More

  Cel mai futurist design bio-structural

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Deşi viermii de mătase sunt crescuţi de oameni, de peste 5000 de ani, doar pentru fibra pe care o produc, profesoara Neri Oxman, de la MIT, a avut ideea de a folosi viermii în alt scop.

  După ce a studiat tiparul în care viermii produc fibra, Oxman a creat o structură din aluminiu, peste care, cu ajutorul unui robot CNC, a fost aşezat un prim strat de fire, pentru a le oferi viermilor o bază pe care să lucreze. Structura a fost suspendată într-o sală înaltă, după care au fost aşezaţi mii viermi.

  Viermii şi-au arătat  „măiestria„, ţesând, în întregime, structura de aluminiu, pusă la dispoziţie. A rezultat o cupolă de mătase gigantică. Acest proiect este un proiect hibrid, de inginerie biologică şi structurală, primul de acest gen.

  mediated-matter-steven-keating-large-660x406

  Ideea de a folosi viermi de mătase în ingineria structurală este totuşi stranie, însă creatorarea proiectului explică acţiunea viermilor ca fiind echivalentă cu cea a unei imprimante 3D ultra performante care ar lucra la o scară colosală, lucru care nu este posibil cu mijloacele tehnologice existente în acest moment. Procesul este prietenos mediului, iar obiectul rezultat este bio-degradabil şi refolosibil (structura de aluminiu).

  1672770-slide-silkpavilion-3-660x440

  Aplicaţiile pot fi variate, de la construirea de locuinţe temporare, până la design arhitectural, dar suntem convinşi că, dacă acest proiect va fi continuat, inventivitatea cercetătorilor îi vă găsi noi utilităţi. Oxman a facut chiar şi o analogie interesantă într-unul din interviurile acordate: „Google este pentru informaţie ceea ce ţesutul în roi (swarm manufacturing) ar putea fi într-o zi pentru design-ul prefabricatelor„.

  Acesta este un proiect extraordinar, pe care ne-am grăbit să vi-l arătăm. Ne place foarte mult când cercetătorii se mai gândesc şi la „altceva”, decât la tehnologia seacă, în sensul strict al cuvântului. E bine să visezi, din când în când.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.