More

  Amendă ENORMĂ sau ÎNCHISOARE, pentru insulta pe Facebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Majoritatea polemicilor, duse pe internet, se termină în trolling sau cearta generală.

  Este foarte usor să iei smartphone-ul, să te loghezi pe Facebook și să înjuri vreun politician, vreun prieten sau cine știe ce necunoscut, a cărui față nu îți place.

  Deși este, încă, obscură limita dintre socializare și insultă, în insula Grenada, autoritățile au hotărât că s-a ajuns la limită. Ca rezultat, cine întrece limita trebuie să plătească.

  Oricine insultă o persoană sau alias-ul acelei persoane, pe rețelele de socializare, este pasibil de o amendă de până la 37.000 de dolari sau până la 3 ani de închisoare. Ministrul Justitiei din Grenada, Elvin Nimrod, a declarat pentru Associated Press: „Avem o problemă cu cei care folosesc tehnologia în scop malițios„.

  Principial vorbind, această malițiozitate a limbajului, pe foarte mulți, îi impulsionează să fie mai buni în ceea ce fac, pentru a putea infirma insultele sau pentru a dovedi că sunt superiori interlocutorilor. Răutatea în sine face, totuși, parte din interacțiunea socială a indivizilor și este mai veche decât societatea, am putea spune.

  Totuși, trebuie să recunoastem puterea rețelelor de socializare. Acestea au devenit cel mai nou și modern mod în care ne putem afecta și influența viețile, unii altora, fară a ne expune fizic, în vreun fel.

  Grenada, însă, a hotărât că, acest mediu de comunicare, nu trebuie folosit în mod malițios. Putem condamna comunitatea din Grenada pentru acest lucru? în opinia noastră, NU, atâta timp cât există o legislație, bine definită, care sa nu ajungă în sfera ridicolului.

  Locuitorii din Grenada chiar sunt curioși să afle ce cuvinte sunt considerate ofensă, pentru a nu le folosi. Suntem convinși că se vor calma, însă, când vor constata că cei care beneficiază, în mod direct, de aceasta lege, sunt politicienii, adica cei care au întocmit și adoptat legea.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.