More

  UE înăspreşte pedepsele pentru hacking

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Uniunea Europeană a hotărât mărirea pedepselor cu închisoarea, pentru cei găsiţi vinovaţi de atacuri cibernetice şi hacking.

  Legislativul din 28 de ţări ai Uniunii Europene au decis, marţi, cu un vot de 541 pentru şi 91 de voturi împotrivă, stabilirea unor pedepse mai mari, pentru diferite infracţiuni cibernetice.

  Între infracţiuni, cărora li s-au mărit timpul petrecut în închisoare, menţionăm pedeapsa de minimum 2 ani de închisoare pentru accesarea ilegală a informaţiilor din sitem şi cel puţin 5 ani de închisoare pentru atacurile cibernetice asupra infrastructurii, cum ar fi centralele electrice, sistemul de distribuţie a apei şi a reţelei sistemului de transport.

  Europarlamentarii au concluzionat că cele mai grave infracţiuni sunt cele care crează o breşă în infrastructura reţelei naţionale şi furtul de date importante din sistem.

  Altă infracţiune a cărei pedeapsă a fost mărită face referire la interceptările ilegale a comunicaţiilor, dar şi construirea unor unelte care permit acest lucru. În plus, orice companie care foloseşte o astfel de practică sau angajează hackeri, pentru a fura date, va putea fi trasă la răspundere.

  În prezent, pedepsele pentru atacurile cibernetice variază de la un stat la altul, dar majoritatea sentinţelor nu dapăşesc cinci ani de închisoare. Statele membre ale UE au la dispoziţie doi ani pentru a integra legea în propria legislaţie.

  Singura ţară care nu s-a raliat noii legi este Danemarca, ţară care şi-a exprimat dorinţa de a menţine propriile pedepse pentru acest tip de infracţiuni.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.