More

  Cum îi urmăreşte guvernul SUA pe şoferi, în trafic

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Odată cu trecerea timpului şi dezvoltarea tehnologiei, s-a perfectat şi această metodă de control. Guvernul american foloseşte un sistem informatic de identificare a plăcuţelor de înmatriculare. Acest sistem se foloseşte şi la noi, pentru identificarea şoferilor care conduc fără rovinetă, deci nici acest lucru nu este ceva deosebit.

  Noutatea apare, însă, când te uiţi la statistici.  Un studiu recent realizat de Sindicatul Libertatilor Civile American, în luna iulie, aduce în lumina reflectoarelor scara la care este realizată această monitorizare, volumele de date fiind de-a dreptul fenomenale. În jur de 50 de milioane de placuţe de înmatriculare sunt identificate pe lună, în zonele  metropolitane importante din SUA.

  Toate aceste date sunt stocate în nişte baze de date enorme, care, în funcţie de zona de care aparţin şi de legislatia aferentă zonei respective, sunt păstrate perioade timp începând de la 24 de ore în unele zone, ajungând până la 5 ani în alte zone.

  Organizaţia care a realizat acest studiu, a cerut Guvernului American în mod oficial, toată legislaţia legată de supravegherea şi identificarea vehiculelor în trafic şi nu mică le-a fost mirarea când au primit peste 26.000 de pagini care reglementează această activitate.

  Ce atrage atenţia în această grămadă de pagini este faptul că poliţia poate investiga, după bunul plac aceste baze de date, fără a avea nevoie de o cauză probabilă (probable cause), cum ar fi nevoie în cazul unei opriri fizice, în trafic.

  Tot acest efort depus în a identifica şi stoca datele despre şoferi, este însă cu mult supra-dimensionat. Conform statisticilor, sub 0.1% din identificarile făcute într-o lună, duc la rezolvarea unei probleme legale. Restul datelor, care sunt date personale a milioane de şoferi care nu au comis nici o infracţiune, rămân stocate, după cum am spus, în unele zone până la 5 ani.

  Securitatea în trafic şi siguranţă personală sunt deziderate ale oricărei societaţi moderne civilizate, însă stocatul datelor despre milioane de oameni nevinovaţi, este atribut al unei societăţi PARANOICE.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.