-STERILIZEAZĂ

  door_handle

  Clanţa care se auto-sterilizează după fiecare apăsare, cu ajutorul unei lămpi cu raze ultra-violete, este, deocamdată, în stadiul de proiect. Red Dot Design Concept a premiat această creaţie a designerului Choi Bomi.

  SENZONIGHTLIGHT

  Senzo-Nightlight

  Pentru cei care nu găsesc întrerupătoarele, noaptea prin casă, Soledad Clavell şi Marcos Madia au găsit soluţia: un corp de iluminat, care arată ca o bandă luminoasă, montat pe perete. Acestă bandă va emite o lumină, localizată, atunci când o atingi, în locul în care ai atins-o. Fiind vorba despre o bandă, lumina te va urma, atâta timp cât păstrezi contactul cu banda fixată de perete. Nu mai trebuie sa luminezi întreaga încăpere, astfel economiseşti energie.

  MONITORUL HIBRID

  tumblr_m7rj2m1Dgq1rsftq9o2_500

  Un monitor hibrid, denumit „Document Extractor„, combină calităţile a trei periferice importante, în lumea IT-ului: monitorul, imprimanta şi scanner. Design-ul a fost realizat de Byeong Min Choe.

  PERETELE DIGITAL

  Change-It-wall-1

  Peretele care îşi schimbă culoarea, a făcut înconjurul internetului. În prima fază, publicul a crezut că este vorba de un ecran led.

  Change-It-wall--3

  Soluţia este mult mai simplă şi mai ingenioasă: este alcătuit din prisme, cu feţele colorate diferit.

  MAŞINA DE SPĂLAT CU COŞ DE RUFE ÎNCORPORAT

  Orbital-1

  Maşinile de spălat nu au fost un subiect uşor pentru designeri. O idee îndrazneaţă, am putea spune, este maşina de spălat cu cos de rufe încorporat.

  Orbital-2

  Coşul are formă de sferă şi se poate scoate din cuvă, se umple cu rufe, după care se reintroduce în cuvă.

  LALEAUA: CADA-DUŞ

  The-Tulip-2

  Cum spaţiul din băi este, întotdeauna, o problemă, Piotr Pyrtek a găsit o soluţie prin combinarea căzii cu duşul, într-un hibrid care se numeşte Laleaua. Dispozitivul oferă şi luxul unui hidromasaj.

   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.