More

  Blackberry pierde 84 milioane de dolari, din cauza unei tablete

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Blackberry a distribuit 500.000 de unităţi PlayBook, în primul trimestru, urmând ca în cel de-al doilea trimestru să expedieze 200.000 de unităţi. Foarte multe dintre acestea au stat pe rafturile magazinelor pentru mai multe luni. Blackberry a fost forţat să reducă preţul tabletei PlayBook, ceea ce a generat o cerere foarte mare, până la data de 1 iunie 2013, distribuind aproximativ 2,5 milioane de unităţi.

  Cu toate acestea, compania Blackberry a pierdut foarte mult, atât din punct de vedere al imaginii, cât şi din punct de vedere financiar. Cu toţii ne amintim câte dureri de cap le-a dat sistemul de operare Blackberry, culminand cu scuzele publice, din partea CEO Blackberry, pentru „neputinţa” companiei de a remedia problemele cu care se confruntau clienţii, din cauza sistemului de operare Blackberry.

  Istoria se repetă, în acest caz, fiind vorba despre tableta PlayBook. Compania a promis disponibilitatea sistemului de operare BlackBerry 10, pentru PlayBook, dar, după „lupte îndelungate”, au anunţat că renunţă la decizia de a oferi BlackBerry 10 pentru tableta Blackberry.

  PlayBook nu va mai face parte din planul de upgrade la sistemul BlackBerry 10, după spunsele CEO-ului Blackberry, Thorstein Heins.

  „Echipele noastre au petrecut foarte mult timp şi au consumat foarte multă energie pentru găsirea unei soluţii pentru a oferi experienţa BlackBerry 10, pentru PlayBook. Din păcate, nu sunt mulţumit de performanţele şi experienţa oferită utilizatorului, de aceea am luat dificila decizie de a opri aceste eforturi şi de direcţionarea lor către componenta de hardware a portofoliului nostru”, a adăugat Thorstein Heins.

  BlackBerry a înregistrat o pierdere de 84 de milioane de dolari, dintr-un profit de 3,1 miliarde de dolari. Cu toate că veniturile au crescut cu 15 procente, această pierdere a lovit compania foarte tare. Acţiunile au scăzut cu 25 de puncte procentuale, după anunţarea rezultatelor trimestriale.

  Această mişcare încheie ciclul de viaţă al tabletei PlayBook. Tableta a avut dificultăţi în câştigarea popularităţii, într-o piaţă dominată de tabletele Apple şi saturată de tablete cu sisteme Android. Blackberry a reuşit vânzarea a numai 100.000 de unităţi PlayBook, în primul trimestru, în timp ce Apple a vândut 19,5 miliaone de iPad-uri.

  Posesorii PlayBook nu vor fi afectaţi şi vor primi, în continuare, support pentru tableta.

   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.