Ce aparat foto au folosit astronauţii pe lună. Află aici.

Ce aparat foto au folosit astronauţii pe lună

Avatar
- 23.07.2013, 11:01 în Foto & Video
0

SHARES

Cunoscut, printre fotografi, ca fiind unul din cele mai bune aparate de fotografiat profesionale manuale, de format mediu, aparatul suedez Hasselblad are mai mult de 50 de ani de colaborare cu NASA.

Astronautul Wally Schirra a luat cu el, în naveta spaţială, prima cameră Hasselblad folosită de NASA, în spaţiu, model 500C – pe care o cumpărase dintr-un magazin din Houston – într-o misiune de tranzit orbital în jurul Pământului, în 1962.

După această misiune, NASA a cerut firmei Hasselblad să modifice modelul 500EL, special pentru misiunea Apollo. Cunoscute sub numele de Hasselblad Electric Data Camera (EDC), aceste aparate modificate aveau obiective construite special, pentru a fi luate în spaţiu, suflate cu un strat de argint care impiedică încărcarea cu electricitate statică a lentilei.

Începând cu Apollo 8, Hasselblad EDC a devenit camera standard foto pentru misiunile NASA în spaţiu. Neil Armstrong şi Buzz Aldin aveau fiecare câte un Hasselbald EDC în mână, pe 20 iulie 1969, când omenirea a facut un „pas istoric„.

Aparatele folosite de astronautii de pe Apollo 11, pe durata aselenizării, 12 la număr,  au ramas pe lună, abandonate pentru a scădea din greutatea totală a modulului lunar, la întoarcere.

Dacă scepticii ar ajunge pe luna, s-ar convinge ca Apollo 11 a aseleniyat şi că imaginile sunt reale, acestea fiind realizate cu Hasselblad EDC.

sursa photo: NASA

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!